16 Ocak 2018 Salı

Kerimcan'ın Türkiye eşcinsel genelinden ne bir eksiği, ne bir fazlası vardır..!

 ...ki negatif bir şekilde eleştiri hakkımız olsun!

Birisi Kerimcan'a "Seni izlemeye senin gibi toplar gelir." demiş.

Kerimcan da, "Yolda görsen, üzerime atlarsın!" demiş.

Bir insan, bir insanı cinsel yöneliminden dolayı niye aşağılar..?

1. Cahildir.
2. Kendisi de eşcinsel olduğu için içselleştirilmiş homofobisi vardır.
3. Hazımsızdır.
4. Bu kadar. Bunun başka açıklaması yoktur.

Konuyla alakalı facebook'ta paylaştığım bir düşüncemi, konuyu özetlediği için bloğumda da tekrar paylaşıyorum.


Konunun Kerimcan Durmaz ile alakalı olmadığını da söyleyeyim. Kerimcan Durmaz, sadece heteroseksist ve homofobik, cinsiyetçi toplumun eşcinselliğe bakış açısını ortaya çıkartan bir figürdür;

Benim paylaşımım veya konuya değinmemden Kerimcan Durmaz'ı ne desteklediğim çıkartılmalı, ne de karşı çıktığım.

Kerimcan Durmaz bireysel olarak ne eşcinselliği baltalamaktadır, ne de eşcinselliğe öyle veya böyle olumlu olumsuz bir şey yaptığını zannetmiyorum. Çünkü, eğer eşcinselliğe öyle veya böyle etkiyi Kerimcan Durmaz ile ilişkilendireceksek, o zaman Türkiye eşcinsel profiline bakmamız gerekiyor. Kerimcan Durmaz profili Türkiye eşcinsel genelinin profilinden düşük değil ki. 

Ne mi Türkiye'deki eşcinsel profili..? Eşcinselliği cinsel faaliyet üzerinden kategorize eden, etiketlendiren bir profil. Açılayayım... Sosyal medyayı eşcinseller cinsel arkadaşlık için kullanır ve mutlaka cinsel hesapları da vardır sahte olan. Çünkü eşcinselliğe bakış açıları sadece cinsellik üzerindendir. Eşcinselliğin cinselliği olmasa, onlar kendilerini tereddütsüz heteroseksüel olarak tanımlarlar. 

Bakıyoruz eşcinsellerin profillerine sosyal medyada. Profil resimlerinde ya kalça, ya penis figürleri vardır. Sohbete başlar başlamaz sordukları soru da, karşılarındakilerin aktif veya pasif olduklarını öğrenmek için, "profil nedir?"dir. 

Kerimcan Durmaz'ı eleştirenlerin de bundan farklı olduğunu sanmıyorum istisnalar hari.

Sadece Türkiye eşcinsel geneli değil, eğlence sektöründe bulunan eşcinsellerin de Kerimcan Durmaz'dan üstün bir tarafları yokur ve bilinçli olmadıkları için eşcinselleri temsiliyetleri söz konusu değildir. Örnek vermeme gerek var mı? Hepsi de ya gizlidir, açık olanlar da ya cinsiyetçi, ya da ahlakçıdır, toplumsalcıdır, vesairedir.

Kerimcan Durmaz Türkiye eşcinsel profilinin bir aynasıdır ve bazılarının rahatsız olmasının sebebi başarılı bir eşcinsel figürün raiting yapmasını hazmedememesindendir. Kerimcan'a kadar önce dibimizdeki eşcinsellerden rahatsız olmamız gerekmez mi?

Ayrıca Kerimcan Durmaz, kendisine hakaret edene çok güzel cevap vermiş bence! Yalan mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder