12 Aralık 2015 Cumartesi

Bir Zeki Müren, bir de Bülent Ersoy; başkasını tanımam..!

İsim vererek kimsenin sözlerimi hakaret olarak değerlendirmesini istemem.
Çünkü eşcinsellik bir doğal yapı olmasına rağmen ve de bir heteroseksüele heteroseksüel veya bir eşcinsele heteroseksüel demek hakaret sayılmazken, bir heteroseksüele eşcinsel demek sayılabiliyor.
Aynı kelime, yani eşcinsellik bir eşcinsel için kullanılınca da hakaret sayılmayabiliyor...

Eşcinsel olarak düşündüğümüz sanatçılar evleniyor, trans kadın konumudaki feminen sanatçılar kadınlarla evlenip çocuk yapmak istediğini söylüyor, hatta heteroseksüel deneyimler yaşıyorlar...
Sadece sanatçılar değil, sıradan eşcinsel vatandaşlar da heteroseksüel evlilik yapıyor...
Şaşırıyorum...

Biz Zeki Müren ve Bülent Ersoy'un LGBTİ hakları konusunda pasif kaldıklarını eleştirirken, onlardan sonra, onlar kadar cesur olan başka meşhur kimliklerin çıkmadığına şahit oluyoruz.
Tamam, kimsenin cinsel kimliği kimseyi ilgilendirmez ama duyarlı insan olmak ötekileştirilmiş farklı kimliklere, özellikle insanın kendi kimliğiyse sahip çıkmasını gerektirmez mi?
Senin sosyo ekonomik durumun iyidir veya eşcinsellik gibi ötekileştirilmiş kimliğinin arkasında durmak senin çıkarlarına ters düşebilir ama ya diğer eşcinseller ne yapsın?

Hayata sadece kendi rahatımız, kendi huzurumuz için gelmemeliyiz...
Başkalarına yapılan zulüm de zaten sağlıklı bir insanı rahatsız eder ve etmelidir...
Eğer gücün varsa insanları etkileyebilecek, bu gücünü insanların önyargısını değiştirmek için kullanmalısın kolaya kaçmak, heteroseksist sisteme dahil olmak yerine...

Batı'da eşcinsel olmayan ünlüler bile eşcinsel kimliğin yanında durabilirken, içinde yaşadığımız kültürün eşcinsel olan ünlülerinin kendi kimliklerinin arkasında durmaması, farklılıklara bakış açısının hangi konumda olduğunun bir göstergesi.
O yüzden kimsenin Zeki Müren ve Bülent Ersoy'u LGBTİ hakları konusunda bir şey yapmıyor diye eleştirmeye hakkı olmamalı.
Çünkü onların varlıkları bile diğer eşcinsel sanatçılarla kıyasladığımızda devrim niteliğinde.
Ben de zaman zaman bu iki güzide sanatçımızın daha iyi şeyler yapabileceklerini düşünüp eleştirdiğim olmuştur ama onların konumlarını yaşadıkları döneme göre düşünürsek, yaptıkları ve yaşam tarzları gerçekten çok cesurca.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder