6 Mayıs 2016 Cuma

Eşcinsel hakları, her şeyin üstünde olan insan haklarıdır

Yazmayı bırakmadım; Radikal kapandığı için artık her gün yazı yetiştireceğim, her konuya değineceğim yükü kalktığı için üzerimden, artık keyfiyim bu konuda bir süreliğine biraz. Çok karalamak da benim adıma bir süreçti belki tatmin edilmesi gereken. Artık canım istedikçe ve beni iyi veya kötü dürten konualara değineceğim. Belki de daha kısa, daha öz değineceğim.


İnsanların hala eşcinselliğin ne olduğunu bilmemesinden, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin bir birine karıştırılmasından veya cinsel kimliklerin sadece erkekliğe ve kadınlığa indirgenmesinden dolayı homofobinin olması ve eşcinselliği önemsiz bir şeymiş gibi görmesi, hatta sapıklık falan, hastalık falan gibi görmesi, sıradan vadandaşı boşverin kelli felli uzmanların bile olayın ciddiyetinin farkında olmaması, mesela doktor oluyor ama cinsel yönelimi bir hastalık olarak görüyor, onu değiştirmeye çalışıyor, homofobik tavır sergiliyor... Bilim çağında bilimsel eğitim almış insnaların bile bilime tam kapasite bakamaması... Bakınız, doğada bir eşcinsellik var mı; var. Bunun eşcinsele veya çevresine zararı var mı; yok. Hatta faydası var. İnsan kendini gerçekleştirirse etrafına pozitif etkide bulunur. Sonra homofobik insan var doğada varolan şeylere yanlış gözüyle bakan, eşcinselliğe hastalık, sapıklık gözüyle bakan. Din ile bilimi ayrıştıramayan sözde bilim insnaları var... Gerçekler anlatılmıyor ve toplum gerçeklere yabancı kalıyor, farklılıklardan da korkuyor, farklılıklardan nefret ediyor... Bilgisizlik var, bile bile bilgisiziliğe ve yanlış bilgiye yönlendirme var. Kapasitesiz, dar görüşlü bilimsel insan olabilir mi; oluyor işte. Eşcinsellik gerçeği var, kapasitesizlikten dolayı, bile bile sessiz kalınan bilgisizliğin getirdiği korkuya dayalı nefret, yani homofobi var... Kime ne anlatacaksın durumu var... Kapasitesizliğin getirdiği homofobiden önce özgürlük karşıtlığı durumu var. Bir de acımasızca canımı sıkan şiddet var farkılılıklara karşı, eşcinsellere ve travestilere karşı... Eşcinselliğyle barışamayan eşcinseller de artısı...

Eşcinsel hakları, her şeyin üstünde olan insan haklarıdır, dedim. İnsan kendini yapısına uygun gerçekleştiremezse, başka bir şeyin ne kadar önemi olur, hatta olur mu?

Eşcinselliğin doğuştan değil de çevresel faktörlerin etkisiyle olduğunu savunan eşcinseller dahil herkes homofobiktir. Aynı çevresel faktörlere hepimiz maruz kalmıyor muyuz da bazılarımız eşcinsel, bazılarımız heteroseksüel oluyor. Eşcinsellik genetikseldir ve doğduğun andan itibaren cinsel kimliğin bellidir. Bunu uzmanlar söylüyor, ben değil. Çevresel faktörler kimliklerin bastırılması veya özgür kalması konusunda etkide bulunur ancak. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok aslında. Sorun eşcinsellikle barışıp barışmamakla alakalı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder