11 Temmuz 2015 Cumartesi

Denizli LGBTİ ve Aileleri oluşumu 1 yaşında


Kısaca özet geçmek gerekirse... Kaos GL'nin fanzin döneminden beri özlemimdi Denizli'de LGBTİ haklarıyla ilgili bir şeyler yapmak ve elimden geldiğince çaba sarf ettim bu konuda ama ciddi anlamda örgütlenememiştik, bir araya gelememiştik ve benim çabalarım bireysel bazda kalmıştı hep.
2012 yılında LİSTAG (Şule Ceylan ve Pınar Özer), SPOD (Mehmet Tarhan) ve o dönem Denizli Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Esma Toksoy'un katkılarıyla, Denizli'de ilk resmi LGBTİ toplantımızı gerçekleştirdik.
Geçen yıl da "Benim Çocuğum" belgeselinin Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Belediyesi Kent Konseyi'nde gösteriminden sonra 10 Temmuz'da Denizli LGBTİ ve Aileleri'nin temelini attık.
1 yıl boyunca hiç aksatmadan haftada bir buluşmalarımızı gerçekleştirdik.
1 yıllık süreçte de Denizli LGBTİ ve Aileleri olarak "1 Mayıs" yürüyüşüne katıldık, Anti Homofobi Günü'nde stand açtık, "Onur Yürüyüşü"müzü gerçekleştirdik...
1. yaşımıza da irtifa kaybetmeden geldik.
Farklı düşüncelerimiz oldu, belki kırgınlıklarımız ve kızgınlıklarımız da olmuş olabilir ama birlik ve beraberlik içinde olmaktan asla vazgeçmedik.
Mücadele grup işidir; bireysel olarak bir yere varmak ne yazık ki o kadar kolay değil... O yüzden oluşumumuzda yer alan herkes çok önemli, çok değerli... Toplantılarımıza katılan herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.
Denizli LGBTİ ve Aileleri'nin oluşumuna ön ayak olan Halk Sağlığı Uzman Dr. Nilgül Yalçınoğlu'na da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü o miladımız ve güvencemizdi..
LGBTİ arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim...
Ama en çok heteroseksüel olmalarına rağmen bize güç veren LGBTİ dostlarımıza çok teşekkür ederim...
Bize kucak açan mekanımız Tarçın Kafe ve sahiplerine (Özlem hanım ve Mehmet bey) çok teşekkürler...
Oluşumumuza emeği geçen, yanımızda yer alan herkese teşekkürler...
Unuttuklarım mutlaka olacaktır... HDP ve dostlarına, Avukat Perihan Üge'ye de çok teşekkürler...
Üniversite'den bizi yalnız bırakmayan akademisyenler, STK'lardan ve diğer oluşumdan toplantılarımıza katılan dostlarımız... Hepinize teşekkürler...
LİSTAG'tan Denizli'ye etkinlikler için gelen Pınar Özer, Şule Ceylan, Ömer Ceylan, Günseli Dum, Dr. Zeki Yalçınoğlu ve Metehan Özkan'a ve SPOD'dan Mehmet Tarhan'a da teşekkürler...
Denizli LGBTİ ve Aileleri bütün katılımcıların, bütün emeği geçenlerin bir eseridir.
Çocuklarının yanında yer alıp toplantılarımıza katılan ailelerimize de çok teşekkürler...
Ve Türkiye'de bulunduğu sürece hep bizim yanımızda yer alan Esma Toksoy'a da çok teşekkürler...
Kaos GL'ye de katkıları ve bu konuda tüm Türkiye'ye ışık olduğu için teşekkürler...
Bu oluşumla içinde yaşadığımız ortamda dönüşüyor, dönüştürüyoruz...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder