13 Temmuz 2017 Perşembe

Dünyada milyonlarca vücut iklimi var, sen de o iklimlerden birinde mevsimini yaşa!


Sayın seyirciler farklı cinsel kimlikler için yan yana dizilen harflerden oluşan kısaltmayla ilgili yazılar yazmayacağım artık; derin bir nefes alabilirsiniz. Herkes kendi döngüsüyle evrimini tamamlasın!

Dile getirdiğim şeyler aslında alışılagelmiş tekdüze şeylere karşı bir tepki niteliğinde. Yoksa birilerini dürtüp rahatsız etmek falan değil amacım. Hep diyorum, bana ne kişilerden yahu! Dünyada kaç milyar insan var. Akıl karı mı konuları, düşünceleri kişiselleştirmek?

Bir mankenimiz arkadaşlarının eşleri ve sevgilileriyle beraber olmuş sırasıyla. Tabi bu insanı yaralayabilir ama neden yaralar bilir misiniz; kendisini terk eden erkeği hala sevdiği ve de terkedilmiş olmanın acısı yüzünden. Yoksa, sevdiği erkeğe aşkı bitse, umrunda olur mu? Daha kurtuldum diye sevinebilir bile.

İnsanın kimyası ayaklanabilir ve gönlü kaydığı insanın daha önceki aşk-seks hayatını dikkate almayabilir ve almasına da gerek yoktur. Herkes geçmiş defterlere göre hareket ederse, rahip veya rahibe olması gerekir. Edep denilen şey de özgür cinsellik ve duygusallık yaşamakla alakalı değildir. Doğaya aykırıdır duygulara ve vücut kimyasına yasaklar getirmek. Bir erkek seninle sevişti diye, o kişinin seçimleri, senin veya toplumun kurallarına uygun olacak diye bir şey olamaz. Sen yakalayamamışsındır o uyumu ama senin arkadaşın yakalamış olabilir. Veya yakalamışsınızdır da, aşk bitmeye mahkumdur diyelim. Tüketmiş işte adam sana olan aşkını ve yapılacak bir şey yok. Dünyada milyonlarca vücut iklimi var, sen de o iklimlerden birinde mevsimini yaşa.

En çok da tebessüm etttiğim klişe toplumsal cinisyetçilikse, kadınların bayıla bayıla yaptığı, "hadi erkektir yapar" diye erkekliğe tolaranslı olunup, kadının kadına ahlakçılık yapması. Kadın niye yapmasın ayol. Kadın insan değil mi? Kadın niye duygusal veya cinsel özgürlüğünü erkek kadar yaşayamazsın. Yeri geldiğinde sosyal statülerinden dolayı mankenin seçim hakkı var denmesi bilinir ama konu erkek olunca birden ahlakçı kesiliyor özellikle kadınlar. Daha çok fırın ekmek yememiz gerekiyor heteroseksizmin pençelerinden kurtulmak için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder