16 Kasım 2017 Perşembe

Eşcinselliğe sapkınlık diyenleri mahkemeye vereceğim; göreceksiniz!

Çünkü biz eşcinseller sapkın değiliz; homofobikler cahil, yobaz ve nefret yüklüler ve de suçlular...


Son günlerde eşcinsellikle ilgili etkinliklere sapkınlık gerekçesiyle dinci, yobaz, cahil kesimlerden ses daha çok çıkmaya başladı. Amaç eşcinselleri hedef göstermek, eşcinsellerin eşit ve özgürce yaşamalarını önlemek için görünürlüklerine darbe vurmak. Bu kesime neden dinci, cahil, yobaz diyorum; Çünkü eşcinsellik heteroseksüellik gibi bir cinsel yönelim, hemcinsini sevmektir... Bu iki kelimeyi, hemcinsini sevmeyi anlamamak için gerçekten ya cahil olmak gerekir, ya kendi inancı dışında gözü hiçbir şey görmeyen bağnaz biri olmak gerekir, ya da insanlara din dışında yaşam hakkı tanımak istemeyen şeriatçı seviyesinde biri olmak gerekir...

Hemcinsini sevmenin hiç kimseye, hiçbir şeye zararı yoktur. Eğer öyle olsaydı, canlı tarihinden beri varolan eşcinsnellik yüzünden canlı neslinin tükenmesi, aile kurumunun ortadan kalkması gibi lüzumsuz korkular şimdiye kadar çoktan gerçekleşmiş olurdu. Eşcinselliğin canlının üreme yeteneğinin olmaması veya üremek istememesiyle alakası yoktur. Dediğim gibi eşcinsellik sadece kendi cinsine yönelim, hemcinsini sevmektir. Eşcinseller ürerler de, üremek de isterler, çocuk sahibi de olmak isteyebilirler, aile yaşantısını sevme konusunda da heteroseksüellerden hiçbir eksikleri yoktur. İzin verdiniz de eşcinseller aile mi kurmak istemedi, çocuk sahibi mi olmak istemedi? Tabi burada devreye cehalet, yobazlık, din gibi unsurlar devreye girince, eşcinsellere böyle bir hak layık görülmüyor, sonra da eşcinseller sapkın ilan ediliyor... Unutulmamalı ki heteroseksüel tabir edilen karşı cinseller gibi eşcinsellerin de sevme hakkı vardır.

Eşcinsellik sapkınlık değildir. Çünkü heteroseksüellerin sonradan hemcinsine yönelmesi değildir eşcinsellik. Ancak zorla heteroseksüel evlilik yaptırılanlar sapkınlığa zorlanmış sayılabilir. Çünkü insan özünden zorla vazgeçirilmeye çalışılırsa, öyle sapkın sayılır. Sen nasıl karşı cinse ilgi duyuyorsan ve hemcinsine istemeye istemeye yönlendirilirsen özünden saptırılmış olacağın gibi, eşcinsel de özünde hemcinsine ilgi duyar ve karşı cinse ilgi duyamaz. Yani eşcinsellik sapmamıştır, doğuştan öyledir. Olaya bilimsel bakmanızı tavsiye ediyorum bu konuda, dinsel değil!

Burada özenilerek falan cinsel yönelimin yön değiştiremeyeceğinin altını çizmek gerekiyor. Önümüzde cinsiyetçi heteroseksist bir sistem varken, onun baskısı altındayken, nasıl lanetlenmiş bir eşcinselliğe özenebilir insanlar? Ayrımcılığa maruz kalmak ve öldürülmek için mi?Eşcinsellik revaçta bir şey mi de eşcinsel olmayan kişiler eşcinselliğe özensin? Yaa anlasanız ya, insan içinden gelmese hemcinsini sever mi? Eğer heteroseksüeller küçük bir itelemeyle, temasla, teşvikle, eşcinsel ilişkiye şahit olmakla falan eşcinsel ilişkiye girebilme potansiyeli taşıyorsa, o zaman bence "aslolan cinsel yönelim eşcinsellik" demektir bu. Çünkü bilinçli bir eşcinsel karşı cinsle beraber olmaktansa, hemcinsini hayal edip masturbasyonu tercih eder. Ama heteroseksüeller zorda kalınca eğer hemcinsine yönelebiliyorsa, eşcinsel olacağız diye korkmakta haklı olabilirler. Bu da varolan bir gerçeğin gün yüzüne çıkmasından başka ne olabilir ki!

Dinci, yobaz kesimin iki de bir eşcinselliğe sapkınlık deme cesaretini nereden bulduğu noktası, aslında nefret söylemlerinin bu kadar fütursuzca dile getirilebilmesinin temel sebebidir. Nefret nedir; bir şeye karşı olan olumsuz duygudur. Bu olumsuz duyguların sebep olduğu ayrımcılık, saldırı, cinayet gibi eylemlerse nefret suçu kapsamındadır. İşte eşcinsellere karşı nefret suçu işlenmektedir ve devlet de buna sessiz kalmaktadır. Bugüne kadar bu söylemlerde bulunanlara devlet müdahale etmiş midir? Anayasamızda eşcinsellere yapılan ayrımcılıklar ve saldırılar nefret suçları kapsamında değerlendirilmekte midir; her kesime yapılan ayrımcılık nefret suçu kapsamına alınmıştır ama eşcinsellere yapılanlar alınmamıştır. Çünkü devlet eşcinsel karşıtıdır, homofobiktir. Cumhurbaşkanı geçenlerde söylemedi mi daha eşcinselliğin milli değerlerimize ters olduğunu..?

Bakınız, eşcinsellikte ters olan bir şey yoktur. Doğada eşcinsellik gerçeği vardır ve kültür, gelenek, değer gibi unsurlardan kıyaslanamayacak kadar üstündür. Çünkü insanın doğuştan getirdiği özelliğine uygun yaşama hakkından hiçbir şey üstün olamaz. Sen inancına göre yaşarsın, oluşturduğun değerlere göre bir yol çizersin ama buna herkesi zorlayamazsın. Kendi üzerimden açıklayayım... Eğer bir insan sevmeyince, sevişmeyince yapamazsa, eğer ben eşcinselliğimi gerçekleştiremiyorsam, benim gözümde hiçbir şeyin değeri olamaz. İnsan tatminkar bir şekilde yaşayamazsa, gözü başkalarının değerini görebilir mi? Sen kendini gerçekleştirdiğin şeyi tek doğru sanıp, benim eşcnselliğimi yanlış bulursan, bu senin cahilliğin ve bencilliğinden başka bir şey olamaz.

Dine göre kendini tutmak durumunu falan kabul edemem. O zaman sapıklık ortaya çıkar zaten insan kendini gerçekleştiremeyince. Bu dünyaya sınava falan gelmedim ben, özgürce yaşamaya geldim. Bu kavgalar-gürültüler neden oluyor sanıyorsunuz; baskı yüzünden, insanların özgürce yaşayamaması yüzünden... Şimdi devlet eşcinselliği tanımıyor, eşcinsellere yapılan saldırıları nefret suçları kapsamına almıyor ve yobaz kesim bizi lanetliyor, heteroseksist toplum ayrımcılık yapıyor diye eşcinsellik olmayacak mı? Eşcinsellik gerçeği varsa, eşcinsellerin olması da kaçınılmazdır ve onların da heteroseksüeller kadar eşit ve özgür yaşama hakkı vardır. Bugün ayrımcılık olabilir eşcinsellere ve Batı'daki eşcinsel özgrülüğün ahlaksızlık olarak görülmesi falan da homofobidendir ama gerçekler yok sayılamaz, yok edilemez. Bir gün eşcinseller de heteroseksüeller kadar eşit ve özgür olacaktır. Zaten bütün korkular da bu yüzden ya...

Eşcinselliğe sürekli sapkınlık denmesi beni rahatsız etmeye başladı açıkçası. Bana bu şekilde ayrımcı bir dil kullanılmasını kabul edemem. Ve bu dili kullannaları mahkemeye vereceğim. Çünkü tek doğru cinsel yönelim heteroseksüellik değildir ve bunun üzerinden masum insanlar hedef gösterilemez. Bu bir suçtur ve hukuk devletinde yaşıyorsak bu tür ifadede bulunanlara gereken ceza verilmelidir. Buradan, bu tür dili kullananları hukuğa şikayet ediyorum ve fiili olarak bunu gerçekleştireceğim. Çünkü biz eşcinseller sapkın değiliz; homofobikler cahil, yobaz ve nefret yüklüler ve de suçlular...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder