7 Kasım 2015 Cumartesi

İçinde eşcinsellik barındırmayan hiçbir heteroseksüel yoktur


Bir gün, "Senin dediğin gibi aslolan eşcinsellikmiş" demek için gelmeyin bana. Veya cümleyi biraz yumuşatırsak, eşinselliğin de heteroseksüellikten doğallık açısından hiçbir farkı yoktur, diyebiliriz. Bunun emarelerini kadınlarda yapılan araştırmalarda görmeye başladığımız gibi, ben günlük hayatta da örnekleriyle karşılaşabiliyorum. İngiltere'de yapılan bir araştırma, hiçbir kadının tamamen heteroseksüel olamayacağını kanıtlamış. Yani her kadın kendi cinsinden duygusal ve cinsel anlamda, eşcinselce hoşlanabilirmiş. Ayrıntılara girip de lafı fazla uzatmak istemiyorum. Samantha Fox, "Eşcinsel değilim ama o an karşıma aşık olabileceğim karakter olarak bir kadın çıktı" deme di mi? Çok yakınımda da yaşıyorum bunun benzer örneklerini ÖYLE VEYA BÖYLE. Çünkü kadınlar cinsel yönelim konusunda öncelikle duygusal takılıyorlar. Ruhlarına hitap ediliyorsa, karşılarındakinin transseksüel veya kendi cinsi olduğuna bakmayabiliyorlar. Yeter ki sevsinler ve sevilsinler. Araştırmacılar bunu kadının yapısının karmaşıklığına bağlamış. Alakası yok. Çünkü doğanın yapısında var eşcinsellik. Sanki doğaya aykırı bir şeymiş gibi bir de araştırma yapıp durumu anlamlandırmaya çalışıyorlar ya.. Seviyorsam seviyorum; kimi sevdiğimin ne önemi var, kime ne..? Rahatsız olan ise çıkarlarına ters düştüğü için heteroseksist sistemden başkası değil.

Konuyu erkekler üzerinden açıklamaya çalışırsak... Bence hiçbir erkek de tamamen heteroseksüel değildir. Eşcinsel ilişki yaşadığı halde kendi cinsiyle yatan bir erkek bile "ben aktifim" diye kendini heteroseksüel göstermeye çalışıyorsa, erkek egemen yapının cinsiyetçi baskısından dolayı insanların kendilerini rahat hissedemediklerini ve ifade edemediklerini anlayabiliriz birazcık olsun cinsiyetçliğimiz, heteroseksistliğimiz, homofobikliğimiz yok ise... EŞCİNSELLİK SADECE PASİF İLİŞKİYE GİRMEK DEĞİLDİR. Eşcinselliğin içinde duygular vardır, hoşlanma vardır, beğenme vardır, bir arada iken mutlu olmak vardır, vesaire.. Ama erkek egemen ve erkek cinsiyetçi bir dünyada hiç kimse bu hoşlanmalara, ilgiye eşcinselliği kondurmak istemiyor... Çünkü eşcinsel diye aşağılanmaya ve ayrımcılığa maruz kalacaklar. Kimisi kendine metroseksüel diyor bastırılmış taraflarını ifade ederken, kimisi bibrother diyor, hatta kimisi biseksüel diyor sanki eşcinselliği hafifletiyormuş gibi (gerçek biseksüellerden bahsetmiyorum), vesaire... Aslında bütün bu kargaşa cinsel yönelimin sadece cinsel ilişkiye indergenmesinden kaynaklanıyor. Eşcinsellik hoşlanmaktır. İlgi duyduğun kişiyle hayatı birarada geçirmekten haz almaktır. Yani eşcinsellik benim için illa ki yatakta geçirilen ve sadece cinsellikten haz alma dakikaları değildir...

Bir çoğu bu düşüncelerimi hakaret olarak algılayabilir... Oysa eşcinsellik kötü bir şey değil ki hakaret olarak algılansın. Benim heteroseksüel zannedilmem beni rahatsız ediyor mu da, senin eşcinsel olduğunun düşünülmesi seni rahatsız etsin? Eşcinsellikle itham edilmekten rahatsız olmanın homofobi olduğunu söyleyince de kabul etmiyorlar. Mesela bazı erkekler kendilerie eşcinselce yaklaşılmasına çok tepki gösterebiliyor ama bu tepkiyi homofobi olarak adlandırmıyor.  Biz eşcinseller niye kadınlarla yakın temas halinde olmaktan rahatsızlık duymuyor veya yakın temas halinde olmayı hakaret olarak algılamıyoruz? Çünkü heterofobik değiliz. Erkek erkeğe yakınlaşmaktan rahatsızlık duyanların da bu konuda bastırılmışlıkları, kendi kimlikleriyle barışamamışlıkları olabilir, kendilerinden kaçışın bir tepkisi olabilir bu, kendilerinin kendilerine bir nefreti veya... Kısaca homofobidir bu karşıtlık tepkisi ve bastırılmış eşcinselliğe dair bir kimlik ifadesidir. Tabi eşcinsel değilim diyorsa, öyle olsun. Kimse, kimsenin ne ve nasıl olarak yaşayacağına karışamaz, karışmamalı... Homofobik dünya kendisiyle yüzleşmek istemiyor veya gerçeklerden uzak durmak istiyorsa, öyle yapsın...

Konumuz, hiç kimsenin saf heteroseksüel olamayacağı ve her heteroseksüelde az veya çok bir eşcinsellik olduğuydu... Gerçekten heteroseksist bir dünyada yaşamasaydık, bu kadar homofobi olmaz ve insanlar cinsellik konusunda kendi cinslerine karşı daha esnek olabilirlerdi. Heteroseksist dünyadan kendini soyutlayabilmiş erkekler yok mu bu dünyada? Siz onlara ister gizli eşcinsel diyin, isterseniz eşcinselliğini tesadüfen geç keşfetmiş veya ne derseniz diyin... Gerçekten hayatında daha önce hiç eşcinsel ilişki deneyimlemediği, hatta düşünmediği halde bile tesadüfen eşcinsel ilişkiyle denk düşen bir erkek, heteroseksüelliğinden ödün vermeden eşcinsel ilişkisini de sürdürebiliyor. Karşı cinsten ağırlıklı olarak hoşlanıp da eşcinsel ilişkiden haz duymanın adı da uzmanlarca belki karmaşık bir durum olarak tanımlanabilir ama bence bunda da karmaşık olan hiçbir şey yok; bu durum da doğanın ta kendisi... Gün gelecek, cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği kategorizasyonu herkese komik gelecek. Bana göre her iki cinsle ilişkiye girenleri biseksüel olarak tanımlamak bile, insanları belli bir kalıba hapsetmek olduğu için yeterli bir tanımlama değil. Herkes hayatını belli bir sınıfa sokmadan içinden geldiği gibi yaşasın gitsin işte... QUEER..!

Bu arada "bazıları"ndan, her gün eşcinsellikle ilgili yazı yazmamdan ve bu konudaki düşüncelerimi saçma buldukları için arada bir tepki alıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder