6 Aralık 2015 Pazar

Eşcinsellere, neden kadınlara aracılık yapabilirler gözüyle bakılıyor?

Eşcinsellerle ilgili bir önyargıyı daha düzeltmekte fayda var.
Eşcinsellere, kadınlara ulaşmak amacıyla aracılık yapması için yaklaşan heteroseksüeller oluyor.
Hangi düşünceyle böyle bir yaklaşım oluyor?
Eşcinsellerle kadınların heteroseksüel erkeklere oranla daha iyi arkadaş olmalarından mı?
Çünkü eşcinsellerle kadınlar hemcins gibi bir şey oluyor aralarında duygusal ve cinsel bir yakınlaşma olmadığı için.
Sanırım bir de eşcinsellerle arkadaşlık yapan kadınların cinsel konularda daha özgür olduğu düşünülüyor. Oysa;
Ne özgür kadınların cinsel konularda erkeklerin düşündüğü kadar bir açıklıkları veya kolaylıkları vardır,
ne de eşcinsellerle arkadaşlık yapan kadınların erkeklerin düşündüğü kadar özgür olma durumları... Çünkü geleneksel toplumlarda kadınlar ne kadar özgür olabilir?
Erkeklerin bu konudaki tutumu da ayrı bir çelişki. Hem cinsellik konusunda tutucudurlar, hem de cinselliklerini özgürce yaşamak isterler. İki dünya yok ki hem cinsellik konusunda namuslu, hem de erkekleri memnun edecek kadar özgür kadınların olduğu... Özgür kadınlar olsa bile özgür kadınlara bakış açısı ne, bu bakış açısı da o özgürlüğü yaşayan erkeklere ait değil mi?
Konuyu dağıtmayalım; konumuz, erkeklerin, kadınlar konusunda eşcinselleri aracı olarak düşünmesi ve bunun nedenleriydi...
Eşcinsellere cinsel işlev bozukluğu olan kadınsı erkekler gözüyle bakılması ve yakınındaki kadını tatmin edemediği ve böyle bir boşluk olduğu düşüncesiyle de bu konuda bir yaklaşım cesareti sergilenebiliyor.
Ve bir de hayır desen bile bu konuda ısrarcı olabiliyorlar.
Peki bu önyargılara sebep olan bir durum mu var?
Gerçekten kadınlara aracılık yapan eşcinseller mi var?
Boşlukları doldurma durumları mevcut mu?
EVET! ne yazık ki...
İnsanların kendi yaptıkları yanlışlar kendi başlarına bela olabiliyor ama bu durumların da toplumsal sebepleri var...
Çünkü eşcinseller toplumdan soyutlanıyorlar ve onlar da kendilerine kapılarını açan kadınlarla arkadaşlık yapıyorlar ve bu kadınlar da toplumun ötekileştirilmişleri olabiliyor.
İkincisi, cinsel anlamda boşlukların olmasının sebebi de, eşcinsellerin heteroseksüel evliliğe zorlanması ve onların da bu heteroseksüel yaşamı layığıyla yerine getirememeleri... Bir eşcinsel bir kadını ne kadar sevebilir yönelim anlamında? Önyargıları haklı çıkartan konu Müjde Ar'ın "Asılacak Kadın" filminde işlenmişti yanlış hatırlamıyorsam.
Önyargılara sebep olan zafiyetler ve bu zafiyetler yüzünden çelişkiye düşme durumları, toplumun cinisyetçi ve ahlakçı yapısıyla alaklı bir şey. Çünkü...
Ahlakçılık yüzünden ne insanlar yeteri kadar, ne de yapılarına uygun cinsellik yaşayabiliyorlar. Bu da yanlışlıklara sebep oluyor, yanlışlıklar zafiyetleri doğuruyor, zafiyetler önyargılara sebep oluyor, bu da ahkaçı toplumun kendisiyle çelişmesine sebep oluyor.
Bir de eşcinsellerin lezbiyenlerle samimi ilişkileri oldukları düşünülüyor ve bu da heteroseksüel erkeklerin lezbiyen fantezisini tetikleyerek bu kesim için de aracılık yapması istenebiliyor eşcinsellerden. Lezbiyen kadınların bu tür beklentisi olamayacağını düşünmek bile istemiyorlar veya düşünemiyorlar sanırım... O yüzden bu kadar ısrarcılar ya...
Sosyal medya arkadaşlıklarında falan eşcinsellerin kadın arkadaşlarının cinsel konularda rahatsız edilmeleri durumu söz konusu olabiliyor, gerçek hayatta lezbiyenlere bu konuda tacizler olabiliyor veya eşcinsellere kadın aracılığı yapıyormuş gibi muameller yapılabiliyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder