11 Şubat 2015 Çarşamba

Hakem ve Gamova'ya rağmen VakıfBank!


Bu akşam voleybolda Avrupa Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları vardı. Aynı saatte yayınlandığı için kadınlar VakıfBank maçını izledik; banttan verilmesine rağmen Eczacıbaşı maçının ilk setini izledim sadece. Erkeklerde de Halkbank geçen yılın Avrupa şamiyonu Rus takımını 3-1 yenmiş. Fenerbahçe voleybol kadınlar maçının karşılaşması da yarın; yazı yayınlandıktan sonra bugün oluyor tabi.

Aslında VakıfBank maçı ile ilgili bir yazı yazmayı düşünmüyordum. Değinmek istediğim bir konudan dolayı yazma ihtiyacı hissettim. HAKEM HATALARI. O KADAR BARİZ Kİ RESMEN KASIT VAR, DİYORSUN. Bir değil, iki değil, üç değil, dört değil... Oyuncularımız da çıldırdı, antrenör de çıldırdı... Kafayı yemek işten bile değil. Ve bazı hakem hatalarının verildiği sahneleri Rus televizyonu da kesinlikle vermiyor. Evet VakıfBank geçen yılın şampiyonu Rus takım Dinamo Kazan ile karşılaştı. İtirazlar da çaba vermeyince, artık kızlarımız da, Giovanni de gülerek dalgamsı tavır takınmaya başladılar. Çünkü hakem hatalı kararlarına rağmen bir de itiraz ediyorsunuz diye sarı kart verdi, olmadı kırmızı verebilir, olmadı antrenörü salon dışına çıkarabilirdi. Hakem de Azeri!

Gerçekten sporda şikenin olması ne kadar ahlaksızca! İki yıl önce de sanırım Azeri takımlarından biriyle karşılaşan Galatasay'ın başına gelmişti abartılı hakem hataları. Hatta hakem karşı takımı galip ilan etmiş, iş maç sonrası tokalaşma faslına gelmişti ama GS'lı kızlar maçı protesto etmişler ve tokalaşmamışlar, hakem de hatalı kararını geri almış ve 5. sette GS maçı almıştı. Bugün de VakıfBank 3-1 kazanmıştı aslın da maçı ama hakemin bırakın diğer yanlış kararlarını 4. setteki bariz içerideki iki topumuza dışarıda kararı vermesi, 4. seti Rusya'nın kazanmasına sebep oldu. Spikerler de açıkladı aslında; CEV aynı ülkeden 3 takımın üst tura çıkmasını istemiyormuş. Yani Vakıf, Eczacı ve Fener'in altılı finale kalması garanti, hatta bir ülkeden 4 takıma izin verilse, GS de üst tura çıkıp, final 4 Türk takımları arasında bile oynanabilir.

Her neyse, 5. seti 15-7 gibi farklı bir sonuçla kazandı VakıfBank. Maçta dikkat çeken ve altını çizeceğimiz unsur Gamova idi. 4. sette neredeyse pasör bütün topları Gamova'ya attı ve Gamova her topu öldürdü ve liberodan sonra 8. oyuncu olarak hakemin de yardımıyla 4. seti aldı Rus takımı. Yani demek istediğim Gamova ve hakem olmasaydı, 3-0'lık VakıfBank'ın kazanacağı bir maçtı bu maç. Çünkü Dinamo Kazan, bugün Eczacı'nın 3-1 yendiği Çek takımına bile yenilmiş. Unutmadan Vakıf ve Eczacı her şeye rağmen çok güven vermiyolar bana. İşi baştan gevşek tutup gerçek güçlerini daimi olarak göstermiyorlar. Umarımı iki takımımız da evimizdeki maçlarda baştan sona disiplinli oyanarlar da bir kazaya kurban gitmezler. Çünkü Vakıf da, Eczacı da kolay takımlara evimizde yenilip saç-baş yoldurmuşlardı grup maçlarında. 6'lı maçalarda da üst tura çıktıkları takdirde Fener ile Vakıf karşılaşacak ve Final Four'a en fazla iki takımımız çıkabilecek ne yazık ki?

Bu arada VakıfBank maçında Costragrande'nin gelmiş geçmiş en büyük 4 numaralardan biri olduğunu bir kez daha gördük. Zorlanmamızın bir sebebi de, sanırım Rus takımı çok iyi servis attı ve iyi manşet alamayıp Naz'a da istediği gibi toplar veremedik dağıtabileceği. Çünkü ortadan canavar gibi Rasiç'i çok iyi oynatamadı. Bir de blok yapmaya geç başladık. İlk iki sette 9'a 2 gibi bir fark vardı bloklarda aleyhimizde. Sonrasında geç de olsa toparlandık ama. 5. set 15-7!; hakem kayırmasını bundan daha güzel açıklayan bir sonuç olabilir mi? Bizimkiler hakeme bırakmadı tie-break'te işi, Gamova da ortalıklarda yoktu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder