15 Mart 2015 Pazar

Vahdet'e göre de, devlete göre de ben sapkınım!

Dinci gazeteler, özellikle son dönemlerde Yeni Akit benzeri Vahdet gazetesi, eşcinselleri, transseksüelleri nefrete hedef göstermeye devam ediyor. Eşcinselleri karalamak için özel çaba sarf ediyor onlarla ilgili geçmiş yıllardaki faaliyetleri bile gündeme taşıyarak ve LGBTİ'leri "sapkın" olarak tanımlıyor ve onlardan sapkınlar diye bahsediyor. İşte son haberde sapkın milletvekili adayı demiş İzmir'den aday olan bir transseksüel için.

Sapkın nedir? Doğru yoldan ayrılmış demekmiş sözlüğe göre. Doğru yol ne ki? Bizim kaç yolumuz sapmış acaba? İnsanların 100 yolu varsa, bizimki de sevme şekli dışında heteroseksüellerinkiyle aynı ki transseksüeller de heteroseksüel zaten trans eşcinseller dışında. Doğru yoldan ayrıldığımızı sevgimiz mi belirliyor? Sevmekten bahsediyorum, nefret etmekten değil. Biz seviyoruz sapkın oluyoruz, ama onlar nefret ediyorlar doğru yolda sayılıyorlar. Bana göre içlerinde nefret barındıranlar sapkındır. Sevgiden ayrılmak, nefret etmek kadar büyük sapkınlık olur mu? Doğru yola girmek için sevgiden vazgeçip biz de mi nefret edelim? SEVEMEM KARDEŞİM BEN KARŞI CİNSİ DUYGUSAL-AŞKSAL ANLAMDA; KAFAN BU KADAR DA MI BASMIYOR?! Hadi ben sevmeye çalıştım diyelim; yazık değil mi kadın cinsine? Ne hakkım var benim başkalarını mutsuz etmeye? Dürüst olmamak mı doğru yol, vicdansızlık mı doğru yol, insan olmamak mı doğru yol? Bizim yüzümüzden kadınların mutsuz olmasını mı istiyorsunuz? Ne verebilirim ki ben bir kadına? Tabi kadının bir değeri de yok dincilerin gözünde ki, heteroseksizm için onların da feda edilmesi hiç umurlarında değil.

Peki devlet neden bu nefreti susturmuyor? İşine mi geliyor? Devlet homofobisini dinci basın üzerinden mi gösteriyor? Öyle değilse müdahale etsin. Bilmiyorsa öğrensin nefrete hedef göstermenin bir insanlık suçu olduğunu. Niye dine göre bir yaşam oluyor evrensel değerlere ve evrensel insan haklarına göre değil de? Eşcinsellerin, transseksüellerin nefret suçlarına kurban gittiğini düşünemiyor musunuz? Yoksa devlet nefret suçlarını onaylıyor mu? Çünkü herkesi aldı, bir eşcinselleri almadı nefret suçları içeriğine yasal olarak. Tabi devlete göre cinsel yönelim veya cinsiyet kimliklerimizden dolayı nefret suçu kurbanı olmuyoruz biz. Oysa araştırmalar, toplumda en istenmeyen, en öteki kesimin eşcinseller olduğunu gösteriyor. Nasıl almıyor, niye almıyor öyleyse? Soruyorum; niye?

Devlet bazı vatandaşlarından nefret mi ediyor; EVET. Devlet benden nefret ediyor. Çünkü devletin beni tanımamasından ve bana karşı işlenen suçları nefret suçu olarak görmemesinden dolayı nefret suçuna maruz kalıyorum ben. Nedir nefret suçu;

Nefret suçu; bir kişiye veya gruba karşı ırk, dil, din, cinsiyet ve cinsel yönelim gibi ön yargı doğurabilecek nedenlerden ötürü işlenen, genellikle şiddet içeren suçlar. Eğer bu suç bir defaya mahsus olarak işlenmemişse ve süreklilik arzediyorsa, suç işleyenler nefret grubu olarak adlandırılırlar. Bu suçları engellemeye ve suç işleyenleri cezalandırmaya yönelik düzenlenmiş yasalara ise nefret yasası denir.

Bir suçlu tarafından bir şahsa veya bir mülke karşı işlenen herhangi bir cezai suçun kaynağı o kimsenin: Irkı, rengi, etnik kökeni ya da uyruğu; dini; cinsiyeti, cinsel yönelimi, yaşı, fiziksel veya zihinsel engelleri ise bu suç nefret suçunu teşkil eder. Nefret suçları şu şekillerde işlenebilir: Sözlü taciz, tehdit edici davranışlar, nefretli konuşma, ad veya lakap takmak, postayla veya e-postayla rahatsız etmek, telefonla rahatsız etmek, mesajla rahatsız etmek, duvar yazısı, fiziksel saldırı, kabadayılık, mobbing, soygun, hırsızlık, gasp, taciz, tecavüz, sarkıntılık, gözdağı verme, şiddet, aile içi şiddet, kundakçılık veya diğer herhangi bir şekilde hasar verme.

Wikipedia'da böyle tanımlanmış nefret suçunu. LGBTİ'lere karşı işlenen suçlar fazlasıyla uyuyor bu maddeye. E niye o zaman bizi gözardı ediyor devlet? Kuran'da geçen Lut kavmi miti yüzünden mi? Dine dayanarak mı bizleri heba ediyor devlet? İnsanlık testinden geçip insan olduğumuza dair rapor mu almamız gerekiyor kurban edilmemek için? Devlet kim; toplumun üst mercisi, temsilcisi ve de zihniyet olarak yansıması. Eşcinselleri istemeyen kim; toplum. Buna sesini çıkarmayan kim; devlet...

Devlet bizden vergi alırken insan yerine koyuyor ama. Onun dışında bizi yok sayıyor, yok edilmemiz için de bize yapılan ayrımcılık ve saldırılara karşı sesini çıkarmıyor. İlla ki ölmemiz mi gerekiyor suçluların cezasını çekmeleri için? Ölüme giden yolu hazırlayan hedef göstericilere neden dur demiyor devlet? Sahi bu dinci gazeteciler kimden cesaret alıyor? Yasal boşluklardan ve de devletten. Başka açıklaması var mı bunu? Yasalardaki nefret suçları kapsamına dahil mi eşcinseller? Hayır. E daha ne o zaman? Devlet ayrımcı mı? Evet. Değilse göstersin ayrımcı olmadığını. Bizi nefret suçlarına hedef gösterenlere dur desin. Zor bişey mi bu? Evrensel nefret suçları tanımına uygun olarak bizi de dahil etsin bu maddeye. Milyonlarca insan bize sırtını dönerek nefret suçu işliyor aslında. Duyarsızlık hem hukuki anlamda, hem de vicdani anlamda bir suçtur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder