4 Nisan 2017 Salı

Homofobi sizi de yalnızlaştırabilir gün gelir!

En ötekisi bir eşcinsel olarak, heteroseksüel-lik benim ötekim olmadı hiçbir zaman!

Homofobikler herhangi bir şekilde ötekileştirildikleri zaman, homofobilerinin hiç akıllarına gelmemesi ne hazin..! Sitem etmeye hakkınız var mı biz eşcinsellere yalnız kaldığınız zaman? Oysa biz eşcinsellerle bırakınız reel hayatta arkadaşlığı, sosyal medyada bile arkadaş olarak eklemiyorsunuz bizleri. Aslında eşcinsellerin genelinin bile açık eşcinsellere homofobik davrandığı bir dünyada, heteroseksüellerin homofobisini çok görmemek mi gerekiyor ne?


Eşcinsellerin de insan olduğunu anlayabilmeniz için, illa ki sizin de eşcinsel olmayanlar tarafından yalnız bırakılıp bir zamanlar sizin de mesafe koyduğunuz eşcinsellerin yanınızda duran tek kişi olması mı gerekiyor? Oysa eşcinsellerin insanca muamele görmek dışında heteroseksist dünyadan hiçbir beklentisi yok ki. Bugüne kadar yanınızda bulunmalarından dolayı bile utandığınız eşcinsellere ne verdiniz de sizden bir beklenti içinde olsunlar ki? Eşcinsellerin varoluşu, emeklerinin ve vergilerinin karşılığında herkese sunulan hakların az bir mitarını kullanmasıyla mümkün olmuştur.

Kendilerini istemeyenlerin yanında ne işleri olabilir ki eşcinsellerin? Yalnız bırakılmak eşcinseller olarak (en azından kendi adıma) hiç zorumuza gitmiyor inanın. Çünkü bu yalnız bırakılanların değil, yalnız bırakanların ayıbı. Bu hassasiyeti göstermeyen insanlardan da ne hayır gelir zaten. Gerçeklerden, bilimden uzak hurafi, sevgisiz, nefret dolu insanlar ancak huzursuzluk yaratabilirler çevrelerinde. Dünya bu tür insanların çoğunlukta yaşadığı bir yer.

Eşcinselliğe bulaşıcı bir hastalık muamelesi yapıyor, özenilerek olunan bir şey zannediyor, sapıklık olarak görüyor, ahlaksızlık olarak görüyor, insanın yaşama hakkını dogmalara indirgiyor İNSANlar... Oysa bir bilseler hastalığın, ahlakın, sapmanın, gerçeklerin ne olduğunu. Öğrenmek de zor değil; sanırım işlerine, kolaylarına öyle geliyor. İşin tuhafı sonra da insanlıktan bahsediyor, demokrasiden bahsediyorLAR...

Ahlak denilen şey dürüst olup olmamaktır; EŞcinsel ilişki ahlaksız, HETEROseksüel ilişki ahlaklı diye bir şey olmaz; kimi kandırıyorsunuz siz?
Hastalık anomalik bir durumdur; eşcinselin eşcinsel olduğunu öğreninceye kadar hangi hastalık emaresiyle, hangi bozuklukla karşılaştınız? Herhangi bir hastalığı eşcinselliğe atfetmek mümkün mü?
Sapma kişinin özünü muhafaza etmeMesindir; eğer bir eşcinsel heteroseksüelliğe zorlanırsa, işte o zaman sapma olur. Heteroseksüel ilişkiye zorlanan eşcinsellerin mutsuz ettiği heteroseksüeller bile umrunuzda değil, değil mi? Kafa mı basmıyor ne?
Biraz bilgiye inansaydınız, birazcık bilginiz olsaydı; eşcinselliğin de anormal değil, doğanın bir gerçeği olduğunu görebilirdiniz. Doğa-l denilen şey heteroseksizm değil, insanların içinden geldiği gibi yaşamasıdır!

Eşcinsellerden esirgenen eşitlik, özgürlük ve adalete bir gün sizin de ihtiyacınız olabilir. O demokrasi herkes için eşit kullanılmazsa, siz de bir gün birilerinin çıkarlarına ters düşebilir ve siz de mahrum kalabilirsiniz demokrasiden. Ayrımcılık yapmaz ve yalnız bırakmazsanız; yalnız ve ayrımcılığa maruz kalmazsınız. Nefret, korku eken; sevgi ve güç biçmez! Homofobi sizi de yalnızlşatırabilir, zorda bırakabilir gün gelir..! Çünkü heteroseksist dünyaya güven olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder