30 Mart 2018 Cuma

Eşcinsel ölümlerinin sebepleri ve durudurulma yolları!

Eşcinsellerin de insanca ve aşk yaşamaya hakları vardır!


Bir trans kadın daha intihar etmiş. Trans ölümleri ya nefret cinayetiyle oluyor, ya da intihar şekliyle. Tanrı rahmet eylesin..! Trans intiharlarının elbette homo-transfobiyle alakası var. Tabiki de kişinin yapısı da belirleyicidir intihar olaylarında psikolojik problemler, direnme gücü gibi ama farklılıklara karşı nefret ve nefretin getirdiği ayrımcılık olmasa, bu insanların hayata tutunma ihtiyaçları büyük olasılıkla mümkündür.

Evet, burada yargılayabileceğimiz tek şey nefrettir, nefretin sonlanması için bir şey yapılmaması, yani eşcinsellere karşı koruyucu önlemlerin alınmamasıdır. Eşcinsellere sahip çıkmayan aile, çevre, devlet, toplum unsurları suçludur burada.

Yıl 2018 olmuş, bireylerin cinsel kimliği dogmalar üzerinden lanetleniyor, toplum dışılık olarak görülüyor. Hayata dair her şey toplumun bir parçası olarak kabul edilmedikten sonra, o toplum sağlıklı olamaz. Başta eğitim şart; eşcinsellik günahtır, özentidir, yasaklanmalı diyen ve yasaklayan devletin aksine.

Tamam sinir olmayacağım eşcinsellerin yürüyüşlerini bile toplumsal düzeni bozuyor diye yasakalayan devlete rağmen, bizi  toplumun bir parçası olarak görmediği için haklarımızı geri iade etmeyen...

Aklıma takılan... Bazı devletler din devleti istiyor demokrasi yerine ama din devletlerinde vicdan ve insanlık demokraside olduğu kadar var mı sizce? Yaratıcı eşcinselliği lantliyor deniyor, Lut Kavmi hikayesi falan anlatılıyor, sonra bu "hetero-çıkarcı" sözlerin anahtarı denize atılıyor konuşulmaması için, tartışılmaması için.

"Tanrı" adına işgüzarlık yapan bir düzen, o Tanrı'nın kimin Tanrı'sı olduğu sorgulatmaz mı? "Benim 'Tanrı'm" eşcinselliği kutsuyor, itiraz edebilir misiniz? Beni bağlamıyor valla!

Papa da cehennem yok demiş, tuz biber eker gibi dogmatiklerin bakış açısının üzerine. Sonra kilise, Papa'nın sözlerinin kendilerini bağlamayacağı babında bir açıklama yapmış.

Konu niye dine geldi derseniz, toplumun eşcinsellik gibi farklı kimlikleri kabul etmemesinin en büyük, hatta tek dayanağı din gibi dogmatik unsurlardır. Çünkü eşcinsel karşıtlığının, homofobinin mantıklı hiçbir açıklaması yok. Eşcinsel karşıtlığı yapanların yatacak yeri yok aslında ama anlatamazsın işte; "anlatamazsın..!" Eşcinsel ölümlerinin sebebini "bilgisiz toplum" üst başlığında toplayabiliriz.

Toplumun sosyolojik evrimini tamamlayabilmesi, yani eşcinselliğin normal karşılandığı bilgi toplumu seviyesine daha hızlı erişebilmek için de, eşcinsellerin bilinçlenerek isabetli bir eşcinsel hakları mücadelesi vermesine ihtiyaç vardır acilen. Çünkü yasaları ve yasa uygulayıcılarının düşünceleini değiştirecek olan, eşcinsellerin mücadelesiyle değişecek olan toplumdur.

Ölen eşcinsellerin arkasında pilav dağıtmakla değişmez eşcinselliğe bakış açısı, bilinçli eşcinsel olarak değişebilir ancak! Ha gayret arkadaşlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder