23 Eylül 2017 Cumartesi

Eşcinseller askerlik yapmalı mı?

Askerdeki eşcinselleri mutfak, kuaför, kat görevlisi gibi geri hizmete veriyorlarmış.



Amerika Başkanı Trump orduda transseksüelliği yasaklamış transseksüellerin tıbbı masraflarının orduya ek masraf çıkarmasından dolayı...

Amerika'da böyle bir uygulama var; transseksüeller askerlik yapabiliyorlar...
Yapabilirler; sonuçta insan insandır...

Türkiye'de eşcinsellik çürüklük sayılıyor ve askerlik yapamıyor eşcinseller...
Aslında yapıyorlar da gizli kaldığın sürece. Çünkü gizlilik düzenin bozulmasına sebep olmuyor. Ne zaman açık olursan, o zaman çürük sayılıyorsun.

Arızalı bir uygulama insanın cinsel yöneliminin sağlığıyla alakalandırılması ama, askeriyenin eşcinselliğe izin vermemesinin sebebi tabiki de eşcinsellerin çürük olmasından değil, askeriyedeki düzenin bozulmasına sebep olabileceğinden.

Suistimal edilebilir mi askeriyedeki kurallar cinsel yönelim farklılığı yüzünden; edil miyor mu?

Şahsen ben rezalet çıkmaması için cinselliğe kapılarımı iki yıl boyunca kapattım. Tabiki de eşcinselliğim anlaşılıyordu ve abazalar beni rahatsız ediyordu.
Askerlik yapan eşcinsel arkadaşlarımın askerlikte cinsel yaşamlarının olmasının ise özgüvenle alakası olamaz; olsa olsa deli ceasreti olabilir diye düşünüyorum.

Bunları düşünürken eşcinsel bir arkadaşım geldi.
Askerdeki eşcinselleri cinsel yönelimleir anlaşıldığı için mutfak, kuaför, kat görevlisi gibi geri hizmete veriyorlarmış.

Askerde eşcinseller tutkulu aşklar da yaşıyorlarmış. Bir eşcinselin bir erkeğe aşkı, o erkeğin hapse gönderilmesine bile sebep olmuş. Bir sabah mermi sesleriyle uyanmış bölük, erkeğin "Hayatımı mahvettin, ben de senin hayatını mahvedeceğim..." sözleriyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder