9 Mayıs 2018 Çarşamba

Eşcinsel değilmiş ama erkek erkeğe sevişiyormuş; günah sayılır mıymış?

"Gay değilim ama erkek erkeğe dudaktan öpüşüyorum. Günah mıdır?

Sadece öpüşüyorum o kadarcık. Masum bir öpücük. Başka bir şey yapmıyorum. O yüzden gay sayılmam. Günah olduğunu bildiğim için hemcinsimle zina yapmıyorum. Yine de benim yaptığım da günah mıdır? Cehenneme gitmeme sebep olur mu?

Gay değilim ama erkek erkeğe karşılıklı oral seks yapmaktan zevk alıyorum. Günah mıdır?

Gay değilim ama erkek erkeğe karşılıklı pipi yalamaktan zevk alıyorum. Çok büyük günah mıdır?

Gay değilim ama bir erkeğe cinsel istek duydum. Bu konu çocukluğumdan beri kabusum.

Gay değilim ama travestiler çok hoşuma gidiyor. Hoşlanan ya da izlemekten hoşlanan var mı ben gibi?

Erkek erkeğe seks yapmaya karar verdim."


Yukarıdakiler bir internet sitesinin konu başlıkları...

O zaman ben de soruyorum; Gay nedir, eşcinsellik nedir, homoseksüellik nedir; anal ilişkiye girince mi eşcinsel sayılıyor bir insan?
Bu bence heteroseksist bir toplumda eşcinsellerin korkaklıkları yüzünden kendilerini eşcinsel olarak tanımlamak istememesinden başka bir şey değil.
Eşcinsel değilim oral p'yim diyor adam...
Eşcinsel değilim, içime almıyorum diyor.
Eşcinsel değilim, sadece sevişiyorum, öpüşüyorum diyor.

Biz eşcinseller sadece anal ilişkiye girenler mi eşcinsel oluyoruz öyleyse? Duygusuz-muygusuz robot gibi anal ilişkiye girmek midir eşcinsellik? Böyle bir eşcinsellik mi varmış? Biz insan değil miyiz kendini eşcinsel olarak tanımlayanlar olarak? Anal ilişkiye giriyoruz diye sadece duygusuz şekilde ilişkiye girenler mi oluyoruz biz eşcinseller?

Biz cinsel yönelimiyle barışık bireyleriz kendilerini eşcinsel olarak tanımlayanlar olarak. Kendilerini eşcinsel olmaktan soyutlayanların ve yaptıklarının eşcinsellik olmadığını söyleyenlerin yaptıklarını da yapıyoruz eşcinsel olarak. Tek suçumuz cinsel yönelimimizle barışık olup kendimizi kasmamamız mı bedensel olarak?

Her türlü naneyi yiyiyor kendilerini eşcinsel olarak tanımlamayanlar, kabak biz net eşcinsellerin başında patlıyor. Hepiniz eşcinselsiniz pasif olarak anal ilişkiye girmeseniz de hemcinsinizle temas ettiğiniz için. Erkek geçineniz de eşcinsel, trans geçineniz de. Hemcinsinizle öyle veya böyle temas ediyor musunuz, ondan da önce aklınızdan böyle bir şey geçiriyor musunuz; olay tamamdır, EŞCİNSELSİNİZDİR!

Tabi heteroseksist bir toplumda muhafaza edilmesi gereken noktalar var. Çocukları anal ilişkiye girmediği sürece çocuklarının eşcinslliğini kabul eden aileler bile var. Hatta toplumda da şöyle bir düşünce var; eşcinsel olablirsiniz ama anal ilişkiye girmek zorunda değilsiniz. Böyle bir zihniyetten tabiki de eşcinsellik anal ilişkiye indrigenir ve herkes yarım yamalak eşcinselliğini gerçekleştirerek eşcinsellikten yırtmak isteyebilir, yırtar kendini. Hakimler bile böyle düşünüp, hemcinisyle yatan homofobik nefret suçlulularını, bana arkadan ilişki teklif etti dedikleri için haklı görmüyor mu? Hemcinisyle yatmaya gelmiş, o da bir eşcinsel, arkadan ilişki teklif edince öldürmesi mi gerekiyor? Ne için gelmiş öyleyse bir erkeğin yanına? Yapılan iş kötüyse; yapan da kötüdür, yaptıran da; değil mi? Tabi eşcinsellerimiz de, özellikle transseksüelllerimiz de bu önyargıya sebep olmuyorlar mı ben heteroseksüelim, eşcinsel değilim diyerek ve homofobik tutumlar sergileyerek? Bunlara da heteroseksist ve homofobiksin dedikleri zaman alınırlkar bir de. Erkek olarak geçinen gizli eşcinseller de asla eşcinselliklerini kabul etmezler ve ölümüne muhafaza edecekleri nokta bellidir. EŞ-CİN-SEL-SİNİZ siz de!

Kişilerin kendilerini eşcinsel olarak tanımlamaktan kaçınmalarının sebebi olarak altı çiizilmesi gereken bir nokta da din konusu. Erkek erkeğe her türlü turşuyu kaşıklıyorlar, sonra da günaha girmiş miyim? diye suçluluk duyuyolar. Oysa heteroseksizmin bir baskı aracı din de kendi çıkarına kullandığı. Heteroseksist bir dünyada yaşamasydık, din eşcinsellik günah demezdi, biline!

Sayın seyirciler eşcinsellik beyinden gelip bedende vücut bulur. Kafalar istemese, kişiler hemcinsiyle öyle veya böyle beraber olmak istemez. Yani bir insanın eşcinsel olup olmadığını belirleyen, kafasının içinde ne istediğidir; bedenini bazı eylemlerde kısıtlaması onun eşcinsel olmadığını göstermez.

Diyebilirsiniz ki, sen hala ABC meselesinde misin eşcinselliğin? Hayır ben değilim, eşcinselliğe genel olarak bakış açımız o seviyede ki ben de dile getiriyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder