17 Aralık 2014 Çarşamba

Bir insan neden homofobik veya transfobik olur?


Dünyanın neresinde olursa olsun, farklı seviyelerde de olsa heterosekiszm ve paralelinde cinsiyetçilik ve cinsel yönelim ayrımcılığı; homofobi, transfobi... var. Filipinler'de aynı bizde olduğu gibi gencin biri, bir transseksüeli, "kadın zannettim, erkek çıktı" gerekçesiyle öldürmüş.

Erkeklik nedir? Biyolojik erkeklik görünürde olduğu için, erkeklik öncelikle beden üzerinden şekillendiriliyor. Yani erkeklik penis demek ve de MUHAFAZA EDİLMESİ GEREKEN arka bölge, afedersiniz anüs demek. Bu iki bölge erkeklikte birbiriyle ters orantılıdır. Penis işlevi olan bir organdır ama anüs yok sayılması gerekecek kadar işlevsiz. Neden; çünkü anüs, erkekliği pasifize eder. O yüzden o bölge cinsel amaçlı, yani edilgen bir şekilde kullanılmamalıdır erkekliğe göre. Cinsellik amacıyla kullanılacak olan, gücün göstergesi olarak aktifliği gerçekleştirecek olan penis olmalıdır sadece. Çünkü erkek, gücün sembolü olarak etkendir, edilgen olamaz!

Peki bir erkek neden homofobik veya transfobik olur? Trans veya eşcinsellerin, bastırılmış eşcinselliğe bir ayna vazifesi gördüğü artık bilimsel bir gerçek. Bastırılmış eşcinselliği uyarıyor çünkü karşısındaki eşcinsel veya transseksüel. Ama kendini gerçekleştiremeden de duramıyor. Beraber olup rahatladıktan sonra da kendine olan nefretinin öfkesini karşısındakinden çıkartıyor, intikamını karşısındakinden alıyor ona saldırarak, onu öldürerek hatta.

Peki bastırılmış eşcinselliği olmayan bir kişinin ne alıp veremediği olabilir eşcinsel veya transseksüellerle? Gerçi ben eşcinsel veya transseksüellerle derdi olan kişinin eşcinsel veya transseksüel olmadığına inanmıyorum ayrı mesele. Hadi bastırılmış bir kimliği yok diyelim; tam anlamıyla heteroseksüel olsun. Bu sefer de, beyninde şartlandığı bir erkeklik var ya; ona ters geliyor eşcinsel erkeklik veya transseksüellik. "Eğer bunlar erkekse ben ne oluyorum?" sorusunu soruyor kendisine. Biyolojik olan bir erkek bunları yapabiliyorsa, kendisinin de yapabileceğinden korkuyor, kendisinin de eşcinsel veya transseksüel olabileceğinden korkuyor. Ve onu ayakta tutan erkeklik algısına ters geliyor erkek bedenindeki alışılagelmişin dışındaki cinsiyet veya cinsel yönelim. Bu da homofobi veya transfobiye neden oluyor işte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder