19 Ekim 2015 Pazartesi

Denizli'de Mülteci LGBTİ'lerle dayanışma maçı yapıldı


Denizli'de, LGBTİ mültecilerle dayanışma amacıyla, Fare (Football Against Racism in Europe)'nin desteğiyle Kaos GL Derneği'nin organize ettiği sosyal etkinlik kapsamında futbol karşılaşmasının üçüncüsü gerçekleştirildi.

Hakem Halil İbrahim Dinçdağ yönetiminde LGBTİ mülteci ve yereldeki LGBTİ'lerin katılımıyla oluşturulan takımların dostluk maçı 5-5 bitti.

Karşılaşma öncesi "Barış Hemen Şimdi", "Futbol Herkes İçin", "Yaşasın Kadın Kadına Aşk", "Eşcinsel Futbol Hakemi Vardır", "Eşcinsellerin Kurtuluşu, Heteroseksüelleri de Özgürleştirecektir" gibi Türkçe ve Farsça pankartlar açılarak fotoğraf çekimi yapıldı. Maç sonrası kaynaşmak amacıyla toplu yemek yendi.

LGBTİ mültecilerin yanı sıra yereldeki LGBTİ'ler, Denizli LGBTİ ve Aileleri oluşumu ve Denizli Galatasaray "Tek Yumruk" ekibinden temsilcilerin de katıldığı ve Kaos GL adına Avukat Hayri Kara'nın yönetiminde gerçekleştirilen etkinlik, dostluk duygusu içersinde gerçekleştirildi.

Mülteci olmak çok zor ama LGBTİ mülteci olmak çok daha zor. Bir de özürlü falan isen, çok daha çaresizce bir durum. Mülteciler arasında bu konumda olan mülteciler de var. Bu tür etkinliklerle onlara çok da yardımcı olunamayabiliyor olabilir ama umarım bir nebze olsun yaşam motivasyonu sağlanabiliyordur.

Kişisel not: Eşcinsel hakem Halil İbrahim Dinçdağ'la sohbetimizden kısa bir anı paylaşmak istiyorum... Ona eşcinselliğinin deşifre olmasının dezavantajlarının yanı sıra bir güzelliğinin olup olmadığını sordum... O da, gizli olmaktan kurtularak sırtından çok büyük bir yükün kalktığını, ailesinin desteğini aldığını, bu psikolojik yükün altından kalkmanın bütün zorluklara rağmen insanın kednini çok iyi hissettirdiğini, ayrıca bu görünürlüğün eşcinsellere bakış açısını da olumlu etkilediğini, eşcinsellerin de diğer insanlardan farklarının olmadığına dikkat çektiğini söyledi....

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder