11 Mayıs 2015 Pazartesi

Denizli'ye LGBTİ kütüphanesi açacağım


Ben bilgiye inanırım en çok, hatta sadece... Dünyayı iyileştirecek olan bilgidir çünkü. İnsanı, insancıl yapacak olan da bilgidir. Niye yabancı kalıyoruz veya yabancılara karşı korkuyoruz..? Bilmediğimiz için. Niye homofobi var? Çünkü eşcinselliğin ne olduğu tam olarak, hatta hiç bilinmiyor. Eşcinsellik sadece cinsel ilişkiye indirgeniveriyor. İlişki yaşamayanlar eşcinsel olmuyor mu şimdi? Heteroseksüel ilişki yaşayan eşcinseller heteroseksüel mi oluyor?

Bilgi işte bize (bize derken her kesimden bahsediyorum), kendimizi öğretecek, kendimizle barışmamızı sağlayacak, etrafımızdan korkmamamızı sağlayacak, etrafımızla barış ve huzur içinde yaşamamızı sağlayacak. Doğru bilgiye ulaşamayınca, ötekiler, yani eşcinseller de kendilerini yanlış biliyorlar ve dolayısıyla kendilerini doğru ifade edemiyorlar. Zaten heteroseksist dünyanın bu konuıda, yani eşcinsellik konusunda gerçekleri bilmek veya gerçeklerle yüzleşmek gibi bir arzusu yok; hatta bilinmesin ki, yanlış olarak tanımlanmaya, ötekileştirmeye devam edilsin, dolayısıyla eşcinsellik kabul edilmesin, lanetlenmeye, hastalık olarak bilinmeye devam etsin. Ama eşcinselliğin doğru bilinmesi, hem eşcinselleri kurtaracak, hem de heteroseksüellerin korkuya dayalı nefretini törpüleyecek.

Biliyorum, okumayan bir milletiz ama bu okumaya önem vermememizi gerektirmez. Zorlamalıyız okumaya... Özendirmeliyiz, imrendirmeliyiz... trafik lambası gibi her köşe başına bir kütüphane dikmeliyiz. İnsanlar kahvehaneye, diskoya, bara gittiği kadar kütüphanelere gitseler, hayatı daha başka yaşayacaklardır; bundan çok eminim... Belki açılsa kütüphaneler çokcana, bakarsın gidecek olanlar olduğu gibi, gitmeyecek olanlar da göre göre gitmeye başlayabilirler... O yüzden ben her şehire bir tane LGBTİ kütüphanesi açılması taraftarıyım...

Ben bunu Denzili'de mutlaka gerçekleştireceğim. Bizleri etkinlikler kadar, okuyup öğrenmek de kurtaracaktır. Bu benim yaşadığım kültürdeki öncelikli hedefim olacak.. Bu uğurda bireysel olarak ne yapmam gerekiyorsa, onu yapacağım; şartlarımı zorlayacak, her şeyimi vakfedeceğim bu konuya.

Eşcinseler dahil herkes, istisnalar hariç, ne kendilerinin ne de çocuklarının, hatta çevrelerindekilerin eşcinsel olmasını istemez. Eşcinsellikten kurtulmaya, kurtarmaya çalışırlar... Doktora giderler, götürülürler, kendilerinden uzaklaşmaya çalışır, çalıştırılırlar... Neden; CAHİLLİKTEN. Bizim öncelikli olarak kurtulmaya çalışmamız gereken cahillik, kurtarmaya çalışmamız gerekenler de cahillerdir. Tabiki de bilgiyle.

Yıllarca eşcinsellikle ilgili her kitabı ve yayını almaya çalıştım, gazetelerden  ve dergilerden de kupürler kestim, sayfalar biriktirdim. Ta ki internette bloglarım olup, eşcinsellikle ilgili haberleri bloglarımda toplamaya başlayıncaya kadar. Artık hem internet üzerinden, hem de reel olarak bu konuya dair bilgi paylaşımına öncelik vereceğim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder