22 Ocak 2016 Cuma

Ricky Martin'in eşcinselliğini hangi taraftan okumalıyız?

Bir eşcinsel Ricky Martin'in kafası karışık halleri!


Ricky Martin tam anlamıyla eşcinselim ama kadınlarla ilişki fikrine de açığım demiş.
Hem erkeklerden, hem kadınlardan hoşlanıyorum demiş.
İnsan hem tam anlamıyla eşcinsel olur da nasıl kadınlardan da hoşlanabilir? Cinsel çeşitlilik adına mı? Bu bana bilinçsiz eşcinsellerin mecburiyetten heteroseksüel ilişkiye mahkum kalmaları veya acaba heteroseksüel ilişki yaşarsam, heteroseksist çevreye erkek olduğumu yutturabilir miyim anlamında bir samimiyetsizlik gibi geliyor.
O zaman biseksüelsin Ricky kardeş...
Hangi anlamda biseksüelsin bilemeyeceğim; kamuflaj mı, kendinle tam anlamıyla barışamamak mı, doğal mı?
Cinsel yaftalara karşıymış... Biz de karşıyız ama sırf karşı olmak için de insan yapısında olmayan bir şeyi niye denesin ki..? İnsan içinden gelmeyen bir şeyi sırf yaftalara karşı gelmek için yapabilir mi?
Erkekler onu büyülüyormuş ama kadınlarla beraber olmaktan da keyif alıyormuş...
Keyif almak için yaşanılan beraberlikler yanlış yargıya sebep olmaz mı?
Şimdi Ricky Martin'i hangi taraftan okumak gerekiyor..?
Ailelerin, "bi' dene, belki heteroseksüelsindir" önyargısını pekiştirmez mi bu keyifli haller?
Homofobik bir dünyada yaşamasak, tamam cinsel yönelimler mesela eşcinseller keyif amaçlı deneysel ilişkiler de yaşayabilir ama içinde yaşadığımız homofobik dünyada öncelikle yapmamız gereken, ötekileştirilen kimliklerimize sahip çıkmak olmalı. Sen özel hayatını keyifli bir şekilde esnek tut ama önyargıları pekiştirmeye müsait zemini cesaretlendirecek açıklamalarda bulunmayalım.
Çünkü o esneklik, heteroseksüellikten tarafa kullanılacaktır genellikle; çünkü eşit bir dünyada yaşamıyoruz ve eşcinsellik daha kabul edilmedi ki eşcinsellerin yöneliminde esneklik evresine geçelim...
Not... Savunduğum üzere ben de cinnsiyet konusunda esneklik taraftarıyım ama cinsel yönelim konusunda...
Yani beni var eden erkek veya kadın oluşum değil ve olmamalı da eşitlikçi bir dünyada yaşamak istiyorsak ama cinsel yönelim..?!
Eşcinsellerin en ötekisi olduğu bir dünyada, cinsel yönelim belirsizliği, eşcinsellerin cinsel yönelimlerini yaşamasına engel teşkil edecektir...
Bu konuda esnek olursan, heteroseksistler, o zaman eşcinselliğini yaşamayıver öyleyse, diyeceklerdir.
Ricky Martin cinsel yönelimle cinsiyet kimliği ayrımını yapamayanlardan mı acaba? Erkek olduğum için kadınlardan da hoşlanabilirim diye düşünenlerden mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder