2 Aralık 2016 Cuma

İster doğuştan, ister sonradan: kime ne benim erkek erkeğe olan aşkımdan!

Evet sonradan eşcinsel oldum; itirazınız mı var?!


Homofobide, eşcinsel karşıtlığında sorun ne biliyor musunuz..? Eşcinselliğin doğuştan veya sonradan mı olduğunda falan değil. İnsanların cinsiyetçiliğinde, doğanın renklerine, farklılıklarına olan nefretlerinde. İnanın eşcinsellik şu genden dolayı vardır diye ayan beyan ispat edilse ve o gen de kesinlikle değiştirilemeyecek olsa, hatta canlının varoluşunun temel geni olduğu ispat edilse bile, bu cinsiyetçilik-heteroseksizm, kendi soyunun tükenmesi pahasına gene eşcinsel karşıtlığı yapar. Çünkü kafalara atılmış cinsiyetçi heteroseksist bir format, atomun parçalanmasından bile imkansız böyle zihniyetleri değiştirebilmek. Çünkü hayatta sonradan olan ne çok şey var kimsenin umrunda olmadığı ama cinsiyetçi bir dünyada yaşadığımız için takmışlar kafalarını eşcinselliğe. Hiç kimseye zararı olamyan eşcinselliği yok etmeye çalışacağınıza, gidin topluma faydalı bir şeyler yapın canınız sıkılıyorsa!

Transseksüellik de suçlu homofobi konusunda. Bedenleriyle barışmak yerine heteroseksizmin şablonlarına uydurmaya çalışıyorlar kendilerini. Kafanızın içinde hangi cinsiyet varsa o şekilde yaşayabilirsiniz ama bunu a bedeniyle gerçekleştirmekle, b bedeniyle gerçekleştirmenin arasında ne fark olabilir ki? Bu olsa olsa toplumsal cinsiyet normlarına uymak olabilir en fazla. Bu cinsiyetçilik doğaya o kadar ters bir şey ki... İnsan cinsiyetçi topluma bakmasa, hayatını doğanın yarattığı şekilde o kadar mutlu mesut yaşar ki.

İşin en acı tarafı, farklılıkların, doğallıkları için mücadele etmek yerine, kendilerini doğalarına karşı çıkanlara benzetmeye çalışmaları. Özellikle transsesküellerin kadınlıklarının ve erkeklikleirnin altını çizmeleri, eşcinselleri i*neler, seviciler diye aşağılamaları... Heteroseksist toplum da diyor ki, bak i*neler (onlar kendileirne ne kadar kadın evya erkek deseler de toplum bu terimle tanımlıyor onları ne yazık ki!) bile kendilerine karşılar ki, kadın veya erkek olmaya çalışıyorlar. Evet eşcinselliklerini kabul edemeyenler var transseksüeller gibi. Bedenleriyle barışsalar, ne heteroseksüelliğe öykünecekler, ne de kendilerinden-doğalarından nefret edecekler.

Bu konuya neden değindim derseniz... Son günlerde mesajlar alıyorum, duyumlar alıyorum eşcinselliğin sonradan olduğuna dair eşcinsellerden, okumuş-yazmış homofobik heteroseksistlerden... Aslında bedeniyle barışamayan ve eşcinselliğin sonradan olduğuna inanan, homofobik LGBTİ'lere ve homofobik heteroseksistlere ne haliniz varsa görün demekten başka bir şey yapmak gelmiyor içimden. Çünkü anlamak istemiyorlar ki. Evet sonradan eşcinsel oldum, sana ne demek istiyorum böylelerine. Onlar uğraşsınlar eşcinsellikle falan ve debelensinler dursunlar. Heteroseksist homofobikler eşcinselleri düzeltmekle vakit harcasın, homofobik LGBTİ'lerde kafalarının içinde çatışsın dursun, bedenleriyle uğraşsın dursunlar.

Bütün eşcinseller bedenleriyle barışsa, heteroseksizm homofobik davranamaz ki; aklını yitirmiş olması gerekir milyonlarca eşcinsele karşı çıkmak için. Ama ne yapıyor LGBTİ+ kafilesi... Ya gizli eşcinsel olarak yaşıyorlar, ya da kendilerini farklı kategorilerde gerçekleştirmeye çalışıyorlar heteroseksistçe. Kolay gelsin o zaman. Heteroseksist bir dünyada söylediklerimin LGBTİ'ler tarafından tepki göreceğini de biliyorum. Homofobiye rağmen, eşcinsel hakları için ifade özgrülüğümü kullanıyorum sadece.

Sonradan eşcinsel oldun diyenlere... Hiç işim gücüm yoktu da, hadi kendi cinsimle sevişeyim dedim. Oldu mu?! Eşcinselliğe özenilmesinden korkacağınıza, heteroseksüelliğinizden şüphe edin bence. Barışın artık doğanın eşcinsellik gerçeğiyle. Yoksa eşcinselliğe karşı olan nefretinizde boğulacaksınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder