12 Ekim 2016 Çarşamba

Aleyna Tilki'ye giydireceğinize, kendi karanlık zihniyetinizi açın!


Aleyna Tilki'ye ahlakçılık yapımaması gerektiğine daha önce değinmiştim ama bir köşe yazarının ahlakçı bakış açısına tekrar mail atma ihtiyacı hissettim. Çünkü bu kız 80 milyonluk bir ülkede müzik alanında ilk defa Türkiye'yi evrenselleştiriyor, kalkıyor birileri de onun cinsel meta olarak kullanılmaması gerektiğini savunuyor. Sizin kafalarınız o şekilde çalışıyorsa, çıplaklığı ve cinselliği doğal göremiyorsa, Aleyna Tilki ne yapsın. Aleyna Tilki'yi ve ya Tilki'ye giydireceğinize, kendi karanlık zihniyetinizi açın.

Köşe yazarına cevabım... Asıl son yazınızda ifade ettiğiniz düşünce sistemi haksızlık ediyor Aleyna Tilki'ye. Düzeltilmesi gereken Aleyna Tilki mi, yoksa ahlakçılık mı, ahlak anlayışının bedene, çıplaklığa ve cinselliğe indirgenmesi mi? Kamufle edilmiş bedenlere daha masum bakıldığını mı düşünüyorsunuz? Bütün olumsuzlukların sebebi karanlık zihniyetlerle bedenlerin kapatılmaya çalışılması değil mi? Bırakınız cinsellik ve çıplaklık fora edilsin ve tatminsizlik bitsin. Ondan sonra kimsenin uygunsuz yaşlarda cinsellik macerası arayacağını sanmıyorum. Aleyna Tilki müzik alanında 80 milyonluk ülkede ilk defa evrenseli yakalayabilmiş bir yetenek. En çok da 20 yıllık süreçte muhafazakarlığın içselleştirilerek herkesin otosansürcü olmasına yanıyorum...

Saçma gelecek ama şöhret olamamışlarda hazımsızlık mı yaratıyor Aleyna Tilki? Haa bir de şu var... Bırakınız insanlar birbirine cinsellik gözüyle de baksın... Önemli olan insanın nerede duracağını, kendini gerekli ölçüde tutmasını bilmesidir. Bu ülkede çocuk gelinler varken, ailesinin güvencesindeki Aleyna Tilki'yi laf söylemek size mi kalmış? Lafınız varsa önce Küçük Ceylan ve Küçük Emrah'a, Küçük İbo'ya, Küçük Onur'a olsaydı keşke. Tabi onlar üzerinden prim yapamazdınız değil mi? Çünkü onlar halk çocuğu, Aleyna gibi batı'lı değil!

Son olarak... Batı'da star yaşı kaç biliyor musunuz? 20 yaşına gelince Adult sanatçı olunur Batı'da. Mesela Justin Bieber'ın bile pop star olarak son dönemleri. Bizdeki gibi 50 yaşında olmuyor starlar Batı'da. Tabii kafalar hala muhafaakar tel örgüler içersinde olunca ne anlatsan boş!

Bir de gerçekten bu kız sadece müzik yapıyor, porno çevirmiyor, bedeniyle bir yere gelmeye çalışanlardan değil. Anlayabiliyor musunuz? Çıplaklığı da sadece göbeğini açması. Alkollü yerlerde şarkı mı söylüyor..? Olaya sosyolojik bakacaksanız, çözüme Aleyna Tilki'den değil, kadına bakış açısından, ülkemizdeki kadın erkek eşitliğinden, kadına biçilen değerden başlayacaksınız. Gerçekten Aleyna Tilki başarılı olmasaydı, kimsenin umrunda bile olmazdı Aleyna'nın göbeği ve nerede şarkı söylediği...

Aleyna'nın en çıplak halinde bile seksilik sezmiyorum... Bakış açılarınızı kontrol edin ve arındırın. 2 yıl sonra bu kız 18 yaşında olacak, o zaman ne diyeceksiniz bakalım. Yalnız Aleyna Tilki'yi hiç kimsenin artık durduramayacağını çok iyi biliyorum. Her olumsuz yaklaşım ona artı olrak dönecektir. Çünkü başarının kaşısında yapılan her eleştiri anlamını yitirecektir.

http://halilkandok.blogspot.com.tr/2016/09/20-yldr-aleyna-tilki-gibisi-ckmyordu.html

Not: Aleyna Tilki "Cevapsız Çınlama" şarkısıyla çıktığı 19 Ağustos'tan itibaren her gün bir milyondan fazla tık ile 70 milyon kez izlenerek dünya YouTube listesinin 25. sırasına kadar yükseldi. Daha ne istiyorsunuz bu kızcağızdan?! Bu yılın şarkısı ve şarkıcısı; itirazı olan var mı?!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder