19 Haziran 2016 Pazar

Ramazan'da içki içilemez diye bir (ana)yasa mı var..?

Ben alkol almam, sigara içmem, keyif verici hiçbir madde alışkanlığım yoktur... Mümkün olduğunca gazlı içeceklerden bile uzak tutmaya çalışırım kendimi... Ayran içerim, süt içerim... Bunun ne dinle alakası vardır, ne de sağlıklı olmaya çalışmakla falan. Yapım gereği içmiyorum, içemiyorum da diyebiliriz, sevmiyorum kısaca...

AMAAAA... Eğer bir insan içmek istiyorsa içer, bilmem ne yapmak istiyorsa yapar... Siz orucunuzu insani duygularınızı geliştirmek, kendinizi başkalarının yerine koyup onları anlayabilmek, aç olanın halinden anlamak için tutmuyor musunuz? Dışarıda aç dolaşanlara rağmen lüks restoranlarda iftar açanlara da şaşıyorum... Biz ne zamandan beri dışarılarda restoranlarda oruçlarımızı açar olduk... "Ben oruç tutuyorum, başkaları da yiyip içemez" diye bir duyarsızlık olabilir mi..? Hem de şiddete başvurarak. Oruç tutmayanlar saygısız da, oruç tuttanların şiddeti çok mu saygılı? Bu ülke ne hale geldi gerçekten... Sanırım Ramazan diye soskakta su bile içemeyeceğiz bu gidişle.

Yemek-içmek canlının bir gereksinimizdir ve yiyip içmeden yaşanmaz. Ama bir insan oruç tutmadan da İNSAN olabilir, vicdanlı olabilir, duyarlı olabilir, HATTA CENNETİN KAPILARI ORUÇ TUTAN BİR ÇOK İNSANDAN DAHA AÇIK OLABİLİR ONA... Ramazan'da içki içiyor diye baskın yapanlar çok mu dindar, çok mu sevapkar, çok mu insancıllarlar şimdi? Utanıyorum bu tür yaşanan rezaletler karşısında. Herkes özgürce manevi duygularını gerçekleştirsin ama herkes da hayatını dilediğince yaşasın. Din kişisel bir durumdur, herkese genellenemez. Bir yasa değildir din. Herkesin dindar olma koşulu yoktur... Herkesin doğduğu topraklarda herhangi bir dine inanmadan yaşama hakkı vardır.

Şimdi ben oruç tutmuyorum, dine inanmıyorum diye saldırıya mı uğramam gerekiyor? Bu ülkede yaşayanlar Müslüman ağırlıklı olabilir ama onların bu ülkede ayrıcalığı olamaz, benim de istediğim şekilde yaşama hakkım vardır. Müdahale mi edeceksiniz..? Oruç tutmuyorum, dine de inanmıyorum... Din bahanesiyle yapılanları gördükten sonra insanın hangi dine inanası gelir? DİN YASAK DEMEK MİDİR? Ben de din bahanesiyle insanların insanlık dışı davranışlarına anlam verememekten aşırı derecede tahrik oluyorum, aşırı derecede geriliyorum, aşırı derece ruhum bedeninden ayrışıyor, darmadağın oluyorum.

Din olmadan medeni olunabilir ama din gerekçesiyle veya bahanesiyle içki içiyorlar diye bir mekanı basmak utanç verici. Nerede bu ülkenin yasaları? Herkes dört duvarından mesuldür. Benim dört duvarım arasında yaşadıklarımdan rahatsız olanlar HASTA İNSANLARDIR, TEDAVİYE İHTİYAÇLARI VARDIR. HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN. Ramazanda içki içilemez diye yasal bir madde mi var?

Bu bağnazlıklar, birgün sizin özgürlüklerinizin boynuna dolanacaktır unutmayın... Çünkü yasaklar yasakları duğurur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder