19 Mayıs 2017 Cuma

Eşcinsel olmak heteroseksit dünyada çok avantajlı bir şey aslında


Heteroseksizmin cinsiyetçiliği ve ahlakçılığı eşcinsellere bir özgürlük sunuyor aslında değerlendirebilene. Çünkü heteroseksist bir toplumda heteroseksüel olmanın ahlakçı ve cinsiyetçi sorumluluğu çok ağır bir yük. Heteroseksist bir dünyada hetoseksüel olarak özgür yaşayamıyorsun ki. Siz evliliğin, aile kurmanın çok mu menem bir şey olduğunu sanıyorsunuz? Öyleyse eğer çok demodesiniz, çok ilkelsiniz. Bana evlilik hakkı verseler elimin tersiyle iterim. Ben eşitlik için evlilik hakkını savunuyorum sadece, evlenmeyi asla ve asla istemiyorum mülkiyetçiliğe karşı biri olarak. Evlilik aşk mülkiyetçiliğidir çünkü. Çok mu istediğim gibi yaşayacağım evlenerek, aile kurarak bir kişiye ait veya sahip olarak? E tabi LGBTİ'lerin de tamamına yakını heteroseksist oldukları için, heteroseksistçe düşünüp de bunun farkında olmaması normal. Çünkü onlar da heteroseksist toplumda yetişip heteroseksizmi içselleştiriyorlar. Bu sözlerime istinaden 1. Cinsiyet kavramına inanmak, bu kavramı savunmak, bu kavram üzerinden varolmaya çalışmak cinisyetçiliktir, heteroseksistçedir. 2. Heterosizm denilen şey, sadece erkek cinisyetinin üstünlüğü demek değildir, yaşamın her alanına yayılmış hegemonist bir habistir heteroseksizm. Ayrımcılığa maruz kaldığın her alanda heteroseksimin etkisi vardır; sadece yatak odasıyla sınırlı değildir; büroda oturduğun sandalyeden tut, sokakta yürümene, hitap şekline, çok sevdiğin insanların o ayılıp bayıldığın bakışlarında bile heteroseksim vardır; anlayabiliyor musun bebeğim. Bana öyle kalkıp da transseksüelliğin heteroseksizmnden bağımsız bir doğal bir şey olduğunu söylemeyin, kendinizi kandırıyorsunuz sadece. Oysa ben....

Oysa ben, bir eşcinsel olarak, heteroseksizme uymayan kalıbım ve kalıplarımla, kafamın sınırsız-uçsuz bucaksız alanlarında eşcinsel varoluşumla hiç kimsenin tahayyül edemeyeceği kadar eşit ve özgür yaşıyorum. Dünya gezegeninde bana homofobi yapıyorlarsa, özellikle bu satten sonra çok da tınnnn! Bana ne ya heteroseksit dünyanın homofobik bakışlarından, dışlamalarından, ayrımcılıklarından; ben hayatımı keyfimce yaşıyor muyum, evet yaşıyorum. Yaşayabiliyor muyum, evet yaşayabiliyorum. Sen yaşayamıyorsan, önce kafanın içindeki homofobiye bakacaksın. Heteroseksist toplumun rol modelleini örnek alırsan özgürce yaşayamazsın, homofobiye de farkında olmadan boyun eğersin tabi bebeğim. Kadın gibi olunca sen özgrülüğünü mü kazanmış oluyorsun veya erkek gibi olunca...? Cinsiyet kimliği denilen şeyler, sadece insanların içine düştükleri kara deliklerdir heteroseksist dünyada içinde kaybolunan. Önüne bir şablon koyuyorlar, sen de kaçırılmaz fırsatmış gibi balıklama atlıyorsun. Transseksüeller aslında cinisyet kimliklerine aşık olma durumuyla intihar ediyorlar ama farkında değiller. Ya ben..? Hayatımı yaşıyorum kimlikleriyle barışık diğer eşcinseller gibi. LGBTİ'ler bile toplumsal cinsiyet kurallarını tiye alan eşcinselleri ötekileştiriyorlar. Çünkü onlar da içselleştirmişler heteroseksist toplumsal kuralları ve ahlakçılar, cinsiyetçiler, homofobikler. Eğer bir kişi doğduğu bedende kendinden hoşnut değilse, o kişi homofobiktir. Bahanedir benim ruhumla bedenim örtüşmüyor meselesi. Ne ruhu, ne bedeni ya; sen sensin ve sen olmalısın. Heteroseksizme bakıyor ve farklılığını anormal zannediyor. Neden doğa penceresinden değil de, heteroseksist pencereden bakıyorsun?

Aslında biseksüel denilenler de aynı şekilde..; içselleştirdikleri heteroseksizmin heteroseksüel tarafıyla masturbasyon yapıyorlar sadece ama onlar buna biseksüelim diyorlar. Eşcinselliğiyle barışıp tamamen eşcinsel yaşayan yesterdaybiseksüeller heteroseksizmden bağımsızlıklarını ilan etmesine rağmen, biseksüelliği ısrarla savunanların, heteroseksizmin kurallarını ihlal edememesi, mesela evlenip çoluk çocuğa karışarak eşcinsel ilişkilerini de sürdürmesi, heteroseksistliği yüzünden eşcinselliğiyle tam barışamadığnı ve kendini biseksüel olarak tanımladığını ve göstermiyor mu? Yapısal olarak özgüvensiz olanların heteroseksizmle baş edememesiyle alakalı bütün bunlar. Yoksa hangi insan baskıyı, ahlakçılığı, yapıyı yoran-üzen bir sistemi benimser ve savunur ki? Bunalıyorlar ama gene de çıkış yolunu heteroseksimde arıyorlar. LGBTİ tabirlilere bakın, öyle değiller mi? O eline cinisyetsiz bir dünya istiyoruz diyen aktivistlerin yaşamlarından bile heteroseksizm akıyor şapı şapı; bakın görünüşlerine, yaşam biçimlerine... Neden içinde yaşadığımız kültürden soyut yaşayamıyorsunuz; neden heteroseksizmle varolmaya çalışıyorsunuz? Saçınıza-başınıza, giyiminize-kuşamınıza ve yaşam tarzınıza bakın bir, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Ben LGBTİ tabirlileri üzüyormuşum; gerçek olmasa dokunmaz, dokunuyorsa gerçektir; inanmıyorsanız dediklerime, delinin kuyuya attığı taşı niye çıkarmaya çalışıyorsunuz? Okumayın bile yazdıklarımı, kendi dünyanızda heteroseksist heteroseksist yaşayın gidin işte. Meme mi kEstireceksiniz, meme mi taktıracaksınız, bedensel operasyonlar mı geçireceksiniz "MUTLULUK" yolunda..? Ne istiyorsanız yapın "HETEROSEKSİST" yolda. Bana bir şey olmadı, olamaz da; çünkü heteroseksist kurallar benim dünyamda işlemiyor. Ahlakçılara göre ahlaksızlığımın tadını çıkarıyorum. Cinisyetçilere göre cinsiyetsizliğimin tadını çıkarıyorum. "Hiçbir şey olmamak", "hiçbir şeye bezememek", gerçek yolunu bulamayanların heteroseksist dünyasında ulaşılamaz çok büyük bir zenginlik aslında; bunun keyfini çıkarıyorum işte! Size de tavsiye ediyorum; çoğunluğa benzemeyin, homofobiye rağmen kendiniz olun. Mesela memeli erkek, penisli kadın gibi bir şey, vesaire... Hayatınızı yaşayın yaa; ben neyim, kimim, bu ben olabilir miyim, bu ben değilim gibi saçmalıkları bir tarafa bırakın. Varolmak fikirsel bir şeydir ve kimi nasıl sevdiğinin önemi yoktur. Seviyorsan, seveceksin sorgulamadan; belli bir ambalajın içinde sevgini aşkını ve cinselliğini yaşıyorsan, o zaman sen, sen olmaktan çıkmışsın demektir zaten.

Ben eşcinselliğimi avantaja dönüştürebilenlerdenim ve bunun güzelliklerini çok yaşadım. Hayatım boyunca hiç müdahale edilmedim bazı "YIRTICI BEYİNSİZ MAHLUKLAR" dışında. Hakaret mi sayıyorsunuz şiddet uygulayanlara beyinsiz dememi? Alın o zaman trilyon kere beyinsiz diyorum böylelerine şiddeti sevildiğinin göstergesi sayan LGBTİ'lere inat! Böyle kişilerin idam edildiği gün benim bayramım olacaktır! Ne diyordum... Çevremden hiç müdahale görmedim eşcinselliğimden dolayı; rahatsız etmeye kalkışanlar olmadı mı palazlanıp; ama buna mahal vermedim. Çünkü herkesteki kadar aklım var karşı koyabilecek, tepki göstererbilecek. Yaşamıyorsam yaşamak için ölmeyi yeğlerim. Heteroseksizmi baz alıp bana diklenecek beyinsizlere bende bırakacak papuç var mıdır sizce? Ben eşcinselliğimi gururla çatır çatır savunuyorum. Ben eşcinselliğim için beni çok sevenleri bile gönül rahatlığıyla üzebilirim, silebilirim. Beni ben olarak sevmeyen, beni gerçekten sevmiyordur zaten. Biliyor musunuz ailemden hiç kimse benim eşcinselliğime bir şey söylemedi veya söyleyemedi söyletmediğim için. Çünkü benim inandığımı ve doğrularımı sonuna ve sonsuza kadar savunduğumu, beni bilen herkes bilir ve benimle uğraşılmayacağını da kabul etmişlerdir zaten. Bana kim diyebilir ki eşcinsellik hasatlık, günah, vesaire. O, onun bilgisizliği ve bilinçsizliğidir sadece. Çünkü ben hayata doğal ve doğal bilimsel olarak bakıyorum.

Ben eşcinselliği doğru tanıtıyorum insanlara. Çünkü arkasında durabiliyorum eşcinselliğimin. Bu da şüpheyi azaltan, şüphelerin kalkmasını sağlayacak olan tek şey. Eşcinsel olarak herkesin yaptığını yapabilmek, herkes gibi yaşadığını göstermek doğru bir eşcinselliktir. Tabi doğandan, doğduğun her şeyinden tek karakter bile taviz vermeden. Farklı bir kimlik olarak hayatın içinde dik bir şekilde durabilmek hayranlık bile uyandırıyor insanların gözünde. LGBTİ'ler diyor ya hani homofobi var, bizi küçümsüyorlar falan diye; o senin eşcinselliğine karşı bir tepkidir bebeğim, benimkine değil. Bileceksin, bilinçli olacaksın. Kadın gibi olup, 900'lü hat figürü gibi bir imaj oluşturursan, veya eğreti bir bedende kabadayı gibi tesbih sallarsan gülerler sana beybeciğim! Güldürmeyeceksin kendine! GÜLDÜRMEYECEKSİN! Yoksa dizilerdeki mizah unsuru olmaktan öteye gidemez eşcinsellik. Dizilerde oynayan eşcinsel karakterler sizi oynuyorlar farkında değil misniz? Hayatın içinde avukat, doktor, milletvekili eşcinsel var mı da dizilerde o şekilde eşcinsel oynasın beybeciğim? Hayatın içinde kıçı gözükecek kadar mini giyip kırıtan seks işçiliği yapan eşcinseller veya "erkek fatmalar" var beybeceğim; bilmem anlatabilmiş miyimdir meramımı? Şu anki eşcinselliğe sosyo ekonomik koşulları falan bahane aetmeyin artık; yemezler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder