3 Ağustos 2017 Perşembe

İnsan neden cinsel yönelime-eşcinselliğe kafayı takar; çünkü beyinler boştur! HOMOFOBİ NEDİR?!


Homofobi nedir? sahiden!
Hayatın, doğanın farklılıklarını algılayamayacak bir kapasiteye sahip olanların, öğrendikleri, bildikleri dışında kalanlara, korkuya dayalı nefret duyduğu "yapı yetersizliği"dir... Yoksa ben mesela durduk yerde heteroseksülelikten niye nefret edeyim? Bana uymuyorsa bile, her şeyin insanın kendisine uymayacağını bilir sağlıklı düşünebilen bir insan. Adamlar ahlaksızlık diyor, sapıklık diyor, hastalık diyor, günah diyor eşcinsellik için... Ama bu insanların gerçekleri algılayabilme, anlayabilme kapasiteleri yok, YOK!
[Allah’ın, “Hayvandan daha aşağı” diye ifadelendirdiği eşcinsel sapkınlar, Amerika ve Avrupa’da evlenme iznine sahip.] demiş Yeni Akit gazetesi.
(Kim ister evliliği ayol; ben geri zekalı mıyım aynı kişiyle ömrümü geçirecek kadar; doğanın kurallarına aykırı bu; bir şeyler tüketildikten sonra duvarlar mı kemireceğim! Eşcinsel evlilik heteroseksist LGBTİ güruhunun düşüncesidir veya o şekilde hak kazanılacağına inan LGBTİ'lerin. Yıllarca bu cinisyetçi LGBTİ güruhuna ters düşmemek için onların dilinden ifadelerde bulundum; çok pişmanım. Özgürlüğün heteroseksizme benzeyerek kazanılmaya çalışılması ne saçma. Heteroseksistleşeceğine, direk eşit hak için mücadel et! Pardon; sonradan açtığım parantez biraz uzun oldu.)
Bu gazete niye var; aynı düşünceye sahip bir kitle var çünkü.
Ne anlatsan boş olacağı için din nedir? diyorum,
bilim nedir? diyorum
ve kim neye inanıyor? diyorum...
Din dogmatik bir şeydir; bilim gözle görülür, elle tutulur hayatın tek gerçeğidir.
İnsanlar neden dinlerin tarihini okumaz?
İnsanlar neden şu anda bilim sayesinde daha iyi bir yaşama sahip olduğunu görEmez..?
De kalkar Batı'yı kötüler, lanetler?
Bunun adı cehaletten başka bir şey olabilir mi?
Sosyoloji mezunu olarak toplumsal yaşamın öneminin farkındayım ama o toplumsal yaşamda insan ilişkileri biraz akıl ve mantık çerçevesinde kendisini geliştirebilmeli geriye gitmek yerine. Daha sağlıklı bir yaşam için değişebilmeliyiz kötü körüne bir şeylere bağlanmak yerine. Batı bunu gerçekleştirebilmiş ama biz bu gelişmişliği ahlaksızlık olarak nitelendiriyoruz. NEDEN?
Cahilliğimizi pekiştirip, bizi aydınlığa kavuşturacak ışığı da söndürmeye çalışıyoruz. NEDEN..? HETEROSEKSİZM...
Toplumsal düzenin düzgün işleyebilmesi için bir kurallar silsilesi mutlaka olmalı ama hayat stabil değil ki; neden bizi mutlu edecek şekilde esnetmeyelim ki bakış açımız paralelinde kuralları?
Yaptığımız, inandığımız veya karşı çıktığımız bir şeyi neden irdelemeye cesaret edemiyoruz ki?
Çok mu kolayımıza geliyor, çok mu tembel ruhlarız, çok mu cahiliz, çok mu ilkeliz..?
İnsanın içinde hiç merak duygusu, akabinde öğrenme duygusu, bir değişim duygusu, bir kabuğunu kırma içgüdüsü falan olmaz mı?
Karşımıza çıkan nefret ifadeleri sadece heteroseksistçe farkında mısınız? Her şey, hep erkek egemenliğinin çıkarına uygun şekilde yapılan şeyler ve bu çıkarı muhafaza edecek şekilde biz dayatılanlar da.
O yüzden ayrımcılığa maruz kalanlar da şu cinsiyetçliği, ahlakçılığı bir kenara bırakarak iplerini cellada teslim etmekten vazgeçmeliler.
Şu LGBTİ güruhunun falan varoluş şekline bakıyorum da, heterosksizmin LGBTİ'si de heteroseksist olur elbet diyorum ve elim kolum bağlı kalabiliyor bazen.
Bütün düşündüklerimden sonra sosyolojik evrim aklıma geliyor ve...
NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN DİYORUM!
İNSANLAR O KADAR KATI Kİ...
AYRIMCILIĞA MARUZ KALANLAR BİLE...
BUN(LAR)DAN SOSYOLOJİK EVRİM BİLE ÇIKMAZ!
İyi günler!!!
İnsan neden cinsel yönelime kafayı takar; çünkü beyinler boştur!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder