13 Mart 2017 Pazartesi

Umut Akyürek'in eşcinsellik konusunda gocunduğu ne?


TSM'den bir şarkıcı Umut Akyürek, alaycı bir dille Hollanda'ya eşcinsellik üzerinden nefret kusmuş. Niye? Hollanda'nın politikasını beğenmiyorsan eşcinselliğin sana batan tarafı ne? Söyler misin Umut Akyürek eşcinsellik sana niye batıyor? Gocunduğun bir yaran mı var bu konuda? Sorgular mısın kendini, çevreni? İnsanların eşcinselliğe veya eşcinsellik üzeirnde nefret kusmaya ne hakkı var? Homofobi insanlığın en büyük ayıbıdır. Söyleyin eşcinseller size ne yaptı? Eğer inancınıza, maneviyatınıza ters ise, nefret inancınızla, maneviyatınızla çok mu örtüşüyor? İnsanlara cinsel yönelimleri yüzünden nefret kusmak ruhunuzu mu iyileştiryor, insanlığınızı mı yükseltiyor, ne geçiyor elinize? Bunun cevabını verebilir misiniz? Yok, veremezsiniz; boş, bomboş, çok boş konuşuyorsunuz. Olaya dini açıdan baktığımız zaman bile, bakılmaz da, hadi baktık diyelim, Tanrı bir şeyi yanlış yaratmış olabilir mi? Sonradan niye eşcinsel olunsun; sizin nefretinize bulaşmak için mi? Eşcinsel karşıtlığı Tanrı'ya, Allah'a karşı gelmektir. Bırakınız günahsa da bunun hesabını eşcinseller kendisi versin. Siz de homofınizle ortamı kirletmeyin. Kirliyseniz de sevgiyle arının. Eşcinselleri severseniz, huzura ereceğinizin garantisini verebilirim. Çünkü insanın yapısına uyanı sevmesi çok kolaydır; mühim olan en ötekisini sevebilmektir. Bunu yapamıyorsanız, zaten sizin sevginiz samimi değil; gösteriş ve çıkarcıdır.
Bir gün karşıma çıkarsan hangi yüzle bakacaksın Umut Akyürek? Homofobiklerde yüz var mıdır şüpheliyim!!! Muhafazakar yönetime falan güvenerek eşcinselliği yok edeceklerini falan mı sanıyor bazı bilim dışılıklar? Sen benim kalbimi kırdın, ben de senin albümünü kırdım, beynimden bütün sesini, şarkılarını sildim..! Mutlu musun Umut Akyürek; ne kazandın homofobinle..? Milyar kazansan, bir insanı kaybetmekten daha mı önemlidir bu? İktidarlar değişir ama baki olan insanlıktır. O zaman ne yapacaksın bakalım?
Kocası da Umut Akyürek'i savunmuş amacının homofobiklik değil, Hollanda'nın politikasını eleştirmek olduğunu söyleyerek. Bunu neden eşcinsellik üzerinden yapmış öyleyse alaycı bir dille? "Bu iki yağuşuklu" demek falan ne oluyor Umut Akyürek? Bir de Allah'ın adını nefretle yan yana anıyorlar ya; çok çelişiksiniz gerçekten. Allah, "insanların cinsel yönelimleriyle dalga geçin, bu yüzden onlara nefret kusun" mu diyor? Homofobi insanların gerçek yüzlerini, samimiyetsizliklerini gösteren bir turnusol kağıdıdır. Homofobiyi o yüzden seviyorum desem!!!
Umut Akyürek sosyal medyadan tepkilere karşı mahkemeye gideceğini söylemiş. Gitmekte haklı; çünkü homofobi suç değil ne yazık ki yasalarımızda..!



Oktay Ertuğrul:
 Sevgili Halil senin bu haksız doğru olmayan yazın sana kendi camianda alkış getirir belki , ancak genelde toplumsal anlamda hiçbir katkı sağlamaz.......Umut Akyürek yıllardır şaşırtıcı ve takdirle gördüğüm şekliyle sanat camiasında Gay ve farklı cinsel tercihteki Dostların en çok takdir ettiği sevgi ilgi gösterdiği ilk sıralardaki bir sanatçıdır........ BATI da içte hep Varolan Haçlı zihniyeti , İSLAM , Arap , Afrika'lı özellikle Türk düşmanlığı iyice hortlamıştır.......Bu aradada özel hayatını resmi görevinin içerisine monte eden özellikle rol model olmak için sergileyen sözde Özgürlükçü ! Modern ! Başbakan Dünya'nın gözü önünde TC nin Kadın Bakanı'nı diplomatik , insani ve ahlaki bir skandalla özel harekat polisiyle Önünü kesip alıkoymuştur......Kendi Ülkesi'nin ekonomisine alın teriyle hizmet eden Türk Vatandaşlarını tüm Dünya'nın gözü önünde joplatmış , atıyla ezmiş , İtiyle parçalatmıştır.........Noldu o sıradışı sonsuz Özgürlükçü BAŞBAKAN a .......Buna tepki gösteren Umut Akyürek te vay efendim YAĞUŞUKLU demiş , Gayleri aşağılamış diye Dostluk kurduğu , empatiyle her davetlerine icabet eden onlarla oturup dertleşen , zaman ayıran , dinleyen Gay , transseksüel hayranları arkadaşları tarafından haksız bir şekilde adeta LİNÇ edilmiştir.......Konunun özü budur ......Bu hakaretler bize hiçbirşey kaybettirmez.......Ancak camianızın vefa dostluk anlayışını , ahlaki duruşunu topluma sorgulatır........Biz asıl buna üzülürüz

Halil kandok olarak verdiğim cevap: 
Hayata farklı pencerelerden bakınca insancıl bir çerçevede buluşmak imkansız. Kimin vatanını çok sevdiği belli olmaz ama ben bana haksızlık yapana bel altından vurmam. Size eleştirmde de yaralayıcı hiçbir şey yok. Eşcinsel ilişkiye kötü bakışınızı da hiç kafaya takmadım bile. Bir homofobik siz değilsiniz çünkü. Ben insanlık görevimi yerine getirdim duyarlılık gereği. Ayrımcılık sadece bir kişiye direkt yapılan bir şey değildir. Kullanılan dilin nasıl olduğu da bir ayrımcılıktır. Size destek çıkan küfürlü ve aşağılayıcı hakaretler de sanırım sizin egonuzu tatmin ediyor ki buna sessiz kalabiliyorsunuz. Ülkeler arası siyasi anlamazlıklarda neden tarih üzerinde milliyetçilik yapılır anlaşılır bir şey değil. Referandum tanıtımına izin verilmiyor diye nedir ki bu celallenme? Sanki iktidar yandaşlığı gibi algıladım Hollanda karşıtlığınızı. Referandum da niye partileştirilir o da ayrı bir şey. Başkanlık sistemi gelse bile sadece AKP'ye mi hizmet edecek? Koltuğu kim ele geçirirse o kendi ideolojisine göre kullanacak. Sonuç ne çıkarsa çıksın; niye particilik yapılır? O kadar bariz ki Hollanda karşıtlığındaki yandaşlığınız... Sanatın sevgi ve barış diliyle bile uyuşmuyor söylemleriniz. Sanatçılık aşırı bir milliyetçilik değil, uluslararası bir barış dili olmalıdır, halkların kardeşliği için kullanılmalıdır; başka milletelre karşı düşmanlık için değil. Bu anlamda bile fikirlerirmiz farklı olduğu için birbirimizi anlayabilmemiz imkansız gibi bir şey. Ben olsam birilerinin cinsel yönelimi üzerinden karşıtlık yapmaz, bir hata yaptıysam da "yapmamalıydım, yanlış yaptım" derdim. Sizi destekleyen ve bana o.ç. diyen şahısa da kadınlara saygısından dolayı tebriklerimi iletiverin bir zahmet. Annem 5 ay önce yarı parçamı da alıp götürdü öteki dünyaya. Sanırım herkesin saygı duyduğu bir annesi vardır. Tipe gelince, doğa herkesi özenerek yaratır ve herkes güzeldir; tip ve o.ç. kelimelerini yan yana kullanmış ya! 


Umut Akyurek: Oktay Ertuğrul bu Halil arkadaşımız sabahtan beri yememiş içmemiş asıl twitter da ınstagramda bu ve benzeri haberleri dönmüş dolasmiş defalarca paylaşmış bayaği bir tatmin olmuş kendisi

Umut Akyurek: Hem olsun ne olacak ki Türklerin Devletimizin uğradığı bu insanlık dışı tutumun ne önemi var. Varsın Hollanda insanlarımızı öldürsün kurşuna dizsin aman biz onların gayrimeşru ilişkilerine bir şey söylemeyelim gerisi hiç mühim değil. Sadece şunu söyleyeceğim ve bunun kıymetini sahip olanlar bilir VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR

Halil Kandok: Umut Akyurek Sabahtan beri yemeyip içmemek gibi bir durum asla söz konusu değil. Sizi seven ve saygı duyan gazeteci arkadaşlarınız haber verdi bana konuyu, eşcinsel haklarını savunan biri olduğum için. Cevaplarınızı da şimdi farkettim. Eleştirimde de zerre kadar ego var mı acaba? Yazıları paylaştım, çünkü yanlış ifadelerde bulunduğunuzu bilmenizi istedim. Ben hala konunun vatan millet meselesi olduğuna inanmıyorum. Siyasi bir mesele. Rusya ile yaşanandan ne farkı var? Sevgimizi-saygımızı muhafaza etmeliyiz. Dünyada milyonlarca eşcinsel yaşıyor ama 1 kşi yaşasa bile eşcinsellik üzerinden vatan savunusu yapılması bana göre olmaması gereken bir durum. Eşcinsellik üzerinden tepki vermenizin haklı ve savunulur bir tarafı var mı gerçekten?

Umut Akyürek'e yaptığım eleştiriden dolayı bana "Tipine baksana o.cocuguna benziyor" diyen Saitcan Taşdemirler'e cevabım: İnsanların vahşiliğinden dolayı kendimi hayvanlar grubuna dahil edeli on yıllar oldu zaten! Aşağıdaki fotoğrafta gördüklerin de aile bireylerimiz... Annem de düşündüğün gibi bir kadın olmadığı gibi aramızdan ayrılalı 5 ay olduğu için soramadım ne olduğunu. Anneme göre güzel bir çocuktum ben ve doğal güzelliğimi muhafaza etmeye yeminliyim sana göre tipim başka şeyler çağrıştırsa da. Nezaket demişsin... Satırlarımı oku; Nezaketsizliğin N'si bile yok. Ayanaya bak ve kendini gör, nezaket kelimesinin anlamına da TDK'dan bak!


Halil Kandok: Umut Akyurek, bu arada biz eşcinseller ülkemizde eşcinsel evliliğe izin verilmediği için sizin asla ve asla tasvip etmediğiniz gayri meşru ilişki yaşıyoruz. Eşcinsel evlilik üzerinden Hollanda karşıtlığı yapıp, gayrimeşru ilşikiyi de tasvip etmemeniz çok büyük çelişki değil mi? Biz eşcinsellerin günahı ne de ilişki yaşamayalım. Yaşayalım mı yaşamayalım mı, eşcinsel evliliğe Türkiye'de izin verilsin mi verilmesin mi? Karar ınızı bekliyorum!


Umut Akyurek: Halil Kandok bey herkes gibi benim de her konuda bir fikir özgürlüğüm var. Elbette bu beni bağlar kimin kiminle ne tür bir ilişki yaşadığı beni hiç alakadar etmiyor ben bu konuda karar mercii değilim. Bu konunun muhatabı Türk Medeni Kanunu yasalaridir. Ve bildigim kadarıyla buna onay vermiyor ve yine bildigim kadarıyla dunyanin pek cok ülkesinde durum aynı. Ki ben dürüstçe bu tür evliliği onaylamadığımı belirttim bu beni homofobik de yapmaz bu denli organize saldirinizı da haklı kılmaz. Siz inanmıyor olsanızda benim paylaşımı yaparken ki eleştirim Hollanda nın ikiyüzlü özgürlük masallarına idi zaten arkadaşlarınızın ne kadar saldırgan olabileceklerini az çok tahmin edecek bir zekaya sahip biri olarak bu konunun onlarla ilgisi olmadığını bildiğim için bunu yaptım. Sizleri hedef almam için aklımı kaçırmış olmam lazımdı bilmem anlatabiliyormuyum.

Halil Kandok: Umut Akyurek. Ne yazık ki yasalarımız insan olan eşcinsellerin haklarını karşılamadığı gibi, cinsel yönelimleirnden dolayı saldırıya maruz kalmalarını da nefret suçları kapsamında dğerlendirmiyor ve görmezlikten bile gelebiliyor. Unutmayın ki eşcinseller de heteroseksüeller kadar insandır ve onların eşit ve özgür yaşama hakları kültür, din ve yasalar üstüdür. Kapsayıcı bir yasa olsa amenna ama mağdur olmalarına rağmen bile aleyhlerinde kararlar çıkmaktadır ve onlar hakkındaki olumsuz her cümle bile, onlara karşı olan nefreti ve önyargıyı pekiştirmektedir. Bir şeyler ve birileri eleştirirken ötekileştirilenler üzerinden yapılması içsel bir öteki duygusunu da barındırabilir. O yüzden duygularımızı, düşüncelerimizi ve de ifadelerimizi iyi tarmamız gerekiyor diye düşünüyorum yansıtmadan önce. Birilerine dolaylı da olsa zarar verebilecek  düşünceler ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği gibi vicdani de değildir.


Saitcan Taşdemirler: yırtsanda senin vahşi bir hayvandan daha vahşi olduğu gerçeği deyişmez.. yalandan uzun cümleler kurup kibar görünmeye çalışma moruk

Halil Kandok: Yazdığın cümleler senin nefretin ve sığ görüşün. Okuyunca utanma duygun yoksa cansız bir nesneden farkın olmadığı için kaale alacağımı falan mı sanıyorsun? İçi boş nefret cümleleri ancak yetersiz insanalrın ifadesi olabilir. Yapılacak bir şey de yok sen ve senin gibilere karşı. Yazdıklarını tekrar tekrar oku ve kim ve ne olduğunu öğren diyebiliyorum ancak sen ve senin gbilere. Ben Umut Akyürek olsam senin gibi hayranım olduğu için utanırdım..

Konuyla alakalı daha sonraki yazılan yazılar-ım



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder