10 Mayıs 2017 Çarşamba

Folk müziğimizin virtüözü Nuray Hafiftaş


Nuray Hafiftaş... Folk müziğimizde en sevdiğim birkaç sanatçıdan biridir... Bedia Akartürk, Şükriye Tutkun ve Nuray Hafiftaş...

Sadece iyi bir ses, iyi bir yorumcu olması değil onu çok sevmemin sebebi. Çok ama çok dürüst, çok içten, çok iyi bir yürektir Nuray hafiftaş. Şahsen tanımıyorum... Geçmiş gün... Haberlere konu olmuştu. Biliyor musunuz bilmiyorum..? Nuray Hafiftaş köyde yaşıyor-muş... Müzikle ilgili programları için İstanbul'a gidiyor-muş. İşte bu konserleri sırasında hayvanlarıyla ilgili unuttuğu bir şey aklına geliyor ve konseri bırakıp köyüne dönüyor o gece. Yüreği işte bu kadar hayvan sevgisiyle dolu bir insan Nuray Hafiftaş.

Tabi ben sesini de çokseviyorum. Arada bir ses; maskülenlik ile feminenlik arasında... Görsel ve davranışsal olarak da çok androjen bir kimlik arzediyor benim için.

Nuray Hafiftaş bir konservatuvarlıdır. Bir sanatçı konservatuvar okuyan 3 öğrenci için burs verir ama kimlere burs verdiğini bilmez ve o öğrenciler mezun olur. Mezun olanlardan biri bir gün, burs veren sanatçıyı ziyaret eder. Bursa veren sanatçı Emel Sayın'dır, burs ile okuyup mezun olan ve de ünlü bir sanatçı olan da Nuray Hafiftaş.

Özel bir ses tınısına sahip olan Nuray Hafiftaş'ı, daha evrensel bir alt yapı ile çok sesli dinlemeyi çok isterdim.

Hakkı Bulut için yapılan bir proje albümde yer almış. Albümde Yıldız Tilbe ile dikkatimi çeken diğer sanatçıydı yorumu ile.

Türkiye'de sazı da en iyi çalanlardan biri olduğunu unutmayalım. Bana göre halk müziğimizin çalıp söyleyen en önemli vitüözlerinden birisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder