24 Nisan 2015 Cuma

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi voleybolda da kendini gösterdi


Fenerbahçe - Galatasaray derbisi, derbiliğini voleybolda da gösterdi ve Kadınlar Final Etabı'nda taraftarlar arasında yaşanan gerginlikten dolayı 19:30'da başlaması gereken maç 21:40'ta başladı.

Farklı bir kadro ve Kim'siz oynadığı ilk iki seti çok rahat kazanan Fenerbahçe, 3. set rehavetine kapılınca, 3. seti baştan beri önde götüren Galatasaray'la ikinci teknik moladan sonra aradaki farkı kapatmasına rağmen maçı 4. sete taşıdı.

4. sete de ağırlığını koyan Galatasaray ikinci teknik molaya farkla girdi. 3. sette antrenör tarafından 3 defa oyuna dahil edilmek istenmesine rağmen maçın sonlarında oyuna dahil edilen Kim'in 5 sayılık servis serisiyle Fenerbahçe öne geçti ve başabaş giden 4. seti karşılıklı atılan maç sayılarıyla, 30 - 28 Fenerbahçe kazanarak, puan kaybına mahal vermedi.

Ama Abbondanza 3. sette 15 - 17'deyken Kim'i devreye sokup, şampiyonluk yolunda puan kaybetmemek için riske girmemeliydi. Güç dengeleri açısından Kim faktörü devreye girmeseydi, ortada bir maça dönüşmüştü derbi. Çünkü Galatasaray servisleriyle ibreyi sonradan kendi tarafına çevirmeyi başarmıştı.

İlk iki sette heyecansız bir maç derken, son iki sette yüreklerimiz ağzımıza geldi. Bu da Fenerbahçe'ye bir mesaj olsun şampiyonluk yolunda asla hiçbir maçı hafife almaması konusunda.

Servisin yanı sıra çok iyi defans da yapan Galatasaray'ın yıldızı ve maçın en skoreri Meijners'ti. Şampiyonluğun  iki büyük adayı Fenerbahçe ve Vakıfbank arasında oynanacak olan yarınki Final Etabı 1. Devre son maçında gülen taraf kim olacak bakalım?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder