21 Mayıs 2016 Cumartesi

İranlı mülteci LGBTİ Denizli grubu 3. haftalık toplantısını gerçekleştirdi

 "Denizli'de gay seks partisi" haberinin asparagas olduğu açığa çıktı...

Denizli'de yaşayan İranlı mülteci LGBTİ'ler 3. toplantılarını 30'un üzerinde katılımla gerçekleştirdiler.

Toplantının ilk bölümünü dünden beri gazetelerde yer alan "Denizli'de gay seks partisi olaylı bitti" haberi oluşturdu. Olayın mağduru başından geçenleri anlattı. Bırakın partisini, konunun seksle bile alakası yoktu. Mağdur olan da gay değil, transseksüeldi zaten. Denizli'de yaşayan İranlı mülteci kadın trans, 8 aydır tanıştığı arkadaşlarını yatacak yerleri olmadığ için, onların talebi üzerine evinde ağırlıyor. Gece uyurken de saldırılarına maruz kalıyor. Saldırı gasp amaçlı yapılmış olabileceği gibi, öldürülmeyle neticelenebilecek nitelikte olduğu için (çünkü boynuna enjektör saplanıyor) transfobik bir saldırı olduğunu düşünüyor mağdur. Yüzündeki darp izleri hala duruyor bu arada. Bağırarak yardım isteyince, etraftakilerin yardıma gelmesiyle, İranlı saldırganlar ikinci kattan atlayarak kaçmaya çalışıyorlar. Bir tanesinin bacağı kırılıp hastaneye kadırılıyor, diğeri kayıplara karışıyor. Olay polise intikal ediyor ve şu anda mahkeme sürecinde. Olayın seks partisi olduğuna dair hiç bir yazılı veya sözlü bir tutanağının olmamasına rağmen basına neden böyle yansıdığına dair hiçbir bilgi yok. Mağdur trans, saldırganların gazetelere bu şekilde haber vermiş olabileceğinden şüpheleniyor.

Toplantının ikinci bölümünde İran asıllı Kanada'lı yönetmenle Denizli'de yaşayan İranlı mülteci LGBTİ'lerin durumunu anlatacağı belgesel için, canlı bağlantı yapılarak karşılıklı soru cevap şeklinde bir diyalog gerçekleştirildi.

Toplantının kalan bölümünde nasıl bir aktivizm yapılacağı ve LGBTİ bireylerin ayrı mı yoksa birlikte mi hareket edeceği konusu tartışıldı.

Not: İranlı mülteci arkadaşlar rahatsız olabilir düşüncesiyle toplantıda çekilen fotoğraflar kaldırılmıştır...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder