30 Kasım 2014 Pazar

Her güzel erkek eşcinsel midir?


Eşcinseller yakışıklı mı olur hep? Kadınlar derler ya; kimi beğensek hep eşcinsel çıkıyor, diye. Bilmem. Belki eşcinsellerin içindeki kadının feminen bir yansıması vardır güzellik kavramına uygun olarak. Heteroseksüel erkeklerin genellikle biraz çirkin oluşuna şartlanmışızdır. O yüzden güzel bir erkeğe de eşcinsel etiketi yapıştırmaktan çekinmeyiz ve "acaba eşcinsel midir?" şüphesi duyarız güzel erkeklere karşı. Sonuçta güzel olana karşı "kız gibi" diye bir bakış açımız vardır. Bir de güzel- yakışıklı erkekler eşcinsel çıkarlarsa, bu önyargımız pekişir. Tamam kabul ediyorum; eşcinsellerin feminenliklerinden dolayı bildiğimiz erkeklikle örtüşmeyen bir görüntüleri vardır ama bunun güzellik kavramıyla alakalı olduğunu zannetmiyorum.

Ülkemize gelen yabancı modellerden birine de kadınlardan biri sosyal medyada, "Bu adam gay ise beni öldürün!" demiş. Tabi bu ifade, güzel erkeklerin gay çıktığı anlamını taşımayabilir ama espri mahiyetinde de olsa bal gibi homofobi barındırıyor. Gay çıksa ne olur? Kadınların beğendiği erkeklerin heteroseksüel çıkma zorunluluğu mu var? Tanrının veya doğanın işi; ne çıkarsa bahtımıza! Hem güzel erkek istiyorsunuz, hem de heteroseksüel; size kısmet olacağı ne malum? Benim olmasa da yeter ki homoseksüel olmasın mı diyorsunuz? Hayallerinizde bile yer yok değil mi eşcinselliğe?

Bir de eşcinsellerin en iyi dostlarının kadınlar olduğu söylenir; oysa sadece duygusal alanlarına girilmediği sürece dosttur kadınlar eşcinsellere; onlar heteroseksizmin dışında kalmış kadınlar değiller ki. Hangi kadın en yakınının eşcinsel olmasını canı gönülden ister; hiçbir kadın. Hele erkeklerini bir eşcinsele kaptırmaya asla tahammülleri yoktur.

Eşcinsellerin heteroseksüelliğe tahammülü de, eşcinsellerin de hetoreseksistliğinden mi? Hatta bazı eşcinseller o kadar homofobikler ki, beraber oldukları erkeklerin eşcinsel olmasını onlar bile istemiyorlar. Eşcinseller bile homofobikken, heteroseksüeller niye homofobik olmasın değil mi?

Oysa ben beraber olduğum erkeğin eşcinsel veya heteroseksüel olmasına asla takılmam. Yeter ki fiziksel olarak erkek olsun, bir de kibar olsun, insan olsun...

Düşünüyorum da dünyadaki bütün erkekler gay olsa, kadınların homofobisi erkeklerinkinden daha mı çok olurdu?

Not; Ben ne erkekler gördüm çirkin ve de erkekten erkek olan ama eşcinsel!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder