16 Ocak 2015 Cuma

Eşcinsel ölümlerinden eşcinsel karşıtlığına sessiz kalan herkes sorumlu


IŞİD eşcinsel oldukları gerekçesiyle iki kişiyi metrelerce yüksekten atmış. Musul yakınlarındaki Ninova kentinde gerçekleştirilen cinayet anları örgüt militanları tarafından kameraya da alınmış.

Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Yazık mı diyorsunuz? Eşcinsel olsalar da bu kadarını hak etmiyor mu diyorsunuz? Vicdanınız birazcık olsun sızlıyor mu gerçekten? Yoksa onlar zaten Tanrı'nın lanetli mahlukları diye hunharca katledilmeleri hiç umrunuzda bile olmuyor mu? Sahi ne düşünüyorsunuz eşcinsellerin katledilmemeleri hakkında? Bu şekilde öldürülmemelerine karşı olmanız yürekten mi, yoksa sadece dilinizde mi? Haberi duyduktan veya okuduktan kaç saniye sonra unutacaksınız? Eşcinsellerin canice, insafsızca öldürülmeleri gerçekten insanların, insanlığın umrunda olsaydı, şimdiye kadar çoktan durdurulurdu.

Yoksa bir insanın sevgisinden dolayı öldürüldüğü nerede görülmüştür? Sevmek öyle veya böyle, kurallar çerçevesinde de olsa olağan bir şeydir. Görücü usulüyle seversin, kültürel farklılıkların ölçütleri doğrultusunda seversin, vesaire, vesaire.... Bir şekilde sevmek diye bir şey vardır. Sevmek yasaklansaydı kıyamet kopardı. Ama bir erkeğin bir erkeği sevmesinden dolayı işkenceyle öldürülmesine, öldürülmelerine önlem alınmıyor. Alan medeniyetler var ama sonuçta anlamsızca bir karşıtlık var bu duruma. Dayanaklar din gibi, erkeklik gibi cinsiyetçi şeyler, erkek cinsiyetçiliğine ait şeyler.

Sessiz kalınmasının sebebi de erkek egemen bir dünyada yaşıyor olmamız. Yoksa akıl ve mantık çerçevesinde makul hiçbir gerekçesi yok eşcinsel karşıtlığının. Doğal değil deniyor. Ben varsam bir eşcinsel olarak doğal demektir. Bundan daha geçerli bir kanıt olabilir mi?

Bu doğal değil saçmalığıyla eşcinselliğe dair cezalar veriliyor. Şeriat ülkelerinde öldürme, bizim gibi Müslüman ülkelerde de direkt yasal bir cezası olmasa da, dolaylı yollardan cezaları var. Mesela kabahatler kanunu diye bir şey var sanırım. Ahlak gerekçe gösteriliyor ve ceza kesilebiliyor. Toplumsal anlamda da en büyük dayanak din, erkeklik, ahlak...

Mesela geçenlerde iki kadın öpüşüyor diye bir televizyon kanalına RTÜK tarafından ceza verildi. Gerekçe; "Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Cem Keçe, 'eşcinsellik olgusunun doğumsal olmadığı ve insanın doğasına aykırı, çoğu zaman ebeveyn hatası nedeniyle oluşan bir durum olduğu' şeklindeki ifadesinden hareketle, bireylerin model alma yöntemiyle eşcinselliği televizyon aracılığıyla merak etmeleri söz konusudur." Yani homofobiğin biri cinsel uzman oluyor ve cinsel sağlık kurumunun başına geçiyor, sonra da eşcinsellik doğal değildir ve televizyonda birileri görerek özenebilir diyor. Ben böyle bir uzmanın uzmanlığını kabul etmem. Benim, içimden geldiği gibi kendimi gerçekleştirmemi doğa dışı bulan zihniyetler sağlıklı olamazlar. Acilen tedavi edilmeleri gerekir.

Şimdi ben bu adamlara, böyle düşünen insanlara Batı ve Batı'ya dair resmi kurumların aldıkları kararları dayanak göstererek eşcinsellik normal desem ne değişir ki? Onlar uhrevi şeylere dayandırdıkları karşıtlıklarından başka bir şey bilmezler ki. Çünkü arkalarında eşcinselleri tanımayan koskoca da bir devlet var. Zaten bazı kurum ve şahısların homofobik cesaretleri de muhafazakar devlet ya. Homofobi suç olsa ve eşcinseller yasal olarak tanınsa kim homofobik davranabilir, kim eşcinsellik karşıtı olur?

Tabi sadece hükümetin kabahati değil homofobi; hükümetin de cesaret aldığı heteroseksist bir toplum. Ortada bir nefret suçu var ve bunun da sorumluları neredeyse herkes; eşcinsel karşıtlığına sessiz kalan herkes; aile, çevre, devlet, yargı ve kısaca heteroseksizmin ele geçirdiği her şey, herkes; heteroseksizmin de ele geçirmediği bir yer var mı? Hatta eşcinseller bile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder