16 Kasım 2015 Pazartesi

"Nüfusun üçte birine yakını LGBTİ’li diyebilirim"

Psikolog terapist Ayşe Kayhan, "Nüfusun üçte birine yakını LGBTİ’li diyebilirim. Hemen hemen her bireyin büyürken bir eşcinsel deneyimi olmuştur." diyor...

Ben zaten bu düşünceyi bir çoğunun homoseksistçe bulacağı noktaya taşıyalı çok oldu. Cinsel yönelim konusunda bana göre aslolan eşcinselliktir..!

İnsanlar çocukluktan itibaren tek doğru yönelimin heteroseksüellik olduğu konusunda beyinsel olarak kodlanıyor ve bu yüzden ne kendilerini sağlıklı olarak tanıyabiliyor, ne de gerçek kimliklerini keşfedebiliyorlar... Üzeri örtülebiliyor gerçek kimliklerin. Ve heteroseksizmin inşa ettiği kimlikler üzerinden bir duygusal veya cinsel hayat sürdürülmeye çalışılıyor. Kolaysa sürdürülmesin... Karşılarında koskoca bir heteroseksist dünya var erkek kurallarının, kalıplarının dışına çıkılırsa kendilerini aşağılayacak, dışlayacak ve her türlü engele sebep olabilecek. Bir de eşcinselliği özenilecek bir şey olarak falan görüyorlar ya... Heteroseksizmin homofobik zalimliğine rağmen eşcinsel olunuyorsa, eşcinsellikten daha gerçek bir kimlik olamaz. Heteroseksüel olarak tanımlananlar eşcinsel ilişkiye yönelebiliyorsa, bu heteroseksüelliğin dayatılan bir şey olduğunun ifadesidir. Yoksa insanın içinde olmasa, kendi cinsiyle bir münasebet gerçekleştiremez. Bilinçli hiçbir eşcinsel heteroseksüel ilişkiye ihtiyaç hissetmez ve böyle bir şeyi denemeyi aklının ucundan bile geçirmezken, heteroseksüel olarak tanımlananlar her ne şekilde olursa olsun eşcinsel ilişki yaşayabiliyorlarsa, burada aslolan cinsel yönelimin ne olduğunun iyi düşünülmesi gerekiyor. Bilinçli bir eşcinsel hiçbir şekilde gerçekten karşı cinsle cinsel yönelimini gerçekleştirmez. Bazı eşcinseller heteroseksüel evlilik falan yapıyorsa, bu dayatmadır ve mecbur bırakılmalarındandır. Eğer eşcinselliğin normal karşılandığı bir dünyada yaşıyor olsaydık, belki de heteroseksüel ilişki kadar yaşanan bir şey olacaktı eşcinsellik. Çocuklar eşcinsel olacak, heteroseksüellikten sapılacak diye niye bu kadar çok korkuluyor; acaba heteroseksüel olarak tanımlananlar da mı inanmıyorlar heteroseksüelliklerine..?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder