4 Kasım 2015 Çarşamba

Makat kazalarının gerçek sebebi


İnanamıyorum ya... Bu kaçıncı makat kazası..? Düşerler soda şişesi kaçar, düşerler pet şişe kaçar, olmadı şakalaşırken hava pompasının havası kaçar... Vücudun kaçta kaçını oluşturyor da bu nesneler kaza sonucu makatı buluyor? Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz biz? Hadi siz bu kazalara kurban gittiniz diyelim bu çağda; peki biz bu kazalara inanır mıyız?

Son olayda kabız olan adam, çözümü makatına paspas sapı sokmakta bulmuş. Doktora gitsen kabızlığına çare bulmak için ve doktor tavsiye etse makata paspas sapı sokmayı, azıcık aklı olan bile böyle bir şeyi yapmaz. Makata paspas sokmak en başta bizim erkeklik anlayışımıza ters düşer.

Ne olmuş paspas sapını sokunca; paspasın sapı kırılmış ve rektum yırtılmasından adam ölmüş. Durumun vahametini eşinin ağzından okuyoruz.

Gerçekten inanamıyorum böyle bir kazaya. Ne kadar soktu acaba paspasın sapını? İnsan paspas sapının üzerine oturunca kırılmasını bir tarafa bırakın, insan o sapın ilerleyebileceği mesafeyi bile düşünmek istemiyor. Bir de ayrıca, boşaltım sistemi çalışmadıktan sonra paspas sapı ne işe yarar ki? Bari ishal edecek bir ilaç iç de, içinde ne varsa zahmetsiz çıksın gitsin.

Bu haberi yorumlarken sakın dalga geçtiğim falan düşünülmesin; gerçekten insanların cahilliklerine üzülüyorum, hatta sinir bile oluyorum.

Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim; makat kazalarının bir kaza olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Burada bastırılmış bir kimlik söz konusu diye düşünüyorum. Oysa kimliğin de makatla alakası yok. Niye yanlış noktalara saplanılır ki cahilce? Tabi ahlakçı toplumda insanlar duygularını açıkça yaşayamayınca, bazı durumlar mahremiyete indirgenebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder