18 Nisan 2015 Cumartesi

Denizli LGBTİ'ler yavaştan ama derinden ilerliyorlar



Bu haftaki LGBTİ buluşmamızı da gerçekleştirdik "Denizli LGBTİ ve Aileleri" oluşumu olarak LGBTİ'ler ve heteroseksüel dostlarımızla.

Üniversite ve üniversite dışından 40 kişilik bir katılım oldu.

Tanışma faslından sonra, önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs, Anti Homofobi Haftası ve Onur Haftası etkinliklerinde neler yapabileceğimize dair bir program oluşturmaya çalıştık.

Muğla'da gerçekleştirlecek olan Yaşayan Kütüphane etkinliğinin kitaplarını kesinleştirdik.

Bu haftaki katılımcılarımız arasında;

Heterosesküel olan anne ve kız vardı LGBTİ'leri desteklemek amacıyla.

Trans bir erkek arkadaşımız ailesi ve arkadaşıyla katılmıştı toplantımıza. Açılma sürecine kadarki yaşadığı sıkıntıları paylaştı bizlerle. Ailenin bazılarıyla konu masaya yatırılsa da bazılarıyla daha yüzleşilmemiş. Önümüzdeki günlerde tüm ailesiyle katılma planları var toplantılarımıza.

Bu arada LGBTİ bireylerin katılmadığı, sadece LGBTİ ailelerinin katıldığı ekstra toplantılarımızın olduğunu da duyuralım.

Her geçen gün, buluşmalarımızı heteroseksüellerle yapmamızın ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Çünkü LGBTİ'ler toplumun çok küçük bir parçasına da olsa açılım yapmış gibi mutlu olup özgüvenlerini kazanıyorlar. Memnun ayrılıyorlar toplantılarımzıdan. En önemlisi ailede LGBTİ birey olmamasına rağmen toplantılarımıza katılan heteroseksüellerin, heteroseksüel ailelerin olması. Ben bu tür kaynaşmaları yavaştan ama derinden ve samimi bir kabul ediliş olarak görüyorum bizler adına.

Şöyle de bir gerçek var... LGBTİ'lerin bilinip de cinsel kimliklerinin konuşulmadığı bir çevreleri var. Bu toplantılar, bu yüzleşmeleri de sağlıyor. Herkes kimin ne olduğunu biliyor, ona göre davranılıyor ama konu konuşulmuyor. İşte bu durumlar da aşılmaya çalışılıyor burada. Toplantılarımız da barışmayı sağlayan bir çeşit terapi niyetine geçiyor.

Haftaya görüşmek üzere...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder