14 Eylül 2017 Perşembe

Geçiş ameliyatını savunan trranslar, neden bedeniyle barışıklıktan bu kadar rahatsız oluyor?

Eşcinsellik dediğimiz şey, transseksüellikten farklı bir şey değil; bedeniyle barışık olmayan eşcinseller kendilerini heteroseksüel ve trans olarak tanımlıyorlar, bedeniyle barışık olanlar da eşcinsel.
Çünkü eşcinseller de biyiolojik cinsiyetlerine göre hemcinslerinden hoşlanıyor, trans tabirliler de. Cinsel yönelim olarak aynı hisse sahipler. Ama transseksüel tanımlılar homofobik oldukları için eşcinsellikerini kabul edemiyorlar. Kendilerinden-gerçeklerden-doğadan o kadar uzaklaşmışlar ki WHO'nun dediği şekilde ve heteroseksist içselleşme sebebiyle...
Çelişkiye bakar mısınız? Transseksüellik beyinsel bir şey diyorlar ama bedenlerine kafayı takıyorlar. Bedensel bir şeyse de bunun adı bedeniyle barışamamak, homofobi...
Kişinin bedenine nasıl muamele edeceği kendi tasarrufundadır elbette. Kimse buna bir şey demiyor zaten. Heteroseksizmin cinsiyetçi yapısına da uyuyor zaten kişinin kendini iki cinisyetten birine kanalize etmeye çalışması.
Ama neden transseksüel tabirliler bedeniyle barışık bir kimliğin transseksüellikten farklı bir şey olamayacağını kabul edemiyorlar..?
Çünkü... O zaman transseksüel kimliğe leke düşecek. Zannediyorlar ki; transseksüellik yanlış bedende ruhtur ve bu yüzden geçiş ameliyatları kaçınılmazdır. Eğer erkek bedeninde kadınlık veya kadın bedeninde erkeklik olursa, önümüze engel çıkabilir!
Trans geçişlik yanlış bir şey olsa bile, heteroseksizm bunu kendi cinsiyetçi yapısına uygun olduğu için kabul etmiyor mu neticede? Çekindiğiniz ne öyleyse? Yoksa kendiniz de homofobik olduğunuzu biliyor ve gerçeklerle yüzleşmekten mi korkuyorsunuz? Transseksüellik bedeniyle barışık olmayan eşcinsellik olsa bile, kime ne ki sistem resmi olarak bunu onayladıktan sonra. Dediğim gibi korkunun asıl sebebi, trans tabirlilere gerçeğin hatırlatılması. Onlar rüyalarında uyandırılmak istemiyorlar.
Her zaman dediğim gibi, kişinin nasıl yaşayacağı kendi tasarrufundadır ama farklı kimliklerin, şablon farklılıklar dışında da farklılıkların olabileceğini anlamaları gerekiyor. Bedeniyle barışık hemcinsine yönelim vardır ve sen bunu kabul etmez ve bedeninden kurtulup kendini heteroseksüel sayabilirsin ama bazıları da kafalarının içinde erkek-kadın veya her ikisi veya hiçbiri olup da kendini trans diye de tanımlayabilir, eşcinsel diye de... Artık sıyrılalım cinisyetçi şablon tabirlere hapsettiğimiz kategorik kimliklerden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder