9 Aralık 2015 Çarşamba

Şiddet uygulayan bir erkeği devlet koruma altına alır mı?


Gazeteci Edda Sönmez'e şiddet uyguladığı iddia edilen oyuncu Saruhan Hünel'e devlet koruma vermiş. Dayak yediği iddia edilen Edda Sönmez 6 ay boyunca Saruhan Hünel'e yaklaşamayacakmış.

Haberde, "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın önleyici tedbir talebi üzerine İstanbul Anadolu 2. Aile Mahkemesi; Saruhan Hünel’in eski sevgilisi Edda Sönmez’nin, 6 ay süreyle Muharrem Saruhan Hünel’e karşı şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, Hünel’in bulunduğu konuta, okula, iş yerine ve yakınlarına yaklaşmamasına, Edda Sönmez’nin 6 ay süreyle Saruhan Hünel’i iletişim araçları ile rahatsız etmemesine karar verdi." diyor.

Haberi yanlış mı okudum diye tekrar tekrar okudum. Saruhan Hünel'in kendisine şiddet uyguladığını iddia ediyordu Edda Sönmez ama devlet Saruhan Hünel'i korumaya alıyor... Demek ki Saruhan Hünel haklıymış iftiraya kurban gittiği konusunda. Şiddete maruz kaldım diye medyaya verilen makyaj hilesi bir fotoğraftan gelinen nokta bu.

Tamam, ülkemizde kadınlara karşı çok büyük haksızlıklar yapılıyor ve ben de kadınların yanında yer alan bir feministim ama haksızlığın her türlüsünü ve yalanı, iftirayı da kabul edemeyiz değil mi? Bu konuya her noktayı koyduğumda yeni bir şey daha çıkıyor ortaya. Bakalım daha neler göreceğiz konuyla ilgili olarak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder