22 Mart 2017 Çarşamba

Eşcinsel evlilik hakkı dünyaya huzur ve mutluluk getiriyor

Eşcinsel evlilikler, heteroseksüellerin de sağlam evlilikler yapmalarını sağlayacaktır

Dünyanın en gelişmiş ve mutlu ülkeleriyle eşcinsel evlilik ve birliktelik hakkı olan ülkeler aynı. Yukarıdaki liste BM'nin 2017 mutluluk raporudur.

Dünyanın her anlamda en gelişmiş, en refah, en eğitimli, en sağlıklı, en mutlu, en medeni ve en demokratik ülkeleriyle eşcinsel evliliğin ve birlikteliğin hak olduğu ülkelerin aynı olması nasıl bir duygu oluşturuyor sizde? Bu bir tesadüf olabilir mi? Olamaz. Eğitimli insanlar doğru kararlarla, doğru yönetimlerle eşit, özgür ve adaletli ve refah bir ortam yaratıyor. Dogmalarla yaklaşmıyor hayata, bilimsel yaklaşıyor. Bu ayıp, bu günah, bu ahlaksız demiyor hayatın gerçeklerine.

Ahlaksızlık, onların-gelişmişlerin gözünde cinsellik veya eşcinsellik olmuyor; dürüst olmamak ahlaksızlık oluyor. Ahlaklı olan da gizlilik değil, şeffaflık oluyor. Yalan yanlış kulaktan dolma bilgilerle insanlar baskı altına alınmak yerine, onların içlerinden geldiği gibi özgürce yaşamalarına izin veriliyor. İnsanın mutlu olmasını sağlayan özgür ve doğasına uygun yaşaması değil midir?

Neden sağlıklı düşünemiyoruz; çünkü eğitime önem vermeyip dogmalarla işin kolayına kaçıyoruz. Dolayısıyla cahil kalınca gerçeklere yabancı kalıyoruz, hayatın ve doğanın gerçeklerini ötekileştiriyoruz ve NEFRETLE BESLENİR HALE GELİYORUZ. Eşcinselliğin hayatın, doğanın bir gerçeği olduğunu neden kabul edemiyoruz; çünkü bilimsel değil dogmatiğiz. Din lanetliyor diye doğaya sırtımızı dönüyoruz ve bunun sevap olduğunu sanıyoruz.

Oysa kim yaratırsa yaratsın, yaratılanı yaratılışında dolayı sevmemiz ve saymamız gerektiğini söylüyoruz ama kendi inançlarımızla bile çelişerek, inandığımız ve savunduğumuz değerlerin içini boşaltıyoruz. Eşcinsellik senin çıkarlarına ters düşebilir ama bu hayatın bir gerçeği olduğunu değiştirmez. Burada karşı çıkılması gereken hayatın gerçeği değil, düzeltilmesi gereken bir cahillik söz konusudur.

Bu cahillik, ahlakçılık, cinsiyetçilik gibi akıl dışı kurallar keşke sadece eşcinsel karşıtlığına sebep olsaydı; resmen hayatlarımızı ellerimizden alıyor. Mutsuzluğumuzun sebebini uzaklarda arıyoruz; oysa kendimizden başkası değil bunun sebebi. Hayatı sorgulamıyoruz, bize dayatılanı sorgulamıyoruz; bize ne sunuluyorsa onun en iyi olduğuna inanıyoruz. Canımız yanınca da maneviyata sığınıyoruz. Bu şey gibi... mesela doğa olaylarının olumsuz etkisini kendimizi koruyacak önlemleri almamamıza bağlamayız da bunu ya eşcinselliğe veririz, ya da Tanrı'nın bir işi olduğunu düşünürüz. Ne diyebilirim ki?!

Bakınız; eğitim, eşitlik, özgürlük, adalet hayatımızı kolaylaştıracak, daha huzurlu yaşamamızı, kendimiz ve çevremizle barışı ve nefretle ötekileştirmek yerine sevgiyle kucaklaşmamızı sağlayacaktır. Sevgi diyoruz, barış diyoruz, dostluk diyoruz ama bilgisizliği seçiyor ve nefretle varolmaya çalışıyoruz. Eşcinsellerden nefret edince, eşcinselliği lanetleyince, eşcinsel karşıtı olunca hiçbir şey, hiç kimse kazanmaz; sadece içimizdeki nefret büyür, insanlar arasındaki mesafe artar, bu nefret yüzünden ötekileştirilenler kendileri olamazlar ve bu da yanlış yaşamalara ve huzursuzluğa sebep olur...

Düşünün hiç kimse eşcinselliğini yaşayamadı, ne olur; mecburiyetten eşcinsellerle heteroseksüellerin gerçekleştirdiği huzursuz evlilikler olur. O yüzden eşcinsel evllikler düşünüldüğü gibi olumsuzluklar yaratmaz, heteroseksüellerin de doğru seçimler yapmasına sebep olacağı için, mutlu evlilikler yapılmasını, huzurlu aileler kurmasını sağlar.

Hadi eşcinsellik tamamen kamufle oldu diyelim, eşcinseller de eşcinselliklerini feda etti... Milyonlarca huzursuzluğun sebep olduğu negatif enerji heteroseksizmin nasıl işine yarayacak? Eşcinsellik baş eğdirmez, asıl insanların açık ve net, dürüst olmalarından dolayı mutlu olmalarını sağlar. Görüldüğü üzere hayatlarını dogmalara göre değil de bilim ışığı altında yaşayanlar huzurlu ve mutlu yaşıyorlar. Çünkü bilim, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti getirir.

Eşcinsel evlilik ve medeni birliktelik hakkı olan ülkeler

Eşcinsel evlilik şuanda dünya genelinde 17, Avrupa genelinde 12 ülkede yasaldır. Hollanda 2001'de eşcinsel evliliklerin uygulandığı ilk ülke olmuştur ve ardından onu Belçika, İspanya, Danimarka, Norveç, İsveç, Portekiz, İzlanda, Fransa, Birleşik Krallık, Lüksemburg izlemiştir. En son İrlanda'da da eşcinsel evlilik yasallaştırılmıştır. Diğer dünya ülkeleriyse Kanada, Arjanntin, Uruguay, Brezilya, ABD, Güney Afrika, Yeni Zelenda ve İsraildir.

Eşcinsel çiftler arası medeni birliktelik hakkı veren ülkeler
Andorra, Avustralya, Kolombiya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İzlanda, İsrail, Lüksemburg, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Slovenya, İsveç, İsviçre , İngiltere. Ayrıca Arjantin, Brezilya ve Meksika’nın bazı eyaletleri.Birleşik Devletlerde: California, Hawaii, Maine, New Jersey, Oregon, Washington eyaletleri.

Kaynak Wikipedia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder