26 Ekim 2017 Perşembe

Çirkin de güzeldir!

İrma bir sokak kızı. Herkes hayatlarında gördükleri en çirkin kedi olduğu konusunda hem fikir. Tabi güzellik göreceli bir kavramdır ve doğanın çirkini olmaz ve de bazıları çirkin de sever diyelim ve şekilcilik konusunu kapatalım isterseniz. Ayrıca güzeli herkes sever, marifet gönül güzelliğini bilebilmektir.

İrma geçen yıl 5 yavrusunu önce bize, sonra ordan ora taşıyarak, bu yüzden yavrularının çoğunu da heba ederek hayatıma girdi. Sonra son kalan yavrusu Şero da kayıplara karıştı; ya arabanın altında kaldı, ya da birisi gopilleştiği için beğenip sahiplendi. Oysa onun evi bizim evdi ve çok seviyordu evini. Artık çaresi yok...

Her neyse nasıl Şero evimizi sahiplendiği gibi, bir zamanlar da yavruları aracılığıyla evin kadını olan Gudubet hanım gibi, o da postu attı-sayılır, hem de adına yakışır şekilde fingir fingir. Alıştırdı kendine, sevdirmeye de başladı kendini. Yani hem ben onu sevmeye kabul-etmeye başladım, hem de artık kendine dokunduruyor. Elimi hafiften ısırarak güven testi falan yapıyor.

Lafın kısası, Gudubet'in yerine doğanın dengesini bizim evde olduğu için güvenli bir şekilde sağlayacak İrma kız geldi. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Mahallemiz gene evcil kedi yavrusundan eksik olmayacak.

Yalnız evin kraliçesi Lilly ile kapışıyorlar. Zamanla birbirlerini kabul ederler mi bilmiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder