5 Ocak 2016 Salı

Genç pasör çaprazlarımız neden oynatılmıyor?


Rio Olimpiyatı Avrupa Kıta Elemeleri yapılıyor Ankara'da Kadınlar Voleybolunda. Dün Hırvatistan'ı çok rahat geçti temsilcimiz Filenin Sultanları. Bugün de geriden gelerek ilk seti aldık Almanlara karşı. İkinci seti maçın sonlarına doğru 5 sayılık farkı koruyamayarak 23-25 verdik. Sinirden üçüncü seti izlemek istemedim ve setin sonlarına doğru açtım ekranı ve 25-16 aldık. 4. sette de çok rahat bir oyun sergiledi milli takımımız ve setin sonuna kadar 10 sayılık farkı korudu ama 3 kez maç sayısını değerlendiremeyerek 25-17 seti, 3-1 de maçı kazandı.

Maçın önemli noktalarına gelirsek... Öncelikle Eda ve Kübra gibi dünya standartlarında iki orta oyuncumuzu kullanarak maçı kazanmamızı sağlayan pasörümüz Naz'ı tebrik etmek gerek. Eda(16) ve Kübra(18) maçın sayı yükünü sırtlayan oyuncularımız oldu. Peki ner'de samaçörlermiz? 4 numara smaçörlerimiz Neriman ve Gözde görevlerini çok iyi yapıyorlar; hem manşet alıp, bir de smaç yaparak yapılabileceğin en iyisini yaparak. Eğer Gözde Yılmaz turnuvada 4 numara oyuncusu olarak bulunduruluyorsa neden o mevkiden oyuna sokularak fiziksel avantajı değerlendirilmiyor? Naz belki de 4 numaraların manşet aldıktan sonra bloklanmalarını gözönünde bulundurarak ortalardan oynattı oyuncuları. Çünkü Neslihan eski gücünde değil. Ancak plaselerle alabildi sayıları ama o da bir baş smaçör için belli seviyenin üstündeki maçlar için çok yetersiz. İşte takımızın sürükleyici bir şekilde oynayamamasının sebebi bu; çatır çatır oynayan bir pasör çaprazımızın olmaması. Aslında var da antrenör tarafından değerlendirilmiyor. Neden Polen ve Gözde Yılmaz değerlendirilmiyor; Neslihan'a saygıdan mı? Karşı takım da pasörün artık Neslihan'a top atmayacağını biliyor ve 4 numaraya Neriman ve Gözde'ye bloğa gidiyor. Ama Eda ve Kübra gibi iki oyuncumuz olduğu için, pasör çaprazı sıkıntımızı aşabildik. Eda resmen kayarak smaçlarıyla pasör çaprazının görevini üstlenmiş oldu. Blokları da zaten asıl görevinin ürünüydü. Kübra boy avantajıyla karşı takımların korkulu rüyası... Artık o da kayarak smaç yapıyor ayrıca. Antrenörümüzün biraz daha maç kazanma odaklı ve oyuncu tercihlerinde objektif olmasını bekliyoruz.

Gruptan çıkmayı garantiledik. Yarın da Hollanda ile grup liderliği için karşılaşacağız. Bu turnuvada Rio biletini alabilmek için yenemeyeceğimiz hiçbir takım yok; yeter ki gücümüzü kullanmayı bilelim. Burada da iş antrenöre düşüyor. Açıkçası yarınki ve önemli maçlarda antrenörün geçmiş başarılara hürmeti bir kenara bırakıp pasör çaprazı olarak Polen ve Gözde Yılmaz'ı oynatması gerekiyor veya süperstarımız Hande ne güne duruyor? Başka ülke olsa Hande gibi bir oyuncuyu yedekte bekletir miydi acaba? Takımımızın yaş ortalaması 30; elimizdeki genç süper oyuncularla biraz dinamikleştirelim diyorum. Yoksa Ferhat Akbaş diğer oyuncuları finale mi saklıyor? Ama elenirsen finale çıkamazsın ki...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder