2 Kasım 2014 Pazar

Et yemeyi normalleştirmeyelim


Vejeteryan değilim ama et yemek için hayvanların kesilmesine karşıyım. Çelişki gibi gelebilir ama değil. Çünkü benim gibi bazılarının hayvanlar kesilmese ve et dayatılmasa et yemeyeceğini çok iyi biliyorum. Belki fiziksel olarak vejeteryan değilim şu anda ama ruhen vejeteryanım. Çünkü et yemeyince niye et yemiyorum durumu olmuyor, eksikliğini hissetmiyorum. Çünkü insan karnını doyurduktan sonra ve gerekli besin değerlerini aldıktan sonra illa ki et de yemeliydim hissine kapılmıyor; etin eksikliği hissedilmiyor ki. Et severlik de sanırım biraz öğretilmişlikle, kültürel durumla alakalı. Yani cins ve tür ayrımcılığının olduğu bir dünyada cinslere olduğu gibi türlere karşı da bir duyarsızlık olabiliyor. İnsan hayata eşit baksa, hayvan dostlarını yemek için öldürür mü?

Bakıyorum bazı insanlara, ne kadar eşitlikçi, ne kadar duyarlı, ne kadar özgürlükçü... ama hayvanları yiyiyorlar, veya yiyiyoruz. Böyle olmamalı bence. Mesela ben kedilerimi nasıl yiyebilirim ki? İnsanı hayattan, yaşamaktan soğutur bu. Yani balıklarla dost olsaydık, bu kadar rahat rakı balık keyfi yapabilir miydik? Bilmem, yapanlar gene yapardı sanırım. Alışkanlıklarımızdan dolayı et yemekten vazgeçemeyebiliriz ama bunun normal bir şeymiş gibi gösteriş yapılmasını yanlış buluyorum.

Dinci kesimin sapıklık olarak gördüğü ve lanetlenmiş bir şey olarak tanımladığı eşcinselliği yaymaya, normalleştirmeye çalışıyor diye hedef haline getirdiği Kaos GL, bundan sonraki etkinliklerinde et yememe kararı almış. Çok sevindim buna. Herkes özelinde ne yerse yesin ama hayvan dostlarımıza acımasızlığımızı bir araya geldiğimizde resmileştirmeyelim, normalleştirmeyelim. Çünkü onların da canı var, hisleri var, yaşama hakları var. Dinci kesimin bakış açısını niye belirtme ihtiyacı hissettiğimi de söyleyeyim; sapıklık olan cinsel yönelim midir veya kötü olan her türlü ayrımcılığa karşı çıkmak mıdır? Sapıklar her türlü ayrımcılığa karşı çıkıyor ama erdemli olduklarına inanan kesim eşitliğe inanmıyor!

Kaos GL'nin bu konuyla ilgili açıklaması şöyle:

http://www.kaosgl.com/sayfa.php?id=17840

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder