24 Mart 2016 Perşembe

Kim, kim olduğunu gösterdi gene


Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe Grundig, Dianamo Moskova'yı deplasmanda 3-2 yenerek İtalya'da yapılacak Fnal Four'a ismini yazdıran ilk takım oldu. Rakibi ise Vakıfbank- Volero Zürih maçının galibi olacak.

Fenerbahçe maça fırtına gibi girerek ilk sette rakibine nefes aldırmadı. İkinci seti geriden gelerek 24-24 yapmasına rağmen verdi. 3. sette de ağırlığını koymadı FB. Ama dördüncü sette gerçek gücünü göstererek kazanmasını bildi ve maçın sonucunu beklemeden tur atlamış oldu. 5. seti de tur atlamanın sevinciyle rahat kazandı FB.

Maçta dikkat çekici noktalar, Mihajloviç'in ne kadar güçlü bir smaçör olduğunu göstermesi, Eda'nın takım kaptanlığını layığıyla yapması; çünkü Eda'nın en iyi yaptığı iş blokörlüktür ama samaçları kayarak ve ortadan süperdir. Servislerine zaten kimse laf söyleyemez. Pasör olmayınca pasörlüğü de Eda yapmaktadır. Ama artık Eda bir libero gibi defans da yapmakta, hatta çıkaramadığı toplarda kendine kızmakta... Eda kim olduğunu bütün dünyaya gösterdi bu gece. Tam 16 sayı üretmiş. Bir prta oyuncu için süper bir rakam. Ya diğeri... Yani Koreli olan, dünya şekeri Koreli'den bahsediyorum... Durdu durdu ve 4. sette vitesi eline aldı ve 33 sayı ile görevini muhteşem bir şekilde yaptı. Kim, kim olduğunu bir kez daha gösterdi. 

Gerçekten kolay bir maç olmadı. Eğer FB iş bitirici oyunculara sahip olmasa, Dinamo Moskova tur atlayan takım olurdu. Çünkü çok iyi defans yaptılar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder