17 Aralık 2014 Çarşamba

Erkekler birbirlerinin penislerini neden görmek istemez?



Erkekler porno film dışında yetişkin çağdayken hiç birbirlerinin penislerini görmüş müdür? Görenlerin oranı nedir? Erkekler birbirlerinin penisini neden görmek istemezler? Bir korkuları mı vardır bu konuda; varsa nedeni nedir bu korkuların? Penis utanılacak organlar sınıfında olduğu için mi görmek istemezler? Tabi bunun payı da çok büyük. Çıplak kalındığında falan hep elle kapatılmaya çalışılır. Tabi ki de utanılması için bir neden yoktur ama çocukluktan itibaren mahrem olarak şarlandırılmıştır insanlar penise. Neden? Çünkü cinsellikle alakalıdır. Cinsellik de dört duvar arasında yapılması gereken bir şeydir! Neden? Çünkü cinsellik, insanları ahlakçılıkla zapturapt altına almanın 1 numaralı unsurudur. Eğer cinsel özgürlük tam anlamıyla kazanılırsa, iktidarların insanları istedikleri şekilde kullanmaları imkansızlaşır. İnsanlar dinlemezler çok özgürleşirse yönetimdekileri; anneyi, babayı, toplumda sözü geçen kişileri, iktidarları, vesaireleri. Cahillikleri yüzünden çok bencil olanlar da, bu özgürlük yüzünden güç yeterliliği yapamayarak egolarını tatmin edemezler.

Mesela toplumsallıkla alakası olmayan bana, hiçbir toplumsal güç kaba kuvvet kullanmadığı sürece baskı kuramaz. Çünkü toplumsal bakış açısı beni hiçbir şekilde rahatsız etmemektedir. Hiçbir dini, ahlaki, vesaire toplumsal bakış açısı, beni rahatsız edemez. Çünkü inanmıyorum ki; kafamda rahatsız edici bir düşünce oluştursun. Hele ki çıplaklık, cinsellik gibi konularda hiçbir rahatsızlık duymuyorsan, diğer toplumsal kurallar çok saçma geliyor insana. Sınırsız olunca, toplumsal yaşamın karşısında oluyorsun artık. Çünkü özgür yaşam, mahremiyetsiz yaşam, ahlakçılığın olmadığı bir yaşam insanın kendini çok iyi hissettiriyor. Utanmıyorsun çünkü bedeninden, kendinden, doğandan... Yaşıyorsun ve mutlu oluyorsun.

Çok karşılaştım cinsellikten sonra pişmanlık yaşayanla; mesela eşcinseller; çünkü din ile yapıları arasında sıkışıp kalıyorlar, çıkmaza giriyorlar, kendilerine küsüyorlar, hayata küsüyorlar... Çünkü onlara öğretilen heteroseksist doğrular var. Onun dışında bir kimlikle varolamıyorlar. Yani gerçek kimliklerini ihmalden öte inkar eder hale bile geliyorlar. Yani herkesin heteroseksist kurallar çerçevesinde bir bakış açısı oluşuyor çocukluktan itibaren yetiştirilme şekli yüzünden. Herkes de o öğretilmiş, içselleştirilmiş kimlikten kurtaramıyor kendini ne yazık ki. Cinsellik ve cinsel organlar da utanılması gereken şeyler(!) olduğu için gizli tutuluyor. Hatta bu yüzden sağlık sorunlarımızı bile ihmal ediyoruz. Benimki de laf mı? Bırakın cinsel organlarını, yüzlerini bile saklayan insanlar var. Cinsellik tabu olduğu sürece de, cinsel organlarımızla, erkekler olarak penislerimizle barışmamız çok zor.

Peki utanmak dışında erkeklerin birbirlerinin penislerine mesafelerinin diğer sebebi ne olabilir? Saçma veya komik gelebilir ama küçük penis korkusu; ya benimki çok küçükse, ya penisimin küçük olduğu görülürse, duyulursa, bilinirse... Daha da önemlisi ya diğer erkeklerinki çok büyükse.... Bu işte erkekliği bitirir. Kadınlara cinsel özgürlüğün olmamasının en büyük sebebi de işte bu iktidar korkusudur; benden daha iyisini tercih eder korkusu. O yüzden kırsal toplumlardaki kadınların erkeklik anlayışı, erkeklik bilgisi sadece kocalarınkinden ibarettir. Hele erkek, iktidarının seviyesi yüzünden terk edilmeyi asla kabul edemez. Cinayetle bile sonuçlanabilir penis ölçütü. Erkek egemen bir dünyada, penise atfedilen erkeklik küçük düşürülemez çünkü. O yüzden penis mahremdir ve sadece erkeklerin karıları görebilir. Çünkü erkekler birbirlerinin penislerini görürlerse, zor durumlarda birbirlerinin penisleriyle dalga geçebilirler. Kısaca, erkekler penislerinin birbirlerininkiyle kıyaslanmaması için, penislerini göstermek ve görmek istemezler. Evet görmek de istemezler; eğer kendininkinin çok küçük olduğunu öğrenirse, psikolojik olarak bitirir bu erkekliği.

Erkeklik, utangaçlık gibi tabuları yıkmak amacıyla, ilk öpücük videosundan sonra, erkek arkadaşların birbirlerini çıplak, birbirlerinin penislerini gördüğü video çekilmiş. İzledim. Batı'da cinsel organların, penisin bizdeki kadar çok mahrem olduğunu zannetmiyorum. Birbirlerinin penislerini görürlerken esprili yaklaşımlarda bulunuyorlar videodaki özneler. Hatta eşcinsel olmamalarına rağmen birbirlerine sarılıyorlar. Bizde de bu konuda günümüz itibariyle esnek gençler, kişiler olabilir ama bu tarz bir video çekimine katılacaklarına hiç ihtimal vermiyorum. Bu video çekimlerine katılanların zaten esnek insanlar olduğuna inanıyorum. Geleneksel yapıdaki insanların böyle bir şeye, yani video çekimine hoşgörüyle yaklaşabileceklerini zannetmiyorum. Ama bu tarz videolar, zaten geleneksel davranış biçimlerini yıkmak için değil mi? Yani herkesin böyle bir çekimi onaylaması söz konusu bile olamaz ama çektirenlerinki de belki bazılarının kafasında en azından soru işaretleri oluşturabilir; "ben neden doğamdan, doğal yapımdan utanıyorum" diye. İmkansız bir şey ama bu tarz denemeler belki erkekleri, erkekliği sadece penise endekslemekten de kurtarır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder