3 Şubat 2015 Salı

Nefret cinayeti mi, "ters konuştu" cinayeti mi, gasp cinayeti mi?

Dün bir cinayet haberi Vatan gazetesinde başka, HaberTürk gazetesinde başka verilmişti.

Vatan gazetesinin haberine göre Suriyeli bir genç bir eğlence mekanında tanıştığı yaşlı adamı ilişki teklif etti diye bıçaklayarak öldürüyor. Adam da genci yaralamış bu arada. Genç dediğimiz de 31 yaşında.

HaberTürk de Suriyeli gencin, sokakta titriyor diye evine aldığı sınıfı öğretmenini ters konuştuğu için bıçaklayarak öldürdüğünü ve cep telefonunu alarak kaçtığını yazıyor.

Hangisi doğru; bu bir eşcinsel nefret cinayeti mi, yoksa gasp cinayeti mi? Bana göre nefret cinayeti. Sokakta her titreyen eve alınıyor mu? Veya tanışır tanışmaz cinayete sebep olacak kadar ters konuşulan nedir?

HaberTürk nefret cinayetini dillendirmek istemiyor olabilir. Suriyeli gencin HaberTürk'teki "ters konuştu" ifadesi de sanki eşcinsel ilişkiyi anlatıyor.

Tabi adam gerçekten sokaktaki gence acıdığı için evine almış, sonra da gaspa maruz kaldığı için gence saldırmış, genç de ona karşılık vermiş olabilir. Ama Vatan gazetesi niye eşcinsellik üzerinden bir haber yapsın ki? Ama Suriyeli genç de tahrik indirimini biliyor olabilir ve kendini kurtarmak için eşcinsel ilişki yalanını uydurmuş olabilir.

Olayın önem arzeden tarafı...
Daha hala nefret cinayetleri çok net bir şekilde dile getirilemiyor.
Daha hala eşcinsellik bir suçmuş gibi insanlar tarafından kullanılabiliyor.
Daha hala eşcinsellere kurban gözüyle bakılıyor ve eşcinsel olmayanlar bile çıkar amaçlı eşcinsellere yaklaşıp onları gasp edebiliyor, engelle karşılaşınca da öldürebiliyor.

Devlet eşcisnelliği yasalarda tanımlayıp eşcinselleri tanımazsa ve korumazsa, sokaktaki vatandaş da eşcinselleri elbette insan yerine koymaz. Her nefret cinayetinde eşcinselliği normal karşılamayan herkesin parmağı vardır unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder