29 Ocak 2017 Pazar

Eşcinsel hakları sevap mıdır, günah mıdır?


Norveç Kiliseler Konseyi toplantısında açış konuşması yapan Konsey Başkanı Kristin Gunleiksrud Raaum, geçen yıl eşcinsel evliliği onaylayan kilisenin, gördükleri muameleden dolayı eşcinsellerden özür dilemesi çağrısında bulunmuş.

Düşünebiliyor musunuz bir Doğu toplumunun ibadethanesinin eşcinsel evliliğe izin verdiğini?

Peki Batı'da verilince ne oluyor?

Gerçekten hala insanların insanca yaşayabilme haklarının günah olduğuna akıl ve mantık çerçevesinde inanabiliyor musunuz?

Eşcinsellerin mutluluğuna Tanrı kızar mı gerçekten?

Heteroseksist bir dünyada eşcinseller nefret cinayetine kurban giderken, yapılarında olmasa kendi cinslerine ilgi duymayacaklarına göre, eşcinsellik doğuştan, eşcinselleri de Tanrı yaratmış demek ki?

Şimdi ben doğuyorum, sağlıklı koşullarda yetişip hiçbir olumsuz çevresel faktörlere maruz kalmıyorum ve kendimi bildim bileli bir erkek olarak kendi cinsime ilgi duyuyorum...
Heteroseksist dünya homofobisini kusmasa, ben eşcinselliğimi sorgulamayacağım ki hiçbir zaman. Ben zaten sorgulamıyorum da, sorgulayan eşcinseller açısından söylüyorum. Çünkü ben öyle veya böyle kendi cinsinden hoşlanan bir eşcinselim; bunun hesabını kimseye sordurtmam ki. Çünkü ben böyle mutluyum ve kimseye zararı yok eşcinselliğimin. Herkes benim gibi düşünse, yani herkes eşcinselliğinin arkasında sapasağlam durabilse, hiç kimse eşcinselliği sorgulayamaz ki... Transseksüellik bile eşcinselliğin sorgulanmasına sebep oluyor. Çünkü insanın doğduğu bedeninden kaçışı, homofobiye cesaret veriyor.

Norveç'te kilise eşcinsellere evlenme hakkı verince ne kaybetti?

İnsanların insanca yaşaması bir kayıp mıdır, kazanç mıdır?

Şimdi geleneksel, dini kuralların ağır bastığı toplumlarda eşcinseller lanetlenerek sevap kazanıldığı mı zannediliyor; insan hakları ihlali sevap mıdır, günah mıdır? Veya insanların insanca yaşamasının nesi günah olabilir ki?

Homofobi kusan insanlar da ülke yönetiminde söz hakkı olan kişiler falan...

Tanrı'ya mı yaranılıyor böylece, heteroseksizme mi?

Bir eşcinselin heteroseksüel yaşama zorlanması, onu ve çevresindeki insanları mutsuz eder, bunun hiç kimseye bir faydası olmaz. Bunu anlamak gerçekten zor mu?

Bırakınız, herkes, yani eşcinseller günahsa da hesabını kendi versin, hastalıksa da nasıl yaşayacağına kendisi karar versin. İnanın ne sizin hesabınıza günah yazılacaktır, ne de eşcinsellik bulaşacaktır birilerine. Eğer özenilmesinden korkuyorsanız eşcinselliğe, bu sizin içinizde uyuyan eşcinsellikten başka bir şey değildir. Salın gitsin onu da..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder