27 Kasım 2016 Pazar

Bana haksızlık yapan utanmayacak da, ben mi utanacağım?

Saat'im 6'sında rüyamda gördüğüm şiddetle uyandım gene. Daha doğrusu bu sefer tam şiddete maruz kalacakken uyandım ve kendime vurdurtmadım. Şiddete maruz kalmamak için kendimi şiddetle savunma yolunu seçmiştim ve elime aldığım sopayla bana vurmak isteyen zorba patatesin suratına sopayı iki kere indiriyorum ve "Beni şikayet edersen, kendini ölmüş bil" diyorum ve beni şikayet edersen, orngaize olduğumuz için geride kalıp da onu öldürecek olanlar sıradan "Kendini ölmüş bil, kendini ölmüş bill..." diye sıradan tekrar ediyorlar ve bulunduğumuz ortam "Kendini ölmüş bil" sesiyle yankılanıyor.

Son dönemlerde şiddete maruz kalmamama rağmen hala şiddet rüyalarımda bile olsa beni rahatsız ediyorsa, bu, şiddetin ne kadar derinden yaralayıcı bir şey olduğunun göstergesidir. Hele bazı hassas ruhlar daha derinden etkileniyor ne yazık ki. İşin en kötüsü ne biliyor musunuz; ben artık çaresizlikten şiddetten korumak için şiddete başvurma yolunu içselleştirmişim ki, bu rüyamda zühur ediyor. Demek ki hala eşcinselleri, bazı kesimleri koruyan bir sistem yok ki yaşamak için bu yönteme baş vurmayı düşünüyor insan.

Neden böyle bir rüya görmüş olabilirim durduk yerde... Durduk yerde değil aslında. Çünkü ben eşitliğe, adalete inanan, inanmak isteyen, kendini korumak için sığınılacak bir adalet hayal eden bir insanım. Çünkü ben haksızlığa tahammül edemiyorumn, en küçücüğüne bile.
Veee... Şiddet demek benim için sadece fizksel bir darbe değildir en kötüsünün fiziksel şiddet olduğunu bilsem de(çünkü şiddeti, şiddetli bir şekilde yaşadım), buna inansam da. Evet şiddet demek sadece fiziksel olanı değildir, psikolojik olanını bile geçtim(hani bağırılan, çağırılan, hakaret edilen, küçük düşürülen...), yapılan haksızlıklar da bende derin izler yaratan bir şiddettir... Her türlüsü... Yapılan haksızlıklar benim beynimde derin yer ediyor ve bu, beni düşünsel anlamda rahatsız ediyor, unutmuyorum. Unutamayacağımdan değil, unutuurum ama unutmak istemiyorum; böyle de inatçıyım işte haksızlıklara karşı.

Evet ne yapılan haksızlıklara karşı bu saatten sonra hiç susmam ben ve o haksızlık giderilinceye kadar bunu dile getiririm. Bu saatten sonra da hiç kimse benim susmamı beklemesin. Bana yapılan haksızlıklar zaman aşımına da uğramaz bende asla. Veee, hiç beklenmedik bir zamanda ve yerde, bana haksızlık yapanların haksızlıklarını yüzüne vururum, vuracağım da. Bana haksızlık yapan utanmayacak da, ben mi utanacağım?

Devletin eşcinselleri tanımaması da, devletin eşcinsellere uyguladığı bir haksızlık, dolayısıyla bir şiddet, her türlü şiddete de kapı aralayan bir duyarsızlıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder