13 Mart 2016 Pazar

Dünyada heteroseksüelden çok eşcinsel var artık!

Araştırma ajansı J. Walter Thompson Innovation’un son araştırmasına göre Z Kuşağı çocuklarının (13-20 yaş arası gençler) ancak yarısından daha azı (% 48) kendisini “heteroseksüel” olarak tanımlamış.

Aynı araştırmaya katılan 21-34 yaş arasındaki kişilerde bu oran yükselmiş ve bu grubunun % 65’i kendisini heteroseksüel olarak tanımlamış.

Araştırma yetkilisi, 13-20 yaş kuşağındakilerin artık sosyal medya ve internet çağında bütün cinsel yönelimlerden haberdar olarak yaşadığını, Tumblr gibi platformlarda tartıştığını ve bu konulara daha çok kafa yorduğunu belirtmiş. 21-34 yaş arasındakilerin ise, iş hayatı ve insanlarla interaktiviteye geçmesiyle aradaki bu büyük farkı kapatabileceklerini söylemiş.

Demek ki neymiş; eşcinsellik sonradan olan bir şey değil ve insanlar bilgilendikçe ve koşullanmaktan kurtuldukça doğalarını daha özgürce keşfedebiliyorlar, hayatlarını daha özgürce yaşayabiliyorlar. Gün gelecek homofobi komik bir şey haline gelecek, insanlar artık kendilerini heteroseksüel olarak bile tanımlamayacaklar. Gerçekten özgür bir ortamda insanların kendilerini heteroseksüel bir ilişkiyle sınırlandıracaklarına inanmıyorum ben. İnsanlar bilgilendikçe, bilinçlendikçe ötekileştirme olmayacak, farklılıklara karşı korkuya dayalı nefret olmayacak, kendileriyle daha barışık olacaklar, toplumun dayattıkları dışındaki varoluş şekillerine karşı daha esnek olacaklar... İşte o zaman "biz eşcinseliz" deme ihityacı hissetmeyeceğiz. Eşcinsellerin varoluş mücadelesi, heteroseksizmin ayrımcılığından kurtulmak amacıyla. Yoksa ben cinsel kimliğimi özgürce gerçekleştirebisem, niye kendimi tanımlama ihtiyacı hissedeyim ki; yaşar geçerim. Yaşayamadığımız ve homofobiye maruz kaldığımız için, insanca yaşayabilmek adına eşcinselliği varetme çabası bizimki. Çünkü yok sayılıyoruz; olmayanın da hakkı olablir mi? Eski kuşakların daha homofobik olmasına rağmen, yeni neslin daha sınıfsız olmasının nedeni, artık neyin ne olduğunu ve farklılıkların da olduğunu ve bunların kimseye zararının olmadığını bilmesinden.

Bakınız... Eşcinsellik canlı neslinin sonunu getirmez. Günümüzde insanlar artık en fazla bir veya iki çocuk yapıyorlar. Herhalde sadece bir veya iki kere birliktelik yaşamıyorlardır hayatları boyunca. Bütün dünya eşcinsel olsa bile, bir veya iki, hatta daha çok çocuk yapabilmek için heteroseksüel ilişki mutlaka gerçekleşir diye düşünüyorum. Üstelik eşcinsllerin de çocuk sahibi olmak gibi içgüdüleri varken... Hem teknoloji bu kadar ilerlemişken, çocuk sahibi olamanın binbir yolu mevcutken, eşcinsellik insan neslinin sonunu getirecek düşüncesi çok anlamsız... Hem kendimizi özgürce gerçekleştirelim, hem de çocuk yaparız merak etmeyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder