30 Mart 2016 Çarşamba

Homofobik bir uzmanlık olmaz

Ebeveynlerin çocuklarını öpme şekli onları eşcinsel yapıyormuş da!

Bu uzmanlar da şaka gibi... Koşullandıkları ahlakçılığa göre ahlakçılık yaptıkları gibi, sözleriyle çelişebiliyorlar da ve sonra da sözlerine inanmamızı bekleyebiliyorlar... Ayrıca toplumsal konularda insanlar kendileri de bir insan oldukları için, hayatı da tecrübelediklerinden, cümlelerdeki mantıksızlığı ve anlamsızlığı farketmeleri hiç o kadar zor değil...
Uzman psikoloğumuz diyor ki...
"Çocuğunuzu dudağından öpmeyin, çocuk ileride kendisine yapılan bu tür davranışların bir istismar olduğunu anlayamaz..."
Yani dudaktan öpmeyi normal olarak içselleştirip, başkalarının dudağından öpmesini de normal karşılayabilirmiş..
Zaten dudaktan öpmek anormal bir şey mi acaba..?
O zaman bana göre de uzaktan başla selamlamak dışındaki her türlü temas da bir istismar sayılabilir; çünkü cinselliğin içinde dokunmak da çok büyük yer kaplamaktadır.
Şu cümlenin saçmalığına bakar mısınız..?
"Dudaktan öpülen çocuğun cinselliği erken yaşta uyanabilir ve herkesin içinde mastürbasyon yapabilir..."
Şaka mısın sen psikolog..?
Evde dudaktan öpülen çocuk, okulda da herkesi dudaktan öpmek isteyebilirmiş veya buna izin verebilirmiş... E ne olur yani..? E tabi cinsellik olur değil mi?! KORKUNÇ!!!
Şu cümlesini olduğu gibi alıntılayacağım uzman psikoloğumuzun...
"Babanın kızını; annenin oğlunu dudaktan öpmesi çocuğun ileride evlilik hayatında cinselliğini olumsuz yönde etkileyebilir. Babanın oğlunu; annenin kızını dudağından öpmesi çocuğun ileride hemcinsinden hoşlanabilmesine bu da cinsel yöneliminde farklılıklara neden olabilir."
Cinsel yönelim çevresel faktörlerin etkisiyle oluşuyorsa, heteroseksüellik de yapay bir yönelim o zaman... Heteroseksüellik ne kadar doğru bir cinsel yönelimse, eşcinsellik de doğru bir yönelim zaten... Eşcinsellik yanlış bir şey mi de insanlar eşcinsel olmasın..? Kendinize gelin uzman psikolog veya bu şekilde düşünen uzman psikologlar... Çok sinirleniyorum... Hiç kimse ama hiç kimse eşcinsellik hakkında olumsuz tek bir kelime bile edemez. Edemez, bu kadar basit. Çünkü eşcinseller var ki eşcinsellik var. Mantıklı düşünün... Hep diyorum ve söylemekten de vazgeçmeyeceğim... Heteroseksist ve homofobik bir dünyada hiç kimse öğrenerek veya özenerek eşcinsel olmaz yapısında olmadığı sürece... Eşcinsellik doğanın yapısında var ki ortaya çıkıyor... Bir insan eşcinsellikten keyif alıyorsa da, üçüncü şahıslara bu konuda ahlakçılık yapmak düşmez. Ne geçiyor elinize eşcinselliği sonradan öğrenilen bir sapıklıkmış gibi insanlara empoze ederek? Eşcinsellik olmuyor mu siz böyle diyince? E tabi nefret oluyor; bu da heteroseksizmin işine geliyor... Nefretten daha iyi bir şey değil midir insanların birbirini eşcinselce olarak olsa bile sevmesi peki..?
"Cinsel olarak erken uyarılan çocuklar sağlıklı olmayan ilişkilere maruz kalabilir" diyor uzmanımız... Nedir o sağlıklı olmayan ilişkiler..?
"Mahremiyet, mahremiyet" deniyor sürekli.. Nedir o mahremiyet..? Cinsellik mi? Bence insanlara cinselliğin doğal bir şey olduğu öğretilmeli ki, cinselliğin artık "yemek, içmek, dışkılamak, uyumak v.s." gibi insan doğasının özgürce gerçekleştirmesi gerektiği bir eylem olduğu anlaşılsın... Bu tacizler, istismarlar, gizli saklı yaşanan ilişkiler ve ayıpmış-günahmış gibi bu yüzden işlenen cinayetler, meydana gelen ölümler hangi sebeple oluyor zannediyorsunuz? Bu mahremiyet anlayışı ve ahlakçılık yüzünden... Olmasın artık mahremiyet ve ahlakçılık ki, insanlar cinselliklerini gerçekleştirerek kaçamaklara, istismarlara, tacizlere, tecavüzlere yeltenmesin... Bir insan cinsel açlığını giderirse, olumsuzluklara yeltenmez... Ve bir çocuk da neyin istismar olup olmadığını anlayabilir veya yabancılara karşı kendilerini koruyacak şekilde yetiştirilebilirler... Kısaca insanları istismara açık hale getiren mahremiyetsizlik değil, mahremiyettir...
Düşüncelerim ahlakçılara doğru gelmeyecektir biliyorum... Bu yazdıklarım da benim düşüncem ve düşünce özgürlüğümü ifade edişim...
Uzmanlara göre duyan da zannedecek ki, öpüşme kültürü olan bir toplumuz da bütün istismarlar bu yüzden, ebeveynlerin çocuklarını öpme şeklinden oluyor...
Ayrıca eşcinselliği anormal bir ilişki gibi gören bir psiko uzmanlık olamaz...
Hep karşılaşmıyor muyuz bu tür uyarılarla..? Çocuklarınızı dudaktan öpmeyin..!
Neden cinselliğin üzerine gidiliyor bu kadar bahanelerle..?
Yani uzmanlar bula bula bunu mu buluyorlar çocukların istismarında..?
Cinselliğin ayıp, günah olduğu ve dudaktan öpüşmeye yabancı kalınan, hatta yanak yanağa öpüşmenin bile olmadığı, hatta tokalaşılmayan, hatta hatta kadın veya erkeğin yan yana gelmediği toplumlarda istismarlar hangi seviyede acaba? Ergenliğe ulaşmamış çocuklara bile bakış açısı nasıl bu mahremiyetçi kültürlerde?
Şimdi anne-babaların çocuklarını dudaktan öpmesi mi zemin hazırlıyor oldu istismarlara..?
Geçiniz..!
Bu tür uzmanlıklar acaba gerçekten uzmanca mı, yoksa ahlaksal mı?
Bencen ahlakçılığın etkisi altına uzamanlıklar...

http://www.hurriyet.com.tr/cocugunuzu-dudagindan-opmeyin-40078225

Haberin fotoğrafı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder