12 Nisan 2017 Çarşamba

Ben heteroseksüelim diyen eşcinsellere soruşturma açarak başlamalıyız mücadeleye!

Demokrasisini beğenmediğimiz, eleştirdiğimiz Hollanda, dünyaya insanlık dersi vermeye devam ediyor. 2012 yılından beri ilk ve orta okullarda öğrencilerin eşcinsellik konusunda bilgilendirilmesi zorunluyken, iki eşcinsele yönelik saldırının ardından eşcinsellere saygı duyulması için öğrencilerin eşcinsellik konusunda bilgilendirilmesi yasasına uymayan 1/5 okul da düşünülerek, bu yasaya uymayan okulların cezalandırılması gündemde. Bizde-Türkiye'de ise Robert Koleji'ne eşcinsellik konusunda farkındalık yaratmak ve homofobiye dikkat çekmek amacıyla yapılan bir etkinlikten dolayı Milli Eğitim tarafından soruşturma açılıyor. Şeytan bunun neresinde?!

İnsana insan olduğu için değer vermek, saygı duymak, bırakın yasaları vicdani bir mesele değil midir? Senin ahlak anlayışın bir insanın nefrete maruz kalmadan ve insanca yaşamasından nasıl daha önemli olabilir ki? Ahlak anlayışının, insanlığın sorgulanması gerekmiyor mu hala Türkiye demokratik bir ülke ise? Biz muhafazakar bir demokratiğiz diye işin içinden sıyrılamazsınız. Muhafazakar olmak, hele bir de yanına demokratiği ekliyorsanız, insanın doğuştan getirdiği özellikler paralelinde özgürce ve insanca yaşamasının önünde engel teşkil edemez. Eğer eşcinselliğin insanın doğal bir yapısı olduğuna inanmıyorsanız, o zaman cehaletinizi, eğitim düzenininizi önce masaya yatırmanız gerekiyor. Bilgisizilik, bu gerçekleri bilmez veya cinsiyetçi çıkarlara ters düştüğü için bilmezlikten gelir.

İş gene biz eşcinsellere düşüyor. Sessiz kalmamalıyız, bunun için de bilinçlenmeliyiz. Eşcinsellik doğal bir yapıdır ve homofobiye maruz kalmamak için kendimizi bileceğiz, kendimizle barışacağız, kendimizi sevip-sayacağız, saymayanlara da saydıracağız. Sen doğal yapının, kimliğinin arkasında durursan kim ne yapabilir ki? Hadi yaptı diyelim, milyonlarca bir sağlam duruş olduktan sonra yapamayacak, bir gün duracaklardır. Bu kadar basit. Dediğim gibi eşcinselliğimizi bileceğiz, heteroseksist içselleştirmelerden, normlardan, dayatmalardan kedimizi soyutlayacağız. Hali hazırda kendimizi gerçekleştirmemiz heteroseksistçe mümkündür belki ama biraz gerçekçi olalım artık LGBTİ'ler olarak ve ahlakçılığımızı ve cinsiyetçiliğimizi biraz özelimizde yaşayalım eşcinsel hakları kazanılıncaya kadar. Hali hazırda da "Biz eşcinsel değiliz!" diyen heteroseksizmin feleğinde bir çok LGBTİ kaçınılmaz olarak varolacaktır elbet yetiştikleri kültür sebebiyle. Demek ki mücadeleye önce kendi içimizden başlamamız gerekiyor. Zaten biz eşcinsel değiliz diyenlerin LGBTİ hareketi içinde ne işi olabilir ki? Git o zaman heteroseksüellerin içinde mücadeleni ver. Gene anlayana sizvrisinek saz, anlamayana davul zırna az!

Hey LGBTİ+lar! Kendinizi nasıl tanımlarsanız tanımlayın ama eşcinsel hakları kazanılmadığı sürece hiçbir LGBTİ eşitliğe ve özgrülüğe kavuşamayacaktır. Eşitliğe inanmayan LGBTİ'lerin bile olduğunu da hatırlatalım bu arada. Sen kendini LGBTİ tanımlarından hangisine ait hissediyorsan hisset, karşı çıkılan tarafın eşcinsel tarafındır unutma. Transseksüel misin; biyolojik olarak hemcinsinle c. münasebetin olduğu için gene eşcinselsindir toplumun gözünde bile. Biseksüelliğin de seni eşcinselliğinden kurtaramaz. Lezbiyenlik de bir eşcinselliktir. İnstersekslerin de eşcinsel tarafları ilgilendirir LGBTİ+ mücadelesini. Geriye ne kaldı; aseksüeller, panseksüeller, biromantikler, dün eşcinsel olup bugün heteroseksüel olan yestergay'ler, vesaireler mi? Kamufle tanımlarla kamufle yaşamaktan kurtaramadıktan sonra kendinizi, İstanbul'da bir karnaval veya bazı şehirlerde sus payı mahiyetinde sembolik ve cılız bir mücadele sesi olarak kalmaya devam edecektir eşcinsel hakları mücadelesi.

Birlik beraberlik içinde olun deniyor... Adamlar heteroseksizm tarafını seçmişken hangi birlik beraberlikten bahsediyorsunuz ayol? Devlet bizi seks işçliğine mahkum ediyor diyip sonra da seks işçliğinin bir hak olduğunu savunma çelişkisine hangi ahlakçı yapı inanır ayol? Sen bilimsel bir gerçek olarak hemcinsinle ilişkini heteroseksüellik olarak açıklarsan, kim seni heteroseksüel sınıfına sokar veya kaale alır ayol? Hele din üzerinden falan kendilerini heteroseksist yapıya kabul ettirmeye çalışanlara diyecek tek kelime bulamıyorum. Din manevi bir şeydir; hiç kimsenin yaşamına hiçbir şekilde müdahale etmemelidir. Ederse senin eşcinselliğin hep lanetli olarak kalmaya mahkumdur. Din tabudur, dogmatiktir çünkü. Din kimin elinde de sen, din eşcinselliğe karşı değil diyorsun ayol?

Biz kimlerle birlik içinde hareket edeceğiz söyler misiniz, kendimizi ve ne istediğimizi bilmedikten sonra? Okullarda eşcinsellik konusunda bilgilendirilmenin zorunlu olmasını hangi LGBTİ destekler Türkiye'de? Alimallah herkes eşcinsel olur, o zaman LGBTİ'lere heteroseksüel kalmaz değil mi?!!! Transseksüeller beraber oldukları erkeklerin heteroseksüel olduğuna inanır ve eşcinsel olduklarını asla kabul etmez. Bu LGBTİ homofobisi değil de nedir? Bir de utanmadan kendilerine pasif olan erkekleri aşağılar transseksüeller, "i*ne" diye. Siz nesiniz ayol? Pasif bir eşcinsel işte. Operasyonlarla heteroseksüel olunmuyor ne yazık ki. Öncelikle heteroseksist ve homofobik transseksüellik anlayışının törpülenmesi gerekiyor bu ülkede. Nokta!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder