20 Kasım 2017 Pazartesi

Namağlup Fenerbahçe, Eczacı'yı da devirdi!

Hakem hataları olmasaydı değil 3-0, 5-0 bile kazanabilirdi Fenerbahçe!!!

Harika bir maçtı ama 3. sette saç da yoldurttu...

Sultanlar Ligi'nde namağlup iki takım olan Fener ve Eczacı karşılaşmasında, 3-0 alabileceği maçı ancak 3-2 alarak puan kaybetti Fenerbehçe Kadın Voleybol Takımı. 3. settte 24-20 öndeyken hakemin saçma sapan çift pas hatası kararı ve zincirleme olumsuzluklar sebebiyle bir türlü maç sayısını  kazanamadı... Bu maçta sanki Fener'e gıcıklığı varmış gibi ne kadar çift pas hatası çaldı hakem ve ne kadar yanlış kararlar verdi. Mesela içerde bir topa dışarıda dedi ve challenge istenmediği için de Fener'in o sayısı uçtu gitti. Bazı yanlış kararlar ancak challenge sistemi ile giderilebildi. Eğer 3. setin son anlarında çift pas kararı verilmeseydi, bir Fenerli çocuk sahaya girip Bahar'ın dikkatini dağıtmasaydı, Natalie üst üste hatalı smaçlar yapmasaydı veya pasör üst üste Natalie'ye pas vermeseydi, daha iyi manşet alınabilseydi en rahat aldığımız set olup, maçı da 3-0 kazanacaktı Fener.

Maç'ın güzel tarafı, Fener'in bir konudaki avantajının, takımı her halükarda kazandırabileceğinin garantisi diyebiliriz. Fenerbahçe'de, yedekteki Damla ve Ezgi dışındaki orta, çapraz ve smaçörlerin hepsinin de skorer oyuncu olmaları. Mesela Eczacı başında saha içine giren tüm oyuncular çift haneli rakamlarda sayı üretmişler; Natalie 19, Bahar 15, Eda 14, Polen 13, Jerkov 12, Rahimova 11...

Bahar'ın 5 ace ve toplamda 15 sayı ile oynaması ise onun muhteşem bir dönüşü oldu ve belki de hayatının performansını sergiledi. Sanki Bahar'ın oyun stili değişmiş gibi; Topu tokatlamıyor, adeta sahaya gömüyor. Fenerbahçe uzun zamandır zaten yabancı orta oyuncusu almıyor, aldıkları da zaten bizim yerli oyunculardan daha iyi performans sergileyemedi hiçbir zaman.

Seyirci avantajının altını çizmeye gerek var mı? Eee, Fenerbahçelilik başka bir şey; ruh meselesi. Diğer kulüpler de spor kulubüyüz, futbol değil diyor ama uygulamada sadece Fenerbahçe! Seyirciyle voleybol izlemenin tadı bile başka oluyor. Fener'in olmadığı maçlarda sanki voleybolcular değil de inCin top oynuyor. O kadar sessiz oluyor ki saha, her konuşulan duyuluyor, anlaşılıyor. Sanki maç değil de antrenman gibi yapılıyormuş gibi.

Ve Fenerbahçe yıllarca pasör çaprazsız oynadı yabancı olyuncular olarak; hep 4 numara oyuncularına güvenildi. Tamam 4 numara oyuncuları çok önemli manşet alabildikleri ve defans yapabildikleri için ama ezber bozabilmek adına çaprazdan bir oyuncunun gücünü de nasıl es geçebiliriz ki. Rahimova aranan kan oldu ve daha gerçek gücünü göstermiyor bile. Son maçta eğer Rahimova, Rahimova olsaydı, sırf servislerini bile tutturabilseydi, değil maç 3-0, 5-0 bile bitebilirdi!

Sırada Vakıf maçı var namağlup liderliğimizi devam ettirebilmek için. Polen'in dediği gibi adım adım, maç maç gidersek daha garanti olur maç kazanmamız. Hiç bir takımı hafife almamalıyız ve güçlü takımları da gözümüzde büyütmemeliyiz. Fenerbahçe'nin şu anda 7 skorer oyuncusuyla yenemeyeceği takım olamaz eğer planlı-programlı olunursa, doğru taktik yapılırsa ve de rehavete kapılınmazsa. Avrupa şampiyonluğuna da hedefimizden sapmazsak bu yıl ulşamamamız için hiçbir sebep yok...

Biyonik kadın Bahar Toksoy!




Bu arada bahar'ın yeni saç modeli çok yakışmış...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder