9 Ocak 2017 Pazartesi

Translar eşcinseldir, eşcinseller de trans!


Her trans erkek bedeniyle barışamamış lezbiyen, her trans kadın da bedeniyle barışamamış geydir.
"Eşcinsellik nedir?" bu ifadelerimin açıklamasıdır.
Nedir eşcinsellik?
Biyolojik olarak aynı cinsten insanların birbirinden hoşlanmasıdır veya hayvanların da...
Bu ne demektir; erkek eşcinselin içinde kadın, kadın eşcinselin içinde erkek ruhu vardır. Artık ruhu nasıl tanımlarsanız tanımlayın; ister kimlik diyin, ister his...
Yani transseksüellikle eşcinsellik aynı kapıya çıkıyor arkadaşlar.
Konuyu erkek eşcinselliği üzerinden açıklayayım, kadın eşcinselliğine "ilgili kategori" uyarlama yapar.
Bir erkek kendi cinsinden hoşlanıyorsa eşcinseldir ve bu kişinin içinde kadınlık duygusu da vardır. Bazı erkeklerde eşcinsellik dışarıya feminenlik olarak yansır, bazı erkekler de erkeklik rolüyle maskülen davranarak kamufle etmeye çalışır eşcinselliklerini. Yani aktif eşcinseli de aynıdır, pasif eşcinseli de ve cinsiyet olarak kendini erkek tanımlayan eşcinsel de aynıdır, kendini nötr olarak tanmımlayan da aynıdır, bedeniyle barışamayıp kendini transseksüel olarak tanımlayan da. Ortak olan tek şey erkek bedeninde kadın ruhudur ve içinde yaşanılan koşullar aktif, pasif, feminen, maskülen veya transseksüellik gibi kategoriler oluşturulmasına sebep olmaktadır.
Uyarlamak size kalmış; lezbiyenlikle trans erkeklik de aynı şeydir erkek eşcinselliğinde olduğu gibi.
Hele trans erkeklerin öyle bir karşı çıkması vardır ki "sen bana şimdi lezbiyen mi?" diyorsun diye. E nesin? Bedeniyle barışıp toplumsal cinsiyet rolüne göre erkek rolünü üstlenen lezbiyenlerden ne farkı var trans erkekliğin? Trans erkekler bedeniyle barışamamış lezbiyen, bedeniyle barışmış lezbiyenler de bir çeşit trans erkek. Aynı erkek eşcinselliğinde olduğu gibi onlar da toplumsal cinsiyete göre aktif, pasif veya maskülen, feminen şekilller benimsemektedirler.
Ne çok şey biliyorum değil mi..?! Sanki şablonlar, uygulamalar ve yansımalar benim dediğimden farklı bir şey...
Aynı şeyi yaşamıyor muyuz; ben doğama uygun olarak yaşıyorum, sen heteroseksizme uygun olarak.
Hetroseksizm, bedeniyle barışamayanlara yolu dolaştırıyor, uzatıyor, boş yere fazla kilometre yazdırıyor ve de yarı yolda bırakıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder