29 Kasım 2014 Cumartesi

Justin Bieber'in heteroseksüel aşkı göstermelikmiş


Selena Gomez'in arkadaşı, "Selena ve Justin Bieber aşkı sadece göstermelikti" demiş. Zaten ne bekliyordunuz ki? Justin Bieber'in "ben biseksüelim" gibi ifadelerini ve hakkında çıkan eşcinsel söylentilerini bilmiyor muyuz? Daha önceki bir yazımda da bahsettiğim gibi, bir hetero ne kadar prim yapar düşüncesiyle feminen olabilir ki? Fotoğraflarına bakın, Justin Bieber hakında ne düşünürsünüz artık bilmiyorum.

Batı'da da olsa, popüler kişiler ticari sekteye uğramamak için, hayranlarına karşı iki yüzlü davranmak zorunda kalabiliyorlar. Bu sadece popüler kişinin isteğiyle de alakalı değil. Hollywood'da şirketler eşcinsel oyunculara heteroseksüel görünmelerini dayatmıyor mu? Müzik şirketleri niye dayatmasınlar bunu, veya karşılıklı böyle bir işbirliği yapmasınlar? Yıllarca George Michael'ı kadın sevgilileriyle görmedik mi? Ricky Martin daha düne gelinceye kadar inkar etmedi mi eşcinselliğini? Bizim sanatçıları hesaba katmıyorum bile. Zamanında onların da kiralık manken sevgilileri olmadı mı? Hala da bir sürü ünlü eşcinselin samimiyetsiz hetero aşkına şahit olmuyor muyuz? Heteroseksist bir toplumda ünsüz eşcinseller bile kendilerine eşcinselliklerini itiraf edemiyorlarken, ünlü kişiler topluma itiraf edebilirler mi?

Nasıl kendinden bir nefrettir ki bu (sadece korkuyla açıklanamaz); kendinden vazgeçecek, kendini sevmeyecek... kadar bir nefret. İnsan kendisiyle barışık olunca, kendini sevmesini de becerebiliyor ve yapısına uymayan hiçbir şeye katlanamıyor zamanla. Yani yapıya ters gelince koskoca bir dünyaya karşı bile hayır deme noktasına gelebiliyor. Çünkü seni sevmeyen ve de anlamak istemeyen bir dünya var karşında; niye kendimden vazgeçeyim ki beni sevmeyenler için? Hayatımı yaşayamasam bile bari kendim olurum da iç huzurum olur; en azından içimde savaş olmaz kendime karşı verdiğim. Aslında heteroseksizme uymak, sana karşı olanlara karşı yenilgiyi kabul edip, kendinle iç savaşını sürdürmek demektir. Ne için, kim için; sadece heteroseksizm için; değer mi?

Ben heteroseksüel takılan eşcinsellerin kendi kendilerine işkence yaptıklarına inanıyorum. İçinden gelmeyen bir ilişikiyi gerçekleştirmek nasıl bir şeydir az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. Bir eşcinselin heteroseksüel ilişkisi de, birilerinin onun kafasına silah dayayarak mastürbasyon yapmaya zorlanması gibi bir şeydir. Ne kadar katlanabilir bir insan bu işkenceye? Görev gereği aşk, seks yapılabilir mi? Bana çok ters geliyor. Sevgi veya seks işi gerçekten toplumsal sebepler yüzünden üstün körü gerçekleştirilebilir mi? Justin Bieber sadece konu malzemesi aslında. Justin Bieber dışarıya heteroseksüel görünür ama geri planda gününü gün eder; o kadar büyütülecek bir sorun yoktur yani. Ya eşcinsel Ahmetler, Mehmetler ne yapsın heteroseksüel olmak zorunda kalan? Onların arka planı da yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder