11 Eylül 2017 Pazartesi

LGBTİ kimlikler birlikte mi mücadele vermeli, ayrı mı?

Bu haftaki buluşmamızı da gerçekleştirdik. LGBTİ+ kimlikler özgürlükleri ve eşitlikleri için birlikte mi mücadele vermeli, yoksa kan uyuşmazlığından dolayı ayrı birimlerde çalışmalarını sürdürüp "seçim" anlarında büyük mecliste mi bir araya gelmeli?

Bana ikincisi daha uygun gibi geliyor. Çünkü herkesin hayata bakış açısı farklı, hedefleri farklı, yaşam biçimleri farklı...
Translar heteroseksüeleşme derdinde, biseksüeller işlerine nasıl kolay gelirse o şekilde yaşama derdindeler... İnterseksler daha doğdukları gibi kalıp, tıbbi müdahalaye maruz kalmama evresinde değiller Batı'daki gibi... Kala kala bir eşcinseller kalıyor sadece doğdukları şekilde insanca, eşit ve özgür şekilde yaşama derdinde olan ve bunun mücadelesini veren.

LGBTİ'ler zaten bir arada kalarak almalarla armutların birbirine karışmasına da sebep oluyor ve bu da eşcinsel mücadeleyi baltalıyor. Eşcinsellik "queer"dir ve heteroseksizmin en antisi olmasına rağmen doğalın mücadelesini veren bir kimliktir; transseksüellik gibi egemen çoğunluğa dahil olarak kendini kurtarma derdinde olan değil.

Ve diğer-eşcinsellik dışında olduklarını iddia eden kimlikler eşcinselliğe önyargılı bakış açısını da pekiştirmekte, beslemektedir. Eşcinsellik kadın bedenine dönüşüp de seks işçiliği yapmak isteyen insanlar topluluğu değildir. Eşcinsellerin cinselliği, örneğin 100 parametrelik bir yaşamın % 1'ni oluşturmaktadır. Diğerleri gibi kafayı cinsellikle bozmuş bir kimlik değildir. Zaten eşcinsel hakları mücadelesinde eşcinsellerin ön planda olmasının nedeni de budur. Çünkü hak mücadelelerini cinsellikten çıkartıp politikleştirebilmişlerdir.

Eşcinseller hayatın içindedirler; heteroseksüellerle yan yanadırlar  yaşam biçimi olarak ve cinsellikleriyle işaret edilmemektedirler.

Cinsel yönelimleri hayatlarını sağlıklı bir şekilde yürütebilmelerinin önünde engel değildir. Çünkü cinsel yönelimlerini diğer temel ihtiyaçlarından farklı görmemektedirler.

Yani eşcinseller sosyal yaşamın bir parçasıdırlar kısaca. Çünkü doğalarına ihanet etmemişlerdir, etmemektedirler ve etmeyeceklerdir de. Cinsiyetçi dünyaya rağmen kendileri olarak kalabilmenin mücadelesini vermektedirler.

Nettir eşcinseller; kafaları karışık değildir. O yüzden hayatla ve kendileriyle barışıktırlar. Bu da çevreleriyle sağlıklı bir iletişim ve kaynaşma sağlamaktadır.

Eşcinsellerin bu yapısı, bu tarzda bir yaşam biçimi, hayatla ve kendileriyle barışık olmaları vesaire, başarılı ve bağımsız olmalarını da sağlamaktadır. Çünkü doğasını seven, doğasının arkasında sağlam bir şekilde durabilen daha özgüvenli olmaktadır ve engelleri çok daha kolay bertaraf edebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder